سیدجواد رفیعی، از مداحان برجسته اهل بیت عصم و طهارت علیه السلام در استان مرکزی ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام سوگواری و عزاداری اباعبداله الحسین علیه السلام به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک در خصوص چگونگی انتخاب اشعار برای مداحی گفت: انتخاب شعر یه مولفه برای مداح است و شعر را خوب خواندن مولفه دیگری است زیرا شعر هر چند خوب هم باشد چنانچه با بیان نامناسب خوانده شود تاثیر چندانی نخواهد داشت.
وی افزود: مداح باید با ادبیات آیینی و اشعار حماسی آشنایی داشته باشد و از بین اشعار منتسب به ائمه اطهار علیه السلام شعری را انتخاب کند که ضمن جامعیت، از شعرای برجسته متعهد و انقلابی باشد.
رفیعی به روزبودن مداح در بیان مطالب و شعرهایش تاکید کرد و ادامه داد: مردمی که در اوج عزاداری دلها را می سپارند به بیان مداح، باید خود مداح نیز آشنایی کامل به مقتل و سیره ائمه اطهار علیه السلام داشته باشد تا بتواند بیانی خوب و گیرا داشته باشد.
این مداح استان مرکزی اظهار کرد: متاسفانه در برخی مجالس عزای امام حسین علیه السلام اشعار خوبی خوانده نمی شود که این خود یک آسیب جدی برای سوگواری ها قلمداد می شود و مداح هم باید پا به پای مردم بطور مستمر در طول مراسم بنشیند و خود را بی نیاز از منبر نداند و از بیانات سخنران بهره مند شود آن وقت کلامش تاثیر بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه مداح عامل است و خودش ترویج دهنده شعائر و یا می تواند برعکس باشد تصریح کرد: برخی مداحان در افزایش خرافه دامن می زنند و با مطالب غیرواقعی مردم را از مسیری که باید هدایت شوند دور میکنند.
خواندن مداح درمجالس عروسی به شرط حفظ حرمت مانعی ندارد
رفیعی در خصوص خواندن برخی مداح ها در مجالس جشن و عروسی توضیح داد: در مجالس عروسی که مقارن با شب ولادت ائمه اطهار علیه السلام است مداح می تواند حضور داشته باشد و بااستفاده از اشعار شاد به مدح و منقبت اهل بیت (ع) بپردازد زیرا برخی بزرگان و علمای دینی هم فرمودند مداحان نباید مجالس جشن را خالی بگذارند و با بهره گیری از موازین اسلامی اجازه گناه به مجالس جشن را ندهند.
این مداح برجسته استان ادامه داد: برای خواندن در مجالس عروسی هیچ مانعی برای مداح نیست منتها باید اشعار با معیار حساب شده باشد و از وهن دین پرهیز کند.
وی در خصوص استفاده از آلات عزاداری در هیئات مذهبی و عزاداری ها بیان کرد: در این باره باید از نظر علمای دین و فتوای بزرگان بهره ببریم ولی طبق نظرات ایشان طبل و دهل و سنج در دستگاه عزاداری عجین هستند و نمی توان آن را حذف کنیم ولی آلات جدید مانند چلچراغ های آنچنانی و نورپردازی ها و رقص نور و حرکات ناموزون و صداهای زیر و بم که با دستگاه صوت ایجاد می کنند قطعا در استفتاعات بزرگان جایز نیست.
رفیعی به برنامه های خود در ماه محرم اشاره کرد و گفت: در دهه نخست ماه محرم هرشب چهار برنامه از ساعت هشت شب در مساجد قدس بازار، امام حسین(ع) خیابان طالقانی، مهدیه کرهرود و مصلای حضرت ابوالفضل(ع) سنجان خواهد داشت.
نظر شما