انسان‌های خاکستری خطر زیادی در جامعه دارند/لزوم شناخت حق در اعتقادات

خبرگزاری شبستان:حجت‌الاسلام و المسلمین رفیعی گفت: یکی از وظایف انسان‌ها این است که حق را در همه امور بشناسند، به خصوص جوانان در اعتقادات خود از جمله در توحید، نبوت و امامت، حق را بشناسند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه امشب (26 مهر مصادف با چهارم محرم) در مراسم عزاداری امام حسین (ع) که در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) برگزار شد، عنوان کرد: یکی از هشدارهای امام حسین این بود که به حق عمل نمی شود، اما به باطل عمل می‌شود؛ حق ترک شده ولی برخی به باطل عمل می‌کنند.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان این که مردم به سه دسته حق‌پذیر، حق‌ستیز و ساکت تقسیم می‌شوند، اظهار داشت: این سه دسته در همه نظام‌ها وجود داشته و دارند، اما خطر مردمی که سکوت می‌کنند و یا انسان‌های خاکستری از دیگر گروه‌ها بیشتر است.

 

وی یادآور شد: باطل همیشه در بستر حق خود را نشان می‌دهد، به طوری که عمر سعد به اسم دین و یزید به اسم جانشینی پیامبر (ص)، اعمال باطل خود را حق جلوه می‌دادند و در تاریخ جنایات زیادی انجام دادند.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که  تصریح کرد: باطل هیچ گاه خود را باطل نشان نمی دهد، بنابراین انسان موظف است که حق را بشناسد که راه‌های شناخت حق بیان شد؛ سپس باید حق را قبول کرد، برخی افراد هستند که حق را می‌شناسند، ولی دیر حق را قبول می‌کنند.

 

وی با اشاره به این که برخی در پذیرش حق تأخیر می‌کنند، گفت: خداوند در قرآن کریم، تکلیف این افراد را مبهم اعلام کرده است و می‌فرماید که ممکن است که توبه آنها را بپذیرد و یا ممکن است که برخی را عذاب کند.

 

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی یادآور شد: برخی افراد بودند که حق را شناختند، حق را قبول کردند، ولی از حق دفاع نکردند، همان طور که برخی افراد در زمان امام حسین (ع) بودند که می‌دانستند که حق با امام حسین (ع) است و امام حسین (ع) را قبول داشتند، اما از امام دفاع نکردند.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: امروز نیز در جامعه این موضوع جریان دارد و افرادی هستند که حق را می‌شناسند ولی به دفاع از حق نمی پردازند؛ همچنین افرادی هستند که اشتباهاتی انجام می‌دهند، اما حاضر به اعتراف اشتباه خود نیستند، همان طور که امروز آل سعود در واقعه منا حاضر نشد که به اشتباه خود اعتراف کند.

 

وی با اشاره به این که پیامبر (ص) برای تکمیل اخلاق آمده است، افزود: روی شمشیر پیامبر گرامی اسلام (ص) سه جمله «با فامیل خود ارتباط داشته باشید»، «حق را بگویید حتی اگر علیه خودتان باشد» و همچنین «کسی که به تو بدی کرده است، به او بدی نکن» نوشته شده است که در این جملات، اهمیت حق را می‌توان دید.

 

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: بنا به آیات قرآن کریم، برخی افراد هستند که حق را نمی شناسند که این افراد باید حق را بشناسند؛ افرادی نیز هستند که حق را می‌شناسند، اما نسبت به حق، کراهت دارند؛ افرادی هم هستند که حق را تکذیب می‌کنند و همچنین افرادی هستند که با حق، ستیز می‌کنند.

 

وی با اشاره به این که عمر بن سعد و دیگر سپاهیان یزید، حق ستیز بودند، گفت: عمر سعد می‌دانست که حق با امام حسین (ع) بود، اما به خاطر منافع دنیوی خود حاضر به حمایت از آن حضرت نشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تصریح کرد: یکی از وظایف انسان‌ها این است که حق را در همه امور بشناسند، به خصوص جوانان در اعتقادات خود از جمله در توحید، نبوت و امامت، حق را بشناسند.

 

وی تأکید کرد: امروز، جوانان باید در رابطه با موضوع امامت تحقیق کنند و در قصه امامت و غدیر، بی طرفانه تحقیق و فکر کنند و بدانند که ما بدون دلیل بر روی مسأله غدیر تأکید نداریم.

 

کد خبر 494860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha