محمد جواد بیات ، معاون فرهنگی ستاد احیاء امر به معرف و نهی از منکر استان همدان در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه اساساٌ در آیات و روایات گوناگونی به امر به معروف و نهی از منکر اشاره شده است، گفت: در یک کلمه امر به معروف دعوت به خیر و نیکی و نهی از منکر بازداشتن از گناه است.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر موجب سلامت ، پایداری ، اقتدار و انسجام جامعه اسلامی می شود ، در روایات آمده است که همه فرایض در مقابل امر به معروف و نهی از منکر مانند قطره ای در مقابل دریا هستند.
معاون فرهنگی ستاد احیای امر به معرف و نهی از منکر استان با تأکید بر اینکه با اقامه امر به معروف و نهی از منکر سایر واجبات و فروع دین اقامه خواهد شد، خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در این رابطه می فرمایند: امر به معروف و نهی از منکر مانند نماز واجب است ، و این اهمیت موضوع را می رساند.
بیات ابراز کرد: آنچه از فلسفه قیام امام حسین (ع) بر می آید این است که اساساً قیام حضرت سید الشهداء (ع) برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده است ، تا در نتیجه آن جامعه ای پاک و در خورشأن اسلام عزیز وجود داشته باشد و امروز ماندگاری اسلام به واسطه امر به معروف و نهی از منکر امام حسین (ع) در مقابل یزیدیان زمان است.
جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با بیان اینکه امروز استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی به عنوان مظهر ظلم در بین ملل مختلف جهان شناخته شده اند، اظهار داشت: ایستادگی در مقابل ظلم مصداق معروف است ، هم چنین بدعت یکی از مصادیق منکر است ، مقابله در برابر بدعت گذاران تکفیری به ویژه داعشی ها می تواند مصداق معروف باشد.
سردار شهید همدانی نمونه بارز از یک آمر به معروف و ناهی از منکر واقعی بودند
وی افزود: سردار سرلشگر پاسدار شهید حاج حسین همدانی نمونه ای از یک آمر به معروف و ناهی از منکر واقعی بودند، این شهید والامقام بر نمی تابید که اسلام عزیز در خطر باشد ، مرز و جغرافیا را در مبارزه خود مهم نمی دانستند و به تأسی از ولی امر مسلمین در خارج از مرزهای کشور در مقابل تکفیر های خائن ایستادگی می کنند و به شهادت می رسند.
وی خاطر نشان کرد:در اصل هشتم قانون اساسی ذکر شده است که در جمهوری اسلامی ایران دعوت به خیر ،امر به معروف ونهی از منکر وظیفه ای است همگانی و متقابل بر عهده مردم نسبت به یکدیگر ،دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت. شرایط و حدود و کیفیت آن را قانون معین می کند.
معاون فرهنگی ستاد احیای امر به معرف و نهی از منکر استان گفت: قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و پس از تأیید شورای نگهبان در 24 ماده در اختیار متولیان اجرا قرار گرفت.
بیات اظهار داشت: قانونگذار برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر همه موارد را در نظر گرفته است . در مقابل مخالفان امر به معروف و نهی از منکر عرض می کنم که در کشورهای توسعه یافته جهان مفهوم خود کنترلی و دگر کنترلی را داریم که معنا و مفهوم آن همان امر به معروف و نهی از منکر قرآن کریم است.
تشکیل 9 ستاد امر به معروف و نهی از منکر در استان همدان
وی افزود: در استان همدان ،ما دارای 9 ستاد اصلی در شهرستان های نه گانه هستیم که به ریاست نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان و قائم مقامی آقای استاندار تشکیل می شود.هیات های مذهبی ،اصناف و احزاب جزو تشکل های مردمی این ستاد هستند.
جانشین دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خاطر نشان کرد: در ادارات استان 126 شورای امر به معروف و نهی از منکر و عفاف و حجاب تشکیل شده که ریاست هر شورا بر عهده رییس اداره می باشد، استان همدان پنج مرحله بازرسی از موضوع عفاف و حجاب و صیانت از حقوق شهروندی را داشته است، که در سطح کشور بی نظیر است.
بیات تصریح کرد:تشکیل شوراهای امر به معروف ونهی از منکر جهت اشاعه فعالیت های فرهنگی کارکنان نیروهای مسلح ، تشکیل 936 شورای امر به معروف و نهی از منکر با عنوان طلایه داران معروف برای دانش آموزان نواحی 19 گانه استان ، اعزام 1700 نفر از مبلغین برای مجالس وعظ و سخنرانی در دهه اول محرم در سطح استان و برگزاری کارگاههای آموزشی برای اساتید و هیات علمی دانشگاهها جزء اقدامات این ستاد بوده است.
وی با بیان اینکه اعضای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری با حضور اولیا ء و خانواده دانش اموزان در مساجد حضور پیدا می کنند ، اظهار داشت: مباحثی از قبیل آشنایی با آسیب های شبکه های ماهواره ای و اعتیاد های مخرب مطرح می گردد.
وی افزود: همه ما باید در بحث امر به معروف و نهی از منکر ورود پیدا کنیم و جامعه را به سمت نیکی و معروف حرکت دهیم و از پلیدی ها و بدی ها دور بداریم.
نظر شما