باید از ابزارهای نوین در جهت نشر مفاهیم دینی بهره برد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان گیلان، مهم ترین راهکار مقابله با جنگ نرم دشمن در شرایط کنونی را استفاده از ابزارهای نوین در جهت نشر مفاهیم دینی عنوان کرد.

حجت الاسلام والمسلمین جمال یاری، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان گیلان با اشاره به اینکه پیشرفت های گوناگون علمی، اقتصادی و سیاسی و غیره پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دشمنان را متحیر کرد، به خبرنگار شبستان گفت: عظمت و تاثیر انقلاب اسلامی موجب شد تا این انقلاب به فرموده امام راحل به سایر نقاط جهان صادر شود.

وی با بیان اینکه دشمنان از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی با توطئه های گوناگون همچون اختلافات قومی، شهید کردن و یا خدشه وارد کردن به چهره افراد تاثیر گذار در جریان انقلاب و نیز انجام ترورهای کور، براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی را در سر می پروراندند، اضافه کرد: ناکام ماندن دشمنان در مرحله جنگ سخت علیه ایران اسلامی موجب شد تا با توجه به پیشرفت و گسترش روز افزون وسایل ارتباط جمعی تلاش کنند تا جنگ نرم را در جهت شکست انقلاب اسلامی در دستور کار خود قرر دادند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان گیلان با بیان اینکه دشمنان از تمام توان خود در جهت به کارگیری تکنولوژهای روز از جمله، ماهواره، اینترنت و حتی گوشی همراه برای ضربه زدن به ارکان انقلاب که همان ایمان و اعتقاد قلبی مردم است، استفاده می کند، تاکید کرد: در چنین شرایطی استفاده از ابزارهای نوین همچون سایت ها و شبکه های پرمحتوای دینی برای ارائه تغذیه فکری برای جوانان در جهت بهره برداری مفید و احیای فرهنگ اسلامی، مهم ترین راه مبارزه با این تهاجم فرهنگی است.

 

مربیان باید با تهذیب نفس به عنوان یک الگوی رفتاری مناسب شناخته شوند


حجت الاسلام والمسلمین یاری تصریح کرد: همان طور که بهترین خوردنی ها و آشامیدنی ها را در ظروف کثیف و ناپاک بریزیم کسی به خوردن آن رقبت پیدا نمی کند باید تلاش کنیم مفاهیم عمیق و دقیق دینی را به شیوه ای جذاب و البته قابل پذیرش، در اختیار نسل جدید قرار دهیم.

وی افزود: انجام رفتار ها و اعمال غیر قبول از مبلغان مسائل دینی و فرهنگی به نوعی باعث ارائه تعریف نادرست و زننده و متضاد از دین به مخاطبین می شود لذا باید تمام مربیانی که در حوزه معارف دینی به تدریس و تبلیغ مشغولند با تهذیب نفس به عنوان یک الگوی درست برای متربی شناخته شوند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان گیلان تاکید کرد: از دیگر بایدهای عرصه تدریس معارف دینی و مسائل شرعی همچون عفاف و حجاب، عبادت، تربیت اسلامی این است که اساتید این عرصه ضمن تبیین جایگاه این عناصر تاثیر گذار دینی در جهان پیرامون، شرایط مختلف این عناصر را با استفاده از مبانی دینی تشریح کنند.

مراکز آموزشی باید مورد رسد دقیق دستگاه های نظارتی قرار گیرد


وی یکی از مشکلات جدی در عرصه تدریس معارف دینی را گران بودن قیمت نرم افزارهای مفید دینی و در عوض ارزان بودن وسائل ضد فرهنگی همچون سی دی های مستهجن در بازار عنوان کرد و افزود: بی تردید ارائه معارف دینی در سطح گسترده و البته کارا نیاز به هزینه، برنامه ریزی، اتاق های فکر و نیز نیروهای اجرایی توانمند در این زمینه دارد.

حجت الاسلام والمسلمین یاری، بیشترین وظیفه نشر معارف دینی را متوجه مراکز آموزشی، همچون مدارس، دانشگاه ها و حتی مهدهای کودک عنوان کرد و اظهار داشت: از آنجا که دوران کلاسیک آموزشی مهم ترین دوران برای پذیرش معارف دینی است، این فضاهای آموزشی ذکر شده باید مورد رصد دقیق دستگاه های فرهنگی و نظارتی کشور، قرار گیرد.

وی از دیگر کارهای مفید برای تدریس معارف دینی را شناسایی و استفاده از نویسندگان توانمند در عرصه علوم دینی عنوان و خاطرنشان کرد: تجربه ثابت می کند که هرگاه ارزش ها و مفاهیم عمیق دینی به نحو مطلوب و متناسب با زمان در اختیار جامعه قرار گرفته با استقبال خوبی مواجه شده است.

باید از تکرار مکررات در جشنواره شیوه های نوین معارف دینی خودداری شود


حجت الاسلام والمسلمین یاری ادامه داد: از جمله کارهای صورت گرفته در سازمان تبلیغات اسلامی گیلان در جهت نشر معارف دینی را ایجاد سایت های قوی و پر محتوا در جهت تقویت های گفتمان دینی در جامعه اعلام کرد.

وی با بیان اینکه امروز در کشور جشنواره های گوناگون فرهنگی در حال برگزاری است و بعضی از این جشنواره ها همچون جشنواره فیلم فجر با وجود هزینه های سنگین برگزاری متاسفانه آثار فرهنگی بسیار نامطلوبی را متوجه جامعه می کند، اظهار کرد: مهم ترین شاخص موفقیت جشنواره شیوه های نوین تدریس معارف دینی این است که مشخص کنیم اعتبار علمی که در این جشنواره لحاظ می شود چه میزان تاثیر گذار بر روند نشر مفاهیم دینی در جوامع هدف خواهد شد.
 

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان گیلان با بیان اینکه باید در جشنواره نوین تدریس معارف دینی باید از تکرار مکررات و قالب های گذشته خودداری و در جهت تولید علمی به معنای واقعی گام های ارزشمندی گذاشته شود، ادامه داد: آثار افرادی همچون آیت الله مطهری به این دلیل شاخص و مورد بهره برداری عموم قرار می گیرد که در آثار ایشان تولید علمی ملموس و مشهود است.

 

گفتنی است، جشنواره ملی شیوه های نوین تدریس معارف دین(شکوه اندیشه) از سری برنامه های ششمین جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور در چهار بخش قرآن با محوریت روانخوانی، اعتقادات با محوریت معاد، احکام با محوریت روزه و اخلاق با محوریت آداب سفر، به همت دبیرخانه نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان، (22 تیر) سال جاری در رشت برگزار می شود.


پایان پیام/

کد خبر 49511

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha