مسجد برای نسل ها تبدیل به خاطره ای به یادماندنی و شیرین شود

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد امام رضا(علیه السلام) با بیان اینکه داشتن خاطره خوب از مسجد سبب می شود تا افراد همواره به حضوردر خانه خدا علاقه مند باشند، گفت: باید مسجد را تبدیل به خاطره ای به یادماندنی برای نسل های مختلف کنیم.

خبرگزاری شبستان: برگزاری مراسم ویژه خانواده های محل در مناسبت های مختلف به ویژه مراسم اعیاد و و جشن های اسلامی و ملی، با دعوت رسمی و حضوری و یا ارسال کارت دعوت که انجام این کار ضمن آشنا سازی خانواده ها با یکدیگر زمینه انس آنان با مسجد را فراهم می کند و نهایتا این فضا فرزندان آنها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. تقویت رابطه خانواده های محل با مسجد و به کارگیری روش های مختلف و قابل اجرا در این راه (توجه جدی به سلایق مختلف خانواده ها) و تعمیق ارتباط فی مابین می تواند در افزایش ارتباط و تعامل آنان با مساجد موثر واقع شود و از این طریق زمینه جذب به مسجد فراهم و تسهیل شود.(1)

 

در راستای بررسی فعالیت های یک مسجد موفق و راهکارهای جذب خانواده ها و اهل محل به مسجد با حجت الاسلام سمیع زاده، امام جماعت مسجد امام رضا(ع) گفتگو کردیم وی بیست و نه سال است که در این مسجد امام جماعت است و فعالیت های مسجدش زبانزد اهل محل است. 

 

حجت الاسلام عباس سمیع زاده، امام جماعت مسجد امام رضا(علیه السلام) در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مسجد پنجاه و چهار سال قبل و در سال 1340 ساخته شد، اظهار کرد: در آن سال ها بود که فردی به نام سرتیپ گرانمایه بانی شد و این زمین را برای مسجد خریداری کرد، ظاهرا او در آن دوران یکی از پسران اش به نام رضا را از دست می دهد و برخی از اهالی محل به او پیشنهاد می کنند که از میان زمین هایش این زمین را به ساخت مسجد اختصاص دهد.

 

وی ادامه داد: بعدها شخصی به نام حاج سید علی باوفا که از بازاریان متدین زمان بود تاسیسات و ساختمان مسجد را تامین می کند و البته مردم نیز او را یاری می کنند و در کل فضای هزار و پانصد متری مسجد دارای امکانات شده و مجهز می شود سپس وقف نامه ای نیز برای مسجد تنظیم می کنند و نام مسجد از همان زمان به نام مبارک امام رضا(ع) عنوان گرفت.

 

حجت الاسلام سمیع زاده تصریح کرد: در چند سال اخیر بنای مسجد با تغییراتی مواجه شد، مسجد دارای کتابخانه شد و حجت الاسلام محمدزاده امام جماعت سابق مسجد مبادرت به ساخت کتابخانه برای مسجد کرد. من نیز در این سال ها گنبدی را برای شبستان مسجد در نظر گرفتیم به مرور تعمیراتی در مسجد انجام شد، برای مثال فضای سرویس های بهداشتی را تغییر دادیم.

 

امام جماعت مسجد امام رضا(ع) گفت: در طول بیست و نه سالی که در این مسجد حضور دارم تلاش کرده ایم که مسجد از هر نظر فعال باشد، مسجد در ابتدا فقط یک نوبت نماز جماعت مغرب و عشا داشت اما در حال حاضر هر سه نوبت نماز داریم، البته من به علت دور بودن منزل ام فقط برای نماز مغرب و عشا در مسجد حاضر می شوم اما در طول روز به مسجد سر می زنم اما نوبت صبح و ظهر حجت الاسلام محمدصادق افشار در مسجد حضور می یابد که از دوستان من هستند که در این مسجد فعالیت داشتند و در این محله نیز ازدواج کردند و در نهایت به این مسجد به عنوان امام جماعت نوبت صبح و ظهر آمدند.

 

وی با بیان این که مسجد امام رضا(ع) در ایام ولادت ها و شهادت های ائمه(علیهم السلام) همواره برنامه های متعددی دارد، تصریح کرد: ایستگاه صلواتی مسجد ما در تمامی ولادت ها در مسجد وجود دارد و این ایستگاه صلواتی در میان مردم محل زبان نزد است، همچنین در تمامی عزاداری های اهل بیت دسته سینه زنی داریم و به بیرون از مسجد می رویم و سینه زنان نوحه می خوانیم و در بازگشت بر سفره احسان اهل بیت(ع) حضور می یابیم.

 

حجت الاسلام سمیع زاده به ویژگی های مسجد طراز اسلامی اشاره کرد و گفت: باید در مسجد تبلیغ دین انجام شود. باید گره از کار مردم باز شود. مردم باید با شوق وارد مسجد شوند و هیچ کس نباید خاطره بدی از حضور در مسجد داشته باشند. ما در مسجد خودمان همواره سعی کرده ایم که برای اهل مسجد خاطره ایجاد کنیم. بسیاری از مسجدی ها حتی مراسم عقد و ازدواجشان در مسجد انجام شده است و آن مسجد برایشان خاطره شده است. بسیاری با بچه های مسجد به اردو رفته اند و عکس های این اردو به تابلو مسجد نصب شده است و همین برایشان خاطره ای شیرین است.

 

وی ادامه داد: مسجد باید خاطره خوش برای اهالی و مامومین ایجاد کند. از سوی دیگر مسجد باید در حل اختلاف مشارکت فعال داشته باشد و در سطح محل نقشی بارز ایفا کند. روابط عمومی اهل مسجد باید قوی باشد و بگردند و دنبال آن باشند که چگونه می توانند مشکلات مردم را حل کنند.

 

حجت الاسلام سمیع زاده با بیان اینکه از اهداف پیامبر(ص) رکن شدن یک مسجد در سطح جامعه بود، گفت: از همین رو و با تبعیت از سیره پیامیر(ص) امام جماعت باید مسجدش را در سطح محله محور کند و به مثابه یک پدر رفتار کند. من به خاطر دارم زمانی که کودک بودم دلم می خواست به مسجدی بروم که این ویژگی ها را داشته باشد اما کمتر با چنین موردی مواجه می شدم یکبار و آن هم زمانی مواجه شدم که در کلاس پنج ابتدایی تحصیل می کردم صبح های جمعه به کلاس قرآن یک مسجد می رفتم و استاد قرآن آنجا مرا تشویق می کرد. این رفتار و فضای معنوی بسیار مرا ترغیب کرد، چندی قبل همان استاد قرآنی را دیدم و به او گفتم که در مسجدی امام جماعت هستم و این امر را مرهون رفتار و تشویق های او می دانم که او در آن روزها در کلاس قرآن با قرآن آموزان داشت. وقتی این خبر را به استاد قرآن ام دادم بسیار خوشحال شد و پاسخ داد از میان آن کلاس تو سومین نفری هستی که روحانی شدی.

 

امام جماعت مسجد امام رضا(ع) به فعالیت های این مسجد اشاره کرد و گفت: ما هر شب در مسجد برنامه خاصی داریم. یک شب نماز قضا، یک شب تفسیر قرآن، قرائت دعای توسل، قرائت دعا کمیل، زیارت عاشورا و به تناسب ایام حتما در مسجد فعالیت های مختلفی برقرار است.

 

وی ادامه داد: برای مثال امسال برای اولین بار در عید سعید غدیر خم خطبه غدیریه را در مسجد خواندیم و یک دسته شادی راه انداختیم. فلسفه تشکیل این دسته نگاه متفاوتی بود که می خواستیم برای مسجد ایجاد کنیم. گفتیم چرا یک مسجد فقط باید محل غم و عزا باشد، این شد که سرودی مذهبی را تنظیم کردیم و به همراه مردم با در دست داشتن شیرینی هایی که مثل یک خنچه عقد تزئین کرده بودیم به درب خانه پنج خانواده از سادات محله رفتیم.  پَرهای رنگی به دست گرفتیم و با گروهی متشکل از هفتاد نفر به درب منزل سادات رفتیم. سرود این روز را یکی از شعرای اهل مسجد «حسن گلکار» سروده بود.

 

وی در پایان گفت: باید تلاش کنیم که مسجد را برای مردم تبدیل به یک خاطره به یاد ماندنی کنیم که در آینده نه تنها خودشان که فرزندان شان نیز در مسجد حضور یابند.

گفتنی است مسجد امام رضا(ع) در چهارراه لشگر، جنب بیمارستان لقمان حکیم واقع شده است.

 پی نوشت/

برگرفته از کتاب «روش های جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و نماز جماعت» نوشته محمدعلی موظف رستمی

 

 

 

 

 

 

کد خبر 494425

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha