قانون بهره وری پزشکی همچنان بر روی زمین

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اجرایی نشدن قانون بهره وری پزشکی و کمبود بودجه را از جمله ضعف های شبکه سلامت در کشور و نارضایتی مردم از این شبکه دانست.

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیرامون دلایل ضعف ارتباط با ارباب رجوع در شبکه سلامت به خبرنگار شبستان گفت: بیمارستان ها در زمینه ارتباط با ارباب رجوع دچار چالش هستند و یکی از دلایل اصلی آن ازدحام بیش از حد بیمار در بیمارستان های دولتی و چند شیفته بودن پرسنل درمانی است که موجب خستگی روحی و جسمی می شود.

وی با اشاره به گذشت دو سال از تصویب قانون بهره وری پزشکی و اجرایی نشدن این قانون افزود: در این قانون قرار شد تسهیلات خوبی برای کادر درمانی در نظر گرفته شود و پرسنل پزشکی بیش از 12 ساعت کشیک ندهند و ساعات کاری بعدازظهر و روزهای تعطیلی یک و نیم برابر محاسبه شود، اما به دلیل کمبود منابع مالی و کمبود پرسنل این قانون هنوز اجرایی نشده است.

 

طولانی شدن فرآیند استخدام 23 هزار پرستار
نماینده مردم زاهدان با بیان اینکه 23 هزار نفر پرستار هنوز در فرآیند استخدام به سر می برند، خاطرنشان کرد: استخدام این افراد می تواند در ارتقای کیفیت شبکه سلامت تأثیرگذار باشد، مراحل استخدامی این افراد در حال نهایی شدن است، اما عملاً شروع به کار نکردند.

شهریاری ادامه داد: 90 درصد مردم به دلیل هزینه های بالای درمانی از خدمات بستری بیمارستان ها دولتی استفاده می کنند، زیرا توان استفاده از شبکه سلامت خصوصی را ندارند و این موضوع نیز یکی از دلایل عدم ارتباط مطلوب با ارباب رجوع در بیمارستان ها است.

نیازی به رسانه ای شدن همه پرونده های تخلف پزشکی نیست
این نماینده مجلس درمورد عوارض برخی از تجویزها و اعمال جراحی که در برخی از موارد نیز جبران ناپذیر است، تصریح کرد: یکسری از عوارض داروها ناخواسته به وجود می آید و در اعمال جراحی نیز برخی از علائم و عوارض تعریف شده است، اما در مواردی که پزشک مقصر است در قانون پیش بینی شده که نظام پزشکی رسیدگی می کند.

وی گفت: هزاران پرونده در سال از شهرستان ها به نظام پزشکی ارسال و تخلفات پیگیری می شود، اما این پرونده ها رسانه ای نمی شود مگر در موارد خاص، اگر در یکی از عوارض ایجاد شده پزشک مقصر باشد یا باید رضایت بیمار را جلب کند یا برابر قانون دیه موردنظر را پرداخت می پردازد.

فقدان قانون فعالیت پزشکان بر اساس تخصص
وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی از پزشکان براساس تخصص فعالیت نمی کنند، اظهار کرد: از نظر قانونی هر پزشکی که شماره نظام پزشکی دارد می تواند کار پزشکی انجام دهد، اما اگر در اعمال پزشکی دچار نقض شود باید پاسخگو باشد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: قانونی در زمینه تخصص پزشکان تعریف نشده است، اما در صورت بروز حادثه به شکل قتل عمد با پزشک مقصر برخورد می شود.

وی اظهار کرد: یکسری از اعمال جراحی مانند جراحی بینی مربوط به چند تخصص مانند جراحی بینی است که مربوط به جراحان فک و صورت، ترمیمی و گوش و حلق بینی می شود که در اینجا نمی توان گفت که پزشک براساس تخصص عمل نکرده است، بلکه این جراحی در چندین رشته و تخصص تعریف شده است.

بیمارستان های دولتی در مضیقه مالی
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد تجهیزات قدیمی بیمارستان ها و رعایت نشدن برخی شرایط بهداشت در برخی از بیمارستان ها گفت: این موضوع مربوط به اعتبارات مختص بیمارستان ها است. بیمارستان های دولتی همیشه در زمینه بودجه و منابع مالی دچار مشکل هستند و پولی که باید به آنها داده شود، هر 6 ماه و 8 ماه یکبار به آنها پرداخت می شود، به همین جهت تخت و سایر خدمات بهداشتی بیمارستان ها خوب نیست و این موضوع نیز یکی از دلایل نارضایتی مردم است.

وی خاطرنشان کرد: اگر بیمارستانی 100 میلیارد تومان هزینه ساخت به خود اختصاص داده برای نگهداری آن باید سالانه یک میلیارد تومان هزینه شود تا این مرکز بهداشتی و درمانی سرپا بماند، اما متأسفانه منابع مالی که برای نگهداری بیمارستان ها اختصاص دارد خیلی کم است و پاسخگوی مخارج بیمارستان نیست.

 

تعرفه های پزشکی غیر متعارف است
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در مورد نرخ تعرفه ها و مشخص شدن آن از سوی دولت یادآور شد: تعرفه هایی که دولت اعلام کرد به اندازه نرخ رشد تورم نبود و هزینه هتلینگ بیمارستانها نیز در این تعرفه ها دیده نشده است.

شهریاری افزود: متأسفانه تعرفه از نظر افراد پولی است که به دکتر تعلق می گیرد، اما تعرفه هزینه ویزیت در مطب نیست، بلکه تعرفه هزینه های اتاق بیمارستان و هتلینگ بیمارستان نیز هستند.

 

وی با بیان اینکه هزینه یک هتل 3 ستاره در تهران 100 هزار تومان است، اما هزینه بیمارستان کمتر از این مبلغ است، افزود: در بیمارستان به شکل روزانه خدمات بهداشتی درمانی و نظارت به بیماران ارائه می شود، اما شاید در هتل خدماتی به شکل روزانه نباشد، با این وجود هزینه بیمارستان کمتر از هزینه هتل است به همین جهت نمی توانیم بیمارستانی مطلوب بیماران داشته باشیم و ضعف ها و نواقصی بزرگ در آن دیده می شود.

 

شهریاری خاطرنشان کرد: دولت سالانه 15 هزار میلیارد در حوزه بهداشت و درمان هزینه می کند، اما با 2 یا 3 هزار میلیارد بیشتر در بحث بیمارستان ها می توانیم رضایتمندی بیماران را کسب کرد.

 

شبکه سلامت در انتظار نگاه دولت
وی پیرامون هزینه درمانی در نظر گرفته شده از محل یارانه ها اظهار کرد: قرار بود 10 درصد از هدفمندی یارانه ها در حوزه سلامت هزینه شود اما دولت هیچ هزینه ای در این زمینه تعیین نکرده است، همچنین مقرر شده بود که 3 هزار میلیارد از محل درآمد نفت در برنامه پنجم به بحث سلامت و بهداشت اختصاص یابد، اگر این موضوع تحقق یابد تا حدودی می توان به بهود شبکه سلامت امیدوار بود.

 

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان تصریح کرد: 60 تا 70 درصد درآمد مردم صرف هزینه های سلامت می شود که برای کمتر شدن این هزینه و تقلیل آن به 30 درصد در برنامه چهارم توسعه برنامه خوبی در نظر گرفته شد که تحقق این برنامه ها می تواند در بهبود این شبکه موثر باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: همت والا در اجرایی کردن این برنامه و فراهم کردن زمینه اجرای پیشنهادات باید از سوی دولت فراهم شود.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 49516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha