به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از گرگان، حجت الاسلام والمسلمين سيد مجتبي نورمفيدي، استاد دانشگاه و حوزه علميه قم، امروز(28 مهر) همايش هم نوايي طلائیه داران عاشورا با حضرت زينب(سلام الله عليها) با موضوع آمران به معروف و ناهيان از منكر گفت: يكي از مسائلي كه براي شناخت موضوع در هر علمي به ما كمک مي كند تا به درستي آن موضوع را بشناسيم و بتوانيم خوب طراحي كنيم پيشينه و سابقه آن موضوع است و در همه علوم به خصوص در مفاهيم ديني اين چنين است.
وي با بيان اينكه اگر با همين نگاه در تحولات حوزه مفاهيم ديني كه اتفاق افتاده نگاه كنيم بسيار كمک كننده است، افزود: اكنون ستادي كه موسوم شده به نام ستاد احيای امر به معروف و نهي از منكر اين داراي اصل پيشینه و سابقه اي است كه متروک شده و ما مي خواهيم آن را زنده كنيم.
حجت الاسلام نورمفيدي اظهارداشت: اگر ما مي خواهيم اين اصل اساسي مهم را احيا كنيم بايد نسبت به اين موضوع كه چي بود و چگونه و چرا متروک شد بپردازيم و اكنون كه نسبت به احيای آن مي خواهيم اقدام كنيم بايد مانند طبيب آگاهي داشت كه آن را چگونه احيا كنيم چرا كه اين مانند يک موجود زنده است.
وي تصريح كرد: حقيقت اين اصل بايد براي همه روشن شود و بسياري از مفاهيم ديني با اين مشكل مواجه شده است.
استاد دانشگاه و حوزه علميه قم يادآورشد: امر به معروف و نهي از منكر موجب رستگاري و موجب نزول بركات مي شود و ترک آن موجب نزول بلا مي شود و اين اصل به لحاظ اهميتي كه برخوردار است از همه واجبات همچون نماز، روزه و جهاد مهمتر معرفي شده است.
وي گفت: همه اعمال و همه خوبي ها و جهاد در راه خدا در مقابل امر به معروف و نهي از منكر مانند قطره اي از دريا هستند، اصلي است كه اقامه همه فرائض و همه صلاح جامعه به آن بستگي دارد.
حجت الاسلام نورمفيدي با بيان اينكه امر به معروف و نهي از منكر يک نظارت عمومي مسلمين بر يک ديگر است، افزود: اين به آن معنا است كه مراقبت حكومت برمردم، مراقبت مردم برحكومت و مراقبت مردم بر مردم است كه اين موضوع در قانون اصل 8 وارد شده است.
وي با اشاره به اينكه امر به معروف و نهي از منكر عامل اصلي قيام امام حسين(عليه السلام) بوده است، اظهارداشت: بايد همه ما نسبت به اين موضوع با اهميت توجه داشته باشيم و آن را مورد هدف قرار دهيم.
استاد دانشگاه و حوزه علميه قم تصريح كرد: در حال حاضر در غرب افتخارات آنان بر روي نظارت عمومي است كه از كانال هاي مختلف وارد شده و يک ابزاري براي آن تعريف كردند.
وي گفت: غربي ها نظارت عمومي كه از همه ابزارها در نظر گرفته اند را يک حق مي دانند در حالي كه از ديد اسلام نظارت عمومي يک تكليف است و حق نداريم آن را كنار بگذاريم.
حجت الاسلام نورمفيدي افزود: در دوره اول نگاه به امر به معروف و نهي از منكر يک نگاه بسيار وسيع و يک نظارت همگاني است و به مرور كه از دوره اول فاصله مي گيريم اين اصل به كلي تغيير پيدا مي كند.
وي با اشاره به اينكه بني اميه و بني عباس بنيانگذار انحراف در بسياري از مفاهيم ديني بودند، اظهارداشت: آنان براي ابرازي كه داشته اند اين اصل را نسخ كردند.
استاد دانشگاه و حوزه علميه گرگان تصريح كرد: خلاف سياسي و اقتصادي و اشكالي كه مسئولان دارند بايد با دقت برخورد شود و نبايد هركه كه از راه مي رسد امر به معروف ونهي از منكر كند، قبل از آن معروف و منكر بايد مشخص شود.
وي با بيان اينكه امر به معروف و نهي از منكر بالاترين فريضه است، گفت: اين فريضه تا كنون متروک و مغفول مانده است و قرار است احيا شود به حقيقتش برگردانده شود.
نظر شما