به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان، سهیلا شیخی، مدیر کل کانون کردستان در این مراسم اظهار داشت: قصه گویی واسطه و ابزار تربیتی است که از این طریق بسیاری از مسائل را می توانیم به کودکان آموزش دهیم.
وی افزود: از طریق قصه گویی و بیان داستان های آموزشی مسائل آموزشی به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود و بسیاری از بیماریها با قصه درمان شده و در قرآن کریم نیز بسیاری از مسائل تربیتی به صورت قصه بیان شده است.
مدیر کل کانون استان کردستان قصه گویی برای کودکان و نوجوانان را هنری بی بدیل خواند که مربیان به عنوان آموزگاران زندگی با گشودن درهای قصه رمز و رازهای چگونه زیستن را به کودکان و نوجوانان نشان می دهند.
شیخی اظهار داشت: این جشنواره در سه بخش موضوعی بازنویسی قصه های کهن کلیله و دمنه، مرزبان نامه و منطق الطیر، قهرمانان ایرانی و بخش آزاد اجرا شد.
به گفته شیخی پیش از این مرحله شهرستانی این جشنواره با شرکت117 نفر از قصه گویان استان در بخش های مربیان کانون، اعضا مراکز کانون و آزاد برگزار شد که از این میان بعد از داوری 17 نفر به مرحله استانی راه می یابند.
وی اظهار داشت: در پایان مرحله استانی جشنواره قصه گویی، 6 نفر از برترین قصه گوهای استان برای شرکت در مرحله نهایی به دبیرخانه ستاد جشنواره بین المللی معرفي می شوند.
فرماندار دهگلان نیز در ادامه مراسم با بیان اینکه قصه گویی نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد، گفت: از طریق قصه ها و داستان های خوب، کودک به بسیاری از ارزش های اخلاقی پی می برد و پایداری، شجاعت، نوع دوستی، امیدواری، آزادگی، جوانمردی، طرفداری از حق و حقیقت و استقامت در مقابل زور و ستم ارزش هایی هستند که هسته ی مرکزی بسیاری از قصه ها و داستآنها را تشکیل می دهند و قصه با سرنوشت انسان عجین هستند تقویت اینها در قالب قصه لازم و ضروری است.
یحیی نظری افزود: قصه ها و افسانه ها همواره در رشد و کمال ذهنی و فرهنگی انسان ها مؤثر بوده اند و به نوعی زندگی اجتماعی و فرهنگی مردم، شیوۀ کار و تولید آن ها و رفتار، تفکر، احساس، مذهب، اخلاق و اعتقادات هر جامعه را نشان داده اند.
وی خاطر نشان کرد: در گذشته مادربزرگ ها و پدربزرگ ها قصه های خوبی را براي ما نقل می کردند که بسیار شیرین و دلپذیر بودند که این قصه ها هم شادی آفرین و هم آموزنده بودند قدیمی ها در قصه ها از واژه هایی استفاده می کردند که کودکان را تحت تأثیر قرار می دادند .
فرماندار دهگلان همچنین گفت: امروز تلویزیون، اینترنت به ابعاد تربیتی آسیب می زنند که زنده کردن قصه گویی تاثیرات مثبتی در جامعه می گذارد و بهترین فرصت برای پرورش شخصیت کودکان در جامعه در ابعاد مختلف است.
وی اذعان کرد: بهتر است داستان هایی برای قصه گویی انتخاب شود که توجه کودک را جلب کند و برایش سرگرم کننده باشد و کنجکاوی او را برانگیزد و تخیل کودک را فعال کند و به او کمک کند که توانایی ذهنی اش را افزایش و احساساتش را توضیح دهد.
فرماندار دهگلان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از بانیان برگزاری جشنواره قصه گویی عنوان کرد: با توجه به اصل مدرن و دورانی که در آن هستیم تفاوت های اساسی با 50 سال پیش دارد و نیاز داریم خود را با جامعه امروز هماهنگ کنیم چرا که ارزش های اصیل اخلاقی جامعه در بستر زمان تاثیر ناپذیر است.
لازم به ذکر است،داوری این مرحله از قصه گویان را حمید رضا پوررضایی(کارشناس مسئول فرهنگی کانون پرورش فکری استان)، ماریا احمدی(کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری استان) و هیوا ملکی قصه گو و مسئول مرکز سریش آباد بر عهده داشتند.
نظر شما