به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از فلسطين اليوم، شبکه اسکای نیوز گزارش داد: شش کشور عربی از جمله عربستان و امارات، بحرین، عمان، قطر و کویت تلاش می کنند تا سامانه گنبد فولادی را به قیمت میلیاردها دلار از رژیم صهیونیستی بخرند.
شبکه اسکای نیوز در این گزارش ادعا کرده است: این کشورها برای مقابله با موشک های ایرانی قصد خرید این سامانه را دارند.
براساس گزارش اسکای نیوز؛ این شش کشور عربی با ایالت متحده آمریکا ارتباط برقرار کردند تا نقش میانجی گری بین آنها و رژیم صهیونیستی ایفا کند.
این شش کشورعربی اعلام کردند: قصد دارند که سامانه «حیتس» رژیم صهیونیستی را برای هدف قرار دادن موشک های دوربرد خریدار کنند.
به گزارش یک منبع آگاه، مذاکرات بین این شش کشور غربی و آمریکا در مرحله پیشرفته ای قرار دارد.
گفتنی است، «گنبد آهنین» نوعی سامانه موشکی سطحبههوای متحرک است که در رژیم صهیونیستی طراحی و تولید شده است. این سامانه به صورت شبانهروزی و در هر شرایط آبوهوایی می تواند راکتها و گلولههای خمپاره و توپ را در فاصله ۴ تا ۷۰ کیلومتر هدف قرار دهد.
سیستم گنبد آهنی از یک رادار چندمنظوره، یک مرکز مدیریت و فرمان و یک یا چند واحد پرتاب موشک تشکیل میشود. رادار این سیستم قادر است تا محل اصابت راکت دشمن را پیشبینی کرده و به منظور صرفهجویی در هزینه، راکتهایی را که محل برخورد آنها در مناطق خالی از سکنه است، نادیده بگیرد. طراحی گنبد آهنی از سال ۲۰۰۷ در شرکت رافائل آغاز شد. این سیستم در مارس ۲۰۱۱ به ارتش صهیونیستی پیوست و در هفتم آوریل ۲۰۱۱ برای نخستین بار یک راکت گراد را که از غزه به سوی سرزمین های اشغالی شلیک شده بود، رهگیری و منهدم کرد.
سیستم پدافندی گنبد آهنین برای مقابله با راکتهای کوتاهبرد و گلولههای توپ و خمپاره طراحی شده و همچنین از قابلیت رهگیری و انهدام هواپیماهای دشمن، که در ارتفاع حداکثر ۱۰ هزار متری از سطح زمین پرواز میکنند، برخوردار است و میتواند به عنوان یکی از لایههای دفاع هوایی ضد هواپیمای اسرائیل که از سیستمهای موشکی بهینه شده پاتریوت در خط اول و هاوک در خط دوم تشکیل میشود، از آسمان این کشور حفاظت کند. در کنار اینها سیستم دفاع موشکی ختس (پیکان) وظیفه مقابله با موشکهای بالستیک میانبرد را بر عهده دارد. برد موثر سیستم گنبد آهنین در مسافتهای ۴ تا ۷۰ کیلومتری است اما رافائل قصد دارد آن را تا ۲۵۰ کیلومتر افزایش دهد.
آمریکا از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیون دلار برای تولید این سیستم به اسرائیل کمک مالی کردهاست. مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب کمک ۶۸۰ میلیون دلاری در بودجه سال ۲۰۱۳ کشور خواستار شده که در ازای آن تکنولوژی این سیستم در اختیار آمریکا گذاشته شود و در صورت نیاز به تولید مشترک آن نیز اقدام شود. هزینه برپا کردن هر سکوی عملیاتی گنبد آهنین، ۵۰ میلیون دلار است.
نظر شما