رضا علیزاده، مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی وگردشگری گیلان با تسلیت فرا رسیدن ماه محرم و با بیان اینکه میراث فرهنگی ناملموس آداب و رسوم جامعه در یک دورهٔ زمانی است به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت گفت: میراث معنوی شامل بخشی از فرهنگ ماست که به شکل شفاهی و سینه به سینه به ما به ارث رسیده است.
وی با تصریح اینکه تمامی آثار به جا مانده از فرهنگهای مختلف، معرف اندیشه و فرهنگ معنوی حاکم بر آن جامعه است افزود: ماه محرم در هر استانی با توجه به سنتها و آداب و رسوم مردمان آن دیار با شکوه خاصی برگزار میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: تاکنون 13 آئین عاشورایی گیلان در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
علیزاده با بیان اینکه تعزیه در دیلمان نخستین آئین معنوی عاشورایی گیلان در فهرست آثار معنوی کشور است افزود: این تعذیه سال 88 به شماره 41 در فهرست آثار معنوی کشور جای گرفته است.
وی تصریح کرد: مراسم علم واچینی به شماره 106 سال 89، به فهرست آثار معنوی کشور پیوست.
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان اضافه کرد: در سال 90 دو آئین عاشورایی مراسم چهل منبر لاهیجان به شماره 415 و مراسم تعزیه در ضیابر به شماره 416 در فهرست آثار معنوی کشور جای گرفته است.
وی با بیان اینکه 9 آئین عاشورایی استان در سال 91 به آثار معنوی کشور پیوست اظهار کرد: مراسم آقادار ( درختان مقدس ) به شماره 555، دوک گردانی به شماره 553، مراسم کرب زنی در لاهیجان به شماره 682، مراسم آئینی و مذهبی تاسوعای آقا سید شرفشاه دارسرا ( رضوانشهر ) به شماره 684 و مراسم چهل علم گیلان به شماره 686 در فهرست آثار معنوی کشور جای گرفته است.
علیزاده اذعان کرد: مراسم هفت کوگاه در گیلان به شماره687، نظام مدیریت سنتی مراسم عزاداری دهه اول محرم در ماسوله به شماره 688، آیین یازدهم محرم در رودبنه( لاهیجان ) به شماره 683 و مراسم تشت برکرده ( تشت گذاری) اسالم به شماره 685 نیز در سال 91 در زمره آثار معنوی عاشورایی کشور قرار گرفت.
نظر شما