به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی امروز( 28 مهر) در همایش امر به معروف و نهی از منکر و ارتقای سلامت نظام اداری با اشاره به اینکه در تفاسیر دارالسلام به جایگاهی در بهشت تفسیر شده است اما مقدمه راه یابی به آن سلامتی در این عالم است، گفت: جامعه سالم از نگاه اسلام مبتنی بر معنویت، اخلاق، عدالت، عقلانیت و قانون مداری است و جامعه سالم متشکل از افراد سالم است.
وی با اشاره به اینکه تربیت از مباحثی ترین مسائل در جامعه است، گفت: تربیت احیای تمایلات عالی و انسانی است.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه در نظامات مدیریتی کارآمدترین نظام کنترلی، خود کنترلی است، افزود: هیچ نظام کنترلی کارآمدتر از خودکنترلی وجود ندارد یعنی فرد خود را در خلوت و جلوت موظف بداند قانونمند باشد و تخلف نکند.
در نظام اداری اخلاق امر حاشیه ای نیست/ امر به معروف باید از روی اخلاص باشد
حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه در نظام اداری اخلاق امر حاشیه ای نیست بلکه در متن است و در سیستم اداری اخلاق امری محوری است چرا که تربیت افراد را برعهده دارد، افزود: باید افراد در همهی حالات خود را اخلاق مدار و قانون مدار بدانند.
وی تصریح کرد: تفاوت نظام فرهنگی جامعه اسلامی با سایر نظامها در این است که معتقدیم مدیر قبل از هر چیزی خود را در محضر خدا و پاسخگویی او می داند.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه نظام سالم عبارت است از نظارت همگانی و فراگیر نسبت به آحاد مردم، گفت: همگان باید خود را نسبت به گسترش معروفات و نهی از منکر و پستی ها موظف بدانند و این مهم از شرایط شکل گیری شهر سالم است.
حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه در روایات آمده است که امر به معروف باید از روی اخلاص باشد، عنوان کرد: اگر اجرای این فریضه الهی در جامعه از روی انتقام جویی و عدم آگاهی و یا حب و بغض باشد، معروف نیست.
وی ادامه داد: در امر به معروف و نهی از منکر باید مدیران نقدپذیر باشند به گونه ای که آحاد مردم سخنان خود را بدون ترس و به راحتی بیان کنند.
نظارت و کنترل رمز تداوم اعتماد است
دادستان کل کشور نظارتهای نهادینه شده در سازمانها را یکی از ضمانتهای شکل گیری نظام سلامت اداری دانست و عنوان کرد: بازرسی ها درون سازمانی و برون سازمانی است که مجموعه کار آنان کنترل و نظارت است.
حجت الاسلام رئیسی با طرح این سوال که آیا کنترل با اعتماد مخالفت دارد، بیان داشت: امام علی (علیه السلام) می فرماید« کنترل و اعتماد اصل است» بنابراین نظارت و کنترل رمز تداوم اعتماد است.
وی با تاکید بر اینکه در شکل گیری نظام سلامت اداری برخورد متناسب با تخلفات بسیار مهم است، تصریح کرد: چشم پوشی از تخلفات اداری کوچک گاهی منجر به تخلفات بزرگتر می شود.
مهمترین مولفه قدرت و امنیت در نظام اسلامی حضور مردم است
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه تمام شاکله نظام اسلامی مبتنی بر رأی مردم است، افزود: مهمترین مولفه قدرت و امنیت در نظام اسلامی حضور مردم است و هر چه نظام اداری کارآمدتر باشد بر اعتماد مردم افزوده میشود و در نتیجه قدرت ملی افزایش مییابد.
حجت الاسلام رئیسی گفت: باید سازکارهای نظام اداری از وقوع جرم و تخلف پیشگیری کند تا انگیزه وقوع جرم پیش نیاید و سازکارها به گونهای باشد که اگر برای کسی انگیزه جرم ایجاد شد،نتواند آن جرم را مرتکب شود.
وی به تاکید مقام معظم رهبری بر اصلاح نظامات اداری اشاره کرد و بیان داشت: باید در جاهایی که بخش دولتی به خصوصی مجوز میدهند نظارت و دقت بیشتری انجام گیرد چرا که اگر این بسترها اصلاح شود شاهد وقوع جرم در ادارات نخواهیم بود.
دادستان کل کشور تاکید کرد: انتظار مردم از نظام اداری انقلاب اسلامی این است که خود را پاسخگو به خدا و مدیران سلسله مراتب و به عموم مردم و ارباب رجوع بدانند.
حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه باید امر به معروف و نهی از منکر را تا مرحله عملیاتی آن پیگیری کرد، افزود: امروز احیای فریضه الهی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است و امیدواریم این مهم در جامعه گسترش یابد.
وی در پایان اظهار داشت: در روایات اسلامی جامعهای که امر به معروف و نهی از منکر نکرده به جامعه مرده و اموات تعبیر شده است.
نظر شما