اصلاح علوم انسانی زیرساخت ضروری برای مقابله با جنگ نرم

مسئول بسیج مستضعفین با بیان اینکه فکر و اندیشه، اولین زیرساخت لازم برای جنگ نرم است، تاکید کرد: اولین وظیفه ما در این حوزه اصلاح علومی است که اندیشه و فکر جامعه را شکل می دهد یعنی اصلاح علوم انسانی.

سردار محمدرضا نقدی، مسئول بسیج مستضعفین در پاسخ به این سوال که سازمان بسیج مستضعفین تا چه اندازه برای تولید علم و به ویژه در حوزه علوم انسانی قصد ایجاد یک بسیج همگانی در بین اساتید و دانشگاهیان را دارد به خبرنگار شبستان گفت: در علوم انسانی، منابعی وجود دارد که سرمایه بسیار ارزشمندی است و ما باید قدر این سرمایه را بدانیم. علوم انسانی به دنبال تعریف انسان، جامعه و تعیین عوامل موثر در تحولات اجتماعی و روح و روان و تبیین روابط بین انسانها است که تمام این سوالات را وحی پاسخ داده است.

وی تصریح کرد: کسی که انسانی را خلق کرده است و در ظرایف و دقایق اش بیشتر از همه اشراف دارد پاسخ تمام سوالات فوق را داده و طبیعی است رجوع به این منابع به عنوان مرجع یک قدم بزرگ برای درک حقیقت است از این روست که انتظار داریم به این علومی که به عنوان علوم انسانی به کشور وارد می شود و مبنایشان ترجمه و نه مبنای وحی است با دیده تردید نگاه شود.

مسئول بسیج مستضعفین خاطرنشان کرد: اکنون ابطال علوم انسانی غربی اثبات شده است زیرا روشی که آنها در اثبات یک علم به کار می گیرند روش تجربه است. علوم انسانی غربی 200 سال در کشورهای غربی تجربه شده و شکست خورده است و در حال حاضر اقتصاد غرب رو به ورشکستگی است و این نشان می دهد محصول علوم انسانی این کشورها چه سرانجامی دارد.

وی تولید علوم انسانی در داخل کشور را وظیفه اساتید، محققان و دانشگاهیان دانست و ادامه داد: مقام معظم رهبری همواره در سخنانشان از اساتید و دانشجویان به عنوان افسران جنگ نرم یاد کرده اند و اولین وظیفه این قشر این است که به زیرساخت های این جنگ بپردازند.

مسئول بسیج مستضعفین با بیان اینکه فکر و اندیشه، اولین زیرساخت لازم برای جنگ نرم است، تصریح کرد: اولین وظیفه ما اصلاح علومی است که اندیشه و فکر جامعه را شکل می دهد یعنی اصلاح علوم انسانی و شناخت انسان، اجتماع، روابط انسانها و علل تحولات اجتماعی و عوامل روحیه ساز که متاسفانه در حال حاضر بسیاری از این علوم متکی به منابع ترجمه شده غربی است از این رو اولین اقدام  مهمی که باید در این حوزه انجام دهیم این است که انقلابی در مبانی علوم انسانی ایجاد کنیم.

نقدی با تاکید بر برگزاری همایش های علمی به عنوان یکی از قدم های مثبت برای تولید نظریه در این زمینه گفت: برگزاری همایش ها، کنفرانس ها و گفتگو کمک زیادی برای ترویج این تفکر یعنی تولید علوم انسانی می کند که انشاءالله به زودی شاهد همایش های علمی زنجیره ای خواهیم بود که از سوی بسیج اساتید و بسیج دانشجویی به صورت منظم با جهت گیری های پیش بینی شده برگزار می شود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه در همایش های علمی فراخوان مقاله می شود و مقاله ها در موضوع موردنظر ارایه می شود نظریه ها شکل می گیرد و از تضارب آراءی که به وجود می آید جرقه های ایجاد می شود که به دنبال آن تولید علم به محصولات و کتابها نیز شکل می گیرد.

نقدی با بیان اینکه تلاش بسیج مستضعفین این است که در کنار برگزاری همایش ها زمینه برای ارایه ظرفیت های تولید شده نیز ایجاد شود گفت: متاسفانه امروز ما تولیدات زیادی در حوزه علوم انسانی داریم که به آنها بی توجه هستیم که این امر شاید یکی از علل این بی توجهی، خودباختگی در مقابل تولیدات غرب باشد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر تعاریفی در حوزه علوم انسانی در کشور وجود دارد که می تواند جایگزین کتابهای درسی شوند ولی اعتماد به این تعاریف در مدیریت ها وجود ندارد. امسال تلاش ما در این حوزه است که در این حوزه جرقه ای ایجاد کنیم.

مسئول بسیج مستضعفین با بیان اینکه امکانات مادی را برای تولید علم در کشور زیاد موثر نمی دانم، خاطرنشان کرد: مسائل نظری زیاد به امکانات مادی بستگی ندارد و بعضی مواقع برعکس علم هست یعنی کسانی که در شرایط فشار قرار می گیرند اتفاقاً در تولید نظریه، فکر و اندیشه قوی نیز عمل می کنند.

وی تاکید کرد: مشکل ما در این حوزه باور است یعنی هنوز باور نداریم که کتابی که یک محقق و یا مولف داخلی نوشته است ارزش علمی اش به مراتب می تواند از منبع ترجمه شده وارداتی بالاتر باشد و به عنوان منبع مورداستفاده قرار گیرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 49392

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha