به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري شبستان، محمد جواد ظريف، وزير امورخارجه كشورمان پس از ديدار با فرانك والتر اشتاين ماير وزيرخارجه آلمان در نشست خبري مشترك با وي گفت: ما از افزايش نقش آلمان در منطقه مان استقبال مي كنيم.
وي افزود:براي اولين بار كنفرانس مونيخ در خاورميانه در تهران در حال برگزاري است.
وی با ابراز خوشحالی از اینکه وزیر خارجه معاون صدراعظم آلمان که سالهاست در سمتهای مختلف به عنوان یک شخص به عنوان روابط بین ایران و آلمان و همکاریهای بینالمللی ایران و اروپا نقش فعالی داشته برای اولین بار به تهران آمده است.
ظریف با اظهار اینکه اشتاین مایر با یک هئیت بلندپایه به ایران سفر کرده خاطرنشان کرد: روابط دو کشور روابط دیرینه و مبتنی بر احترام متقابل و همکاری و مناسک مشترک بوده است و دو کشور روابط مشترکی را شروع کردهاند که در دیدارهای گذشته و سفرهای مقامات عالیترتبه دو کشور و همچنین سفر هیئتهای تجاری بازرگانی و سرمایه گذاری و صنعتی و فرهنگی این روابط مورد بررسی قرار گرفته است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: امیدواریم این روابط افزایش یابد و روشهایی برای گسترش همکاریهای بین دو کشور باشند و بخش خصوصی دو کشور روابط نزدیکی دارند که می تواند به عنوان موتور روابط ایران و آلمان فعالیت داشته باشند.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: گسترش روابط دو جانبه ایران و آلمان و همچنین نگاه مشترکی که ما به افراط گرایی، تروریسم، مواد مخدر، حقوق بشر، خلع سلاح و موضوعات منطقهای داریم نیز تاکنون مورد بحث قرار گرفته است.
وی با تاکید بر این نکته که لزوم دارد نقش آلمان در منطقه افزایش یابد و ما از این افزایش نقش استقبال خواهیم داشت خاطرنشان کرد: ما معتقدیم المان می تواند نقش خوبی در بین کشورهای خلیج فارس و منطقه ایفا کند و روابط ایران و آلمان می تواند روابط نمونهای برای کشورهای اروپایی تلقی شود.
وزیر امور خارجه کشورمان به برگزاری کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران اشاره کرد و گفت: برای اولین بار گروه هسته مرکزی کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران حضور یافته است و این کنفرانس الان در جریان است و فرصت خوبی است برای کشورهای منطقه است که دغدغه های خود را بیان کنند.
ظریف در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به مبارزه با افراط و تروریست عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد در منطقه ما خطرات مشترک وجود دارد که مهمترین آن افراط و تروریست است که متاسفانه با حمایت برخی کشورهای منطقه در اینجا پا گرفته و به بحران تبدیل شده است.
ظریف با اظهار اینکه این خطر برای همه است و نمیتوان از آن هیچ استفاده ای حتی موقتی کرد اظهار داشت: متاسفانه برخی از همسایگان ما در این توهم واهی بوده اند که میتوانند از این خطر برای اهداف کوتاه مدتشان استفاده کنند.
وی عنوان کرد: ما اعتقاد داریم در کشورهایی چون لبنان، یمن، سوریه و عراق باید راه حل سیاسی از طریق مراجعه به نظرات مردم پیدا شود و نمیتوان از طریق راه حل نظامی نظرات خود را به این کشورها تحمیل کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: ما اعتقاد داریم همه بحرانهای منطقه با تشکیل دولتهای وحدت ملی و پایان درگیریها و کاهش آلام انسانی و گفتگوهای ملی حل خواهد شد و جمهوری اسلامی ایران در همه این موارد فعال بوده و در یمن برای پایان دادن به بحران انسانی این مردم تلاش کردهایم و در سوریه هم به فعالیت برای رسیدن به راه حل سیاسی ادامه خواهیم داد.
وزیر خارجه کشورمان با اظهار اینکه ما به دنبال حذف عربستان نیستیم تصریح کرد: هیچ گاه اجازه نمی دهیم عربستان برای حذف ایران تلاش کند و تلاش عربستان برای حذف ایران باعث ایجاد این خونریزیها شده و باید هر چه سریعتر عربستان به این اقدام خود پایان دهد.
وی با اشاره به فاجعه رخ داده در منا نیز گفت: عربستان هر چه سریعتر وضعیت مفقودین ایران در منا را روشن کند و اگر این عزیزان جزو جان باختگان هستند پیکرهای آنها را به ایران ارسال کند. که ما متاسفانه شاهد تاخیر در این موضوع بوده ایم و توقع داریم هر چه سریعتر این مشکل حل شود.
وی گفت: ما به دنبال حسن همجواری هستیم و معتقدیم اگر در این منطقه ناامنی وجود دارد برای همه وجود دارد و مانند همسایگانمان به دنبال خیال پردازی در منطقه نیستیم و از همسایگان می خواهیم به خیالپردازی ها پایان دهد.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگار دیگری راجع به نزدیک شدن به مواضع ایران و اروپا در مورد سوریه گفت: من احساس میکنم مقداری در این زمینه واقع گرایی افزایش یافته و ما راه کاملاً همواری پیش رو داریم و در این زمینه همه ما میتوانیم در مورد مسایل مختلف اتفاق نظر داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ما میتوانیم توافق کنیم حکومت سوریه خواست مردم باشد و دخالت خارجی در این کشور متوقف شود و اگر دولتهای خارجی دخالت میکنند برای تسریع راه حل باشد و همچنین میتوانیم اتفاق نظر کنیم که کشورهای خارجی به دیکته کردن نظراتشان در سوریه پایان دهند و همچنین به بازگشت آوارگان به این کشور کمک کنیم و جامعه بینالملل و مردم سوریه با یکدیگر علیه فرقهگرایی مبارزه کنند.
ظریف تصریح کرد: مواردی که ما میتوانیم توافق کنیم بسیار است و میتوانیم یک راه حل سیاسی در این مورد حاکم کنیم.
ظریف گفت: اینکه برخی ها اعلام می کنند برخی از افراد در آینده سوریه نباشند باعث شده تا موضع گیری های تند علیه مردم سوریه صورت بگیرد و ما باید به شکل گیری هنجارها نهادها و سازمانهای درونی سوریه کمک کنیم تا مردم خودشان تصمیم بگیرند در این زمینه.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه با تاکید بر تلاش جمهوری اسلامی ایران برای حاکم کردن راه حل سیاسی در سوریه عنوان کرد: رییسجمهوری اسلامی ایران در نیویورک اعلام کرد برای ایجاد راه حل سیاسی در سوریه آماده همکاری با همه کشورها هستیم.
وی در ادامه درخصوص همکاری ایران با روسیه در مبارزه با افراط گرایی در منطقه عنوان کرد: اقدامات روسیه را در جهت مقابله با تروریسم داعش می بینیم و اعتقاد داریم که همه میتوانند در زمینه مبارزه با داعش حضور داشته باشند و ما نیازمند یک مبارزه همه جانبه بر علیه داعش هستیم.
ظریف با تاکید بر این نکته که مبارزه با داعش تنها بعد نظامی ندارد اظهار داشت: این یک مبارزه همه جانبه فرهنگی، سیاسی، باید باشد و قبل از همه ما باید اعلام کنیم داعش هیچ سنخیتی با اسلام ندارد و در اروپا باید کمک کنند تا حرکتهای اسلام ستیزانه صورت نگیرد.
باید منابع مالی و انسانی داعش را بخشکانیم
وی اعلام کرد: ما باید منابع مالی داعش و منابع انسانی آن را خشک کنیم تا از ورود افراد به سوریه و عراق جلوگیری کنیم و بعد بعدی مبارزه با داعش بعد نظامی است که باید با داعش و گروههای مشابه آن در این زمینه مبارزه صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: منافع جمهوری اسلامی ایران ایجاب می کند سوریه یکبار دیگر روی آرامش را ببیند و ما تمام تلاشمان را در این زمینه انجام میدهیم.
موضع گیری جدید مقامات امریکایی ارزشی برای من ندارد
وزیر خارجه کشورمان در ادامه در واکنش به موضع گیری های جدید مقامات امریکایی مبنی بر روابط دو جانبه ایران و امریکا خاطرنشان کرد: این موضع گیری ها خلاف واقع است و کار جدیدی نیست و آمریکا همواره موضع های خود را مبتنی بر روابط دو جانبه و خلاف واقع اعلام می کند و همین امر باعث شده موضع گیری های امریکا اعتباری زیادی در جوامع بینالمللی نداشته باشد.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: آمریکا از ناقضان حقوق بشر در منطقه مانند رژیم صهیونیستی و دیگر همپیمانان خود حمایت کرده و من نمیتوانم به تکرار مواضع قبلی آمریکا ارزشی قائل باشم.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد آزمایش موشکی عماد خاطرنشان کرد: همه اذعان کردهاند که آزمایشهای موشکی ما هیچ ارتباطی با برجام ندارد و ما نه در برجام و نه قطعنامه 2231 سازمان ملل در مورد موارد موشکی ایران صحبت نکردهایم و مواردی که در قطعنامه امده مربوط به اقدامات موشکی در مورد برنامه هستهای است که ایران ثابت کرده در این زمینه هیچ اقدامی انجام نمیدهد.
نظر شما