علی موسی خانی، مدیر پنبه و دانه های روغنی جهادکشاوری گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: کار برداشت محصولات تابستانه در استان چند هفته ایست که آغاز شده وکار برداشت پنبه نیز تقریباً 50 تا 60 درصد انجام شده است.
وی با اشاره به سطح زیرکشت و پیش بینی تولید امسال افزود: امسال کشاورزان گلستانی در سطح بیش از 9 هزار هکتار پنبه کشت کرده اند که پیش بینی می شود حدود 15 هزار تن محصول وش از آن برداشت شود.
مدیر پنبه و دانه های روغنی جهادکشاورزی استان یادآورد شد: میزان سطح و تولید محصول پنبه در استان نسبت به سال گذشته کمتر است. سال قبل در 12 هزار و 700 هکتار از اراضی کشاورزی استان پنبه کشت شده بود و بیش از 25 هزار تن وش نیز تولید و برداشت شد.
وی با بیان اینکه ارقام مناسب و مکانیزه کردن کشت این محصول می تواند کمک زیادی به توسعه کشت آن داشته باشد، خاطرنشان کرد: وجود ارقام زودرس و مقاوم به آفات و بیماری ها و متناسب با برداشت مکانیزه می تواند هزینه های تولید محصول را کاهش دهد. در حال حاضر رقم گلستان تا حدودی این نیازها را برطرف کرده اما ارقام خورشید و لطیف که از سوی موسسه تحقیقات پنبه کشور معرفی شده، امیدواریم زودتر وارد عرصه شود.
موسی خانی به مکانیزه کردن برداشت این محصول هم اشاره کرد و گفت: امسال از سوی وزارتخانه 10 دستگاه کمباین وش چین (مخصوص برداشت) به استان سهمیه داده شد که 50 درصد کمک بلاعوض دولتی است که تاکنون 6 متقاضی داشته ولی هنوز کمباین ها وارد استان نشده است.
به گفته وی، هزینه تمام شده برای خرید هر دستگاه کمباین وش چین بالغ بر 450 میلیون تومان است.
گفتنی است، گلستان 650 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که در دهه های 40 و 50 ، بیش از 180 هزار هکتار آن به کشت پنبه اختصاص داشت و این منطقه به سرزمین طلای سفید مشهور بود اما این سال ها، کشت این محصول روند نزولی پیدا کرده است.
نظر شما