به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، محمدمهدی احمدی در همایش روحانیت و فرهنگ عاشورا که با حضور علمای شرق هرمزگان در میناب برگزار شد ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، اظهار داشت: حادثه کربلا تنها یک واقعه تاریخی در مقطعی از زمان و قطعهای از زمین نیست بلکه عاشورا یک فرهنگ و مکتب برای همه ادوار و کره خاکی است.
وی افزود: هر سال که از محرم و شهادت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) و یاران باوفای حضرت میگذرد شور فراوانتری در جامعه نسبت سال قبل ایجاد میشود و حجم بیشتری از انسانها به حسین(علیه السلام) میپیوندند گویا که با امام زندگی کردهاند.
مدیر کل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد در ادامه با بیان اینکه گذشت زمان قادر نیست فرهنگ عاشورا را کهنه کند، بیان داشت: شور عاشورا به جهت هماهنگی با نظام خلقت و فطرت هیچگاه کم نمیشود.
احمدی در ادامه با تشریح راز جاودانگی امام حسین(علیه السلام) و قیام سیدالشهدا، اعتماد امام به خدا، پایهریزی سبک زندگی بر اساس حیات طیبه، حق محوری و معنویت را از مهمترین عوامل و رموز جاودانگی قیام سید و سالار شهیدان دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش روحانیت در طول تاریخ، اظهار داشت: روحانیت و علما در طول تاریخ همواره احیاکننده فرهنگ عاشورایی بودهاند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با اندک تفحصی در تاریخ در مییابیم که روحانیت در نشر و گسترش فرهنگ عاشورا پیشتاز بوده است.
وی افزود:روحانیت هر جا که ظلم و ستم و خلاف سنن الهی بوده در مقابل باطل ایستاده و مردم نیز از آنان حمایت کردهاند.
این مسئول اضافه کرد: روحانیت نه تنها با قلم و بیان خود بلکه هر جا که نیاز شده حتی با نثار خون خود به نشر فرهنگ عاشورا کمک کرده است.
احمدی بیان داشت: روحانیت اصیل و آنان که براساس حیات طیبه زندگی کردهاند هیچگاه از حرکتهای استعماری حمایت نکردهاند و بدون وابستگی به هیچ جریانی همواره وابسته به جریان الهی بودهاند.
مدیر کل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد در ادامه به نقش علما و روحانیون در مبارزات پیش از انقلاب با رژیم پهلوی اشاره کرده کرد و گفت: از آنجایی که روحانیت نمیتواند در مقابل ظلم و ستم سکوت کند همواره در مقابل ظالمان ایستادهاند.
وی همچنین اظهار داشت: نقش روحانیت طی هشت سال دفاع مقدس و نبرد در خط مقدم جبههها بسیار برجسته است.
احمدی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای ضد طاغوتی برخی چهرههای دینی در هرمزگان و شهرستان میناب اشاره کرد و گفت: شخصیتهایی نظیر مرحوم حجتالاسلام عباسی در همه لحظات زندگی دغدغه دینی داشتهاند و هر جا که احساس میکردند فرهنگ دینی در خطر است وارد عمل میشدند.
نظر شما