حجت الاسلام مهدی یوسفیان پژوهشگر مباحث مهدویت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به ایام ماه محرم، انجام وظیفه و اهداف این حرکت گفت: بحثی که در باب محرم و عاشورا در گذشته مورد غفلت بود بحث انجام وظیفه و دریافت نتیجه است که باید مورد توجه قرا گیرد.
وی افزود: در گذشته هر گاه مراسمی در ایام محرم برگزار می شده است به گونه ای بوده که تنها انجام وظیفه می کردند و به نتیجه ان توجهی نداشتند که متاسفانه در جامعه امروز نیز اینگونه است و ما نیز اینچنین هستیم.
پژوهشگر مباحث مهدویت ادامه داد: باید دید این حرف چقدر قابل تحقق و پذیرش است که واقعه کربلا چنین حرفی را ثابت می کند که باید ببینیم که درفضای مهدویت می توانیم آن را قبول کنیم یا نه، چرا که اگر نتیجه در نظر گرفته نشود و نتیجه مهم نباشد انجام کارچندان مهم نیست.
حجت الاسلام یوسفیان تصریح کرد: انسان وقتی کاری را شروع می کند و هدف داشته باشد حرکت آن دارای ارزش است چرا که انسان ممکن است هدف را نداند و نتیجه را درک نکند شاید مسیر را طی کند اما به هدف نرسد و ما باید حواسمان باشد که در هر مسئله و حرکتی باید هدف داشته باشیم.
حرکت ائمه یک حرکت دنباله دار برای سعادت بشریت است
وی اظهار داشت: وقتی کاری دینی و الهی می شود وظیفه انسان با کسب آگاهی، درک و تعیین هدف در آینده محقق شده و بستری برای تحقق اهداف دیگر می شود بخصوص وقتی کاری الهی باشد و هدفی الهی داشته باشد.
پژوهشگر مباحث مهدویت یاد آور شد: واقعه کربلا همواره باید مورد توجه قرار گیرد چرا که حرکت ائمه یک حرکت دنباله دار است ائمه (ع) یک مسیری را از منزل امام علی(ع) آغاز کردند که کار هر یک امامان مکمل کاری دیگری بوده که برای سعادت بشریت صورت گرفته است.
حجت الاسلام یوسفیان خاطر نشان ساخت: باید توجه داشت که همه این حرکتها برای جامعه انسانی بوده و برای دنیا نتیجه و آثار مهمی داشته است.
وی عنوان کرد: همه شهادت امام حسین(ع) را به عنوان مصیبت می خوانند که وقتی امام حسین(ع) به شهادت رسیدند خیمه ها را سوزاندند و به اهل بیت تعدی و آنها را مورد غارت قرار دادند و بعد ازآن در شام عاشورا حضرت زینب (س) و بانوان حرم خیمه های نیم سوخته را برپا کردند و زنها را در آن جمع نموده و حالت روضه گرفتند.
پژوهشگرمباحث مهدویت ابراز داشت: ایجاد خیمه نیم سوخته شاید در ظاهر سرپناهی برای زنان، آورگان ومصیبت دیدگان بود اما درباطن خیمه امام حسین(ع) حتی اگر نیم سوخته باشد و آتش بگیرد بازهم سرا پاست که اصل واقعیت همین است که این خیمه همچنان بقا دارد و اینکه چه چیزی در خیمه رخ میدهد امر دیگری است.
انتظار فرج و تجدید بیعت با امام حسین(ع)
حجت الاسلام یوسفیان افزود: چون خواست خداوند با مدیریت ائمه معصومین (ع) صورت می گیرد این خیمه ها باید دائما سراپا باشند هرچند گاهی به خاطر حوادث روزگار دچار مشکل می شده است اما مهم پابرجا بودن خیمه بوده که امام حسین(ع) نیز همین را می خواهد که خیمه های کربلا و عاشورا همیشه پابرجا باشند.
وی ادامه داد: خیمه امام حسین (ع) باید همیشه و در هر حالت و جایگاهی به عنوان یک حرکت فرهنگی، عمومی، جنگ و صلح و... پابرجا بوده و درآن حضور داشته باشیم چرا که روایت شده آنچه در زمام غیبت امام زمان (عج) مهم است این است که انسان همواره در جاده انتظار گام بردارد.
پژوهشگر مباحث مهدویت تصریح کرد: کسب معرفت امام از مهمترین گزینه های انتظار است چرا که هر کس امام زمان را بشناسد با تاخیر در فرج امام زمان ضرری به او نخواهد رسید.
حجت الاسلام یوسفیان خاطر نشان ساخت: وهرکس که درخیمه امام و جاده انتظاراست مانند کسی است که در رکاب رسول و خمیه امام زمان(عج) جهاد می کند و به شهادت می رسد.
وی افزود: همیشه باید به خاطر داشت که امام حسین و حرکت ایشان یک تابلوی جهانی است و به عبارتی تحقق پیدا کردن قرآن در زندگی است و اگر بخواهیم آیات الهی را درک کنیم باید بدانیم که کربلا آیات الهی را تفسیر می کند و یک تبلیغ تمام عیار از آیات الهی است.
قیام امام حسین(ع) تحقق اخلاق و حفاظت از دین در جامعه
پژوهشگر مباحث مهدویت عنوان کرد: عطوفت و رحمت امام حسین(ع)تجلی عطوفت و رحمت خداوند است و امام حسین(ع) با پذیرفتن حر و فرصت بازگشت او به سپاه رحمت خدا را نشان داد و این یک رمز از آیالت الهی است که هشدار می دهد و هدایت می کند.
حجت الاسلام یوسفیان اظهار داشت: واقعه کربلا و جریان حرکت امام حسین(ع) از ابتدا تا انتها بیانگر این بود که در کربلا چیزی وجود داشته که امام زمان(عج) جامعه را به سمت آن حرکت می دهند.
وی با اشاره به اهمیت و اثرات ماندگار قیام امام حسین(ع) گفت: امام حسین(ع) قیام کرد تا تحقق اخلاق اسلامی در جامعه رخ دهد، درس پایمردی و حفاظت از دین تا آخرین نفس ، حضور همگانی در عرصه مجاهدت در راه خدا، توجه به نیازهای مادی دنیا در کنار یاد اخرت بودن،عطوفت و رحمت، شهادت طلبی و .. همه از جمله اهداف مهم قیام امام حسین(ع) است .
پژوهشگر مباحث مهدویت ادامه داد: اگر بخواهیم به قیام عاشورا نگاه کنیم نباید آن را در فضای مصیبت ببینیم بلکه دیدن این مصیبت باید ما را بیشتر به درک این حادثه کمک کند چرا که شهادت امام حسین(ع) دو بعد درونی و بیرونی دارد شاید امام به ظاهر شهید شدند وحکومت الهی در کوفه شکل نگرفت اما در باطن حرکت امام حسین(ع) تحقق آیات الهی بود که صورت گرفت.
نقش مؤثر کوتاهی مردم درشهادت امام حسین(ع)
حجت الاسلام یوسفیان ابراز کرد: یکی از اعجاز های کربلا این است که هر کس به کربلا نگاه می کند و در هرجا که به تصویر کشیده می شود مردم راجذب می کند.
وی ادامه داد: در واقع کربلا نشان داد که انسان باید جایگاه امام را درک و اظهار نظر خود را در جای خود داشته باشد چرا که اگر ما نسبت به امور بی دقت باشیم قطعا امام را دچار آسیب خواهیم کرد.
حجت الاسلام یوسفیان یاد آور شد: انسان باید امام خود را به عنوان حجت خدا بشناسد و اگر جایی گفتند نظر دهید نظر خود را اعلام کند وگرنه باید مدیریت آن را برعهده بگیرد چرا که حرکت اهل بیت علاوه براعجاز به حضور مؤثرمردم نیاز دارد، بی وفایی اهل کوفه، خانه نشینی، صلح با معاویه، حکمیت و....همه نشانگر این بود که یاران در یاری امام زمانشان کوتاهی کردند.
پژوهشگرمباحث مهدویت افزود: شهادت امام حسین(ع) نیزبه جهت کوتاهی مردم اتفاق افتاد وامام زمان(عج) نیزاگر بخواهد قیام کند تا زمانی که این آمادگی وجود نداشته باشد حرکتی آغاز نخواهد شد.
کربلا و مهدویت
وی تصریح کرد: یکی ازموضوعات مهم که در کربلا رخ داد تعدی دشمن به خانواده و اسرا بود و توجه به بحث حجاب که جزو آیات الهی در قرآن است در کربلا نمونه عینی آن در زمان حضور دختر امام حسین(ع) در کنار پیکر امام که می گفت: پدر جان برخیز که چادرها را از سرمان کشیدند وجود داشته است.
حجت الاسلام یوسفیان با اشاره به پیوند امام حسین(ع) و مهدویت گفت: به طور کلی پیوند امام حسین(ع) وامام زمان(عج) درحرکت کربلا قابل مشاهده است چرا که امام حسین(ع) یک ترسیم ازحقیقت دین با یک جلوه خاص از ندبه و اندوه است که امام زمان(عج) این ترسیم را در گستره جهانی استفاده می کند تا مردم آمادگی پیدا کنند برای حرکت نهایی که امام زمان (عج) می خواهد آن را انجام دهد.
پژوهشگر مباحث مهدویت ابراز داشت: انسان همواره ماموربه انجام وظیفه به شرط داشتن هدف است چرا که هدف همیشه است و باید ولایت را عمیق تر از آنچه که هست درک کنیم و باید بدانیم که هدف والا درحرکت اهل بیت وجود دارد که می تواند بستر سازی لازم را برای ظهورامام زمان(عج) را در دوران غیبت فراهم سازد.
نظر شما