از کلیشه ها فرار کردم/«مرغ هوا»۲ در راه است

خبرگزاری شبستان: الوندی معتقد است، انقلاب فقط پخش اعلامیه و نوار سخنرانی، شعارنویسی روی دیوار و شعار دادن نبود بلکه معنای گسترده تر و رسالت بزرگی بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، جلسه نقد" مرغ هوا" عصر دیروز 27 مهر با حضور داود امیریان، خسرو باباخانی و عزت الله الوندی در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.

 

عزت الله الوندی، نویسنده "مرغ هوا" در این جلسه گفت: هر نویسنده بر اساس تجربیات شنیداری و دیداری خود می نویسد، اگر قرار است نویسنده ای با مراجعه به کتاب ها در مورد انقلاب بنویسد اثرش خیلی طراوت ندارد.

 

الوندی با بیان اینکه من 4 خاطره روشن از دوران انقلاب دارم، اظهار داشت: من در زمان انقلاب 4 ساله بودم به یاد دارم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی یک روز مادرم ساعت 4 صبح مرا بیدار کرد و به قبرستان شهرمان نهاوند برد. دیدم آنجا چند نفر را تیرباران کردند و من آن صحنه را دیدم آن موقع حسی نداشتم اما الان برایم تصویر دردناکی است.

 

وی ادامه داد: تصویر دیگر در مورد پدرم است، پدرم کارمند اداره ثبت احوال بود و یک موتورگازی داشت یک روز یک نقش برجسته از عکس شاه را ترک موتورش کرد و مرا هم با خود برد و آن را در بیابان ریزریز کرد.

 

این نویسنده با بیان اینکه سعی کردم از کلیشه ها فرار کنم، تصریح کرد: تا جایی که توانستم از کلیشه ها فرار کردم برای همین اوایل داستان مرغ هوا انقلاب پررنگ نیست.

 

الوندی معتقد است انقلاب فقط پخش اعلامیه و نوار سخنرانی، شعارنویسی روی دیوار و شعار دادن نبود بلکه معنایش گسترده تر و رسالتش بزرگ تر بود.

 

وی با اشاره به اینکه "مرغ هوا" را برای جشنواره ننوشتم، اظهار داشت: در نوشتن" مرغ هوا " به آدم هایی فکر می کردم که خونشان ریخته شد، فرشید داستان "مرغ هوا "واقعی است اولین شهید زادگاهم تویسرکان است. خیلی آدم ها در انقلاب بی گناه کشته شدند و خونشان در سنگ فرش خیابان ها رفت. یادم می آید که قبل از انقلاب در خیابان یک تیر غیب نازل شد و به پای دخترخاله ام خورد و خیلی ها مثل او بی دلیل آسیب دیدند.

 

این نویسنده در مورد قهرمانان داستان مرغ هوا خاطرنشان کرد: این کلیشه جزء ابتدایی ترین عناصری است که به عنوان قهرمان داستان از آن استفاده می کنیم آدمی که بر اساس یک اتفاق و حادثه درگیر ماجرایی می شود و مجبور می شود مسیری را طی کند و این سفر قهرمانی است و برای ما جذابیت ایجاد می کند، این سفر قهرمانی کلیشه رایجی است و فکر نمی کنم کار را دچار مشکل کند.

 

الوندی بیان کرد: من به خاطر احساس دین به انقلاب به خصوص احساس دین به مردمم مرغ هوا را نوشتم، در 10 سالگی هم در محیطی که در داستان خلق کردم زندگی می کردم و با مردم ارتباط مستقیم داشتم و برخی از شخصیت های"مرغ هوا" واقعی هستند.

 

وی تصریح کرد: من حدود 7 سال پیش "مرغ هوا " را نوشتم و اگر امروز می نوشتم مفصل تر می نوشتم و همچنین کار را بهتر می نوشتم، همان ابتدا که کار را نوشتم با این نیت بود که جلدهای بعدی هم داشته باشد، جلد دوم به نام جگر گرگ را نوشتم که در مرحله اصلاح است و قرار است چاپ شود.

 

این نویسنده عنوان کرد: قبول دارم که زاویه دید در داستان "مرغ هوا " تغییر می کند چون شعر کار می کنم شاید نگاه شاعرانه محدودکننده است زیرا شاعر برخی چیزها را توضیح نمی دهد و در قالب ابهام مخاطب را هدایت می کند.

 

الوندی با بیان اینکه بسیاری از مردم در سال 57 در جریان انقلاب نبودند، گفت: در سال 57 بسیاری از مردم خبری از انقلاب نداشتند تا اینکه قبل از 12 بهمن یک سری جنبش های مردمی در شهرهای کوچک شروع شد و مردم در جریان قرار گرفتند.

کد خبر 495168

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha