خبرگزاری شبستان- گرگان: همه ساله در واپسین روزهای ماه ذی الحجه کوچه و خیابان های استان گلستان رنگ و بوی دیگری به خود می گیرد و مردم گلستان فرصتی را برای خالی کردن اشکهایی که در سوگ امام سوم شیعیان و وقایع کربلا در سینه دارند می یابند.
با نزدیک شدن به ماه محرم و ایام سوگواری ابا عبدالله الحسین(علیه السلام) مردم گلستان در تکاپوی میزبانی از عزاداران حسینی و برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم عزای امام سوم شیعیان هستند.
مردم گلستان عشق به عزای سرور و سالار شهیدان را از گذشته های بسیار دوری سینه به سینه نقل کرده اند و آئین این مراسمات با شکوه را همانند میراثی کهن و ارزشمند به نسل های بعد منتقل کرده اند.
این روزها همه دوست داران اهل بیت (علیهم السلام) شور دیگری در دلهاشان جوانه می زند و رفته رفته برای شرکت در مراسمات عزاداری محرمی دیگر آماده می شوند.
مردم گلستان این روزها به دنبال لباس های مشکی عزا هستند و کودکان نیز از بزرگترها لباس سیاه عزای امام حسین(علیه السلام) را مطالبه می کنند و بزرگترها نیز با میل و رغبت برای فرزندانشان لباس و حتی پیشانی بند«یاحسین مظلوم»تهیه می کنند.
خادمان مساجد و تکایا این محافل را آب و جارو می کنند، دیوارهای محافل را با پارچه های سیاه می پوشانند و همه شرایط را برای برگزاری باشکوه ترین مراسم عزای حسینی فراهم می کنند.
رفته رفته بساط مراسمات عروسی و شادی های دیگر از دل شهرها و روستاهای گلستان برچیده می شود و مردم گلستان به احترام خون پاک شهدای کربلا هرنوع شادی و مراسمات طرب انگیز را برخود حرام می دانند.
جوانان گلستانی در این واپسین روزهای ماه ذی الحجه، زیباترین لباسهای خود را کنار می گذارند تا لباسی مشکی و درخور و شایسته مراسمات عزاداری امام حسین(علیه السلام) بر قامت خود بپوشانند.
آری عشق و شور حسینی در دلهای مردم گلستان همواره رو به فزونی است و این مردم بر خلاف کوفیان قدر این گوهر را می دانند.
وقتی در این شبهای سرد پاییزی از کوچه و پس کوچه های هر شهر و دهی عبور میکنی جادارد یک خدا قوتی بگوییم به همه عزیزانی که در گوشه وکنار شهرها و روستاها در حال نصب پارچه نوشته وبنر وپلاکارد های آغاز عزای اهل البیت (علیهم السلام) هستند.
وقتی نیمه های شب از کنارشان عبور کنی از بوی اخلاصشان دگرگون خواهی شد و فقط آه حسرت هست که می کشی و خوشا به سعادتشان.
ما مسلمانان معتقدیم به اینکه قطعا کسی که میخی به دیوار بکوبد دراین راه برایش نوشته خواهد شد و خوشا آنان که معوایشان حسین است.
یکی از کارهایی که در این روزها مرسوم است اجرای جلسات متعدد متولیان مساجد، سیاه پوشان و مسئولین با اعضای هیئت های عزاداری است که همه در راستای شکوه هرچه بیشتر عزاداری هاست.
بله مردم گلستان این روزها با نزدیک شدن به آغاز ماه محرم با بر پا کردن خیمهها و آذینبندی هیئتها، سیاه بندی تکیهگاهها، مساجد و حسینیهها و نصب پرچمهای مشکی بر درب منازل، خود را جهت عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و 72 تن از و یاران باوفایش آماده میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر زنگانه، مشاور فرهنگی و اجتماعی استاندار گلستان در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: بدون شک برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (علیه السلام) یکی از شعائر بزرگ شیعیان است که در طول تاریخ توانسته ارزشهای مکتب تشیع را حفظ و از نسلی به نسل دیگر منتقل کند.
وی افزود: امام حسین (علیه السلام) همانطور که در روایت وارد شده عامل بقاء حقیقت اسلام است و به تعبیری که نقل شده است «حسین منی و انا منی حسین» که در تفسیر این عبارت گفته شده است که حسین (علیه السلام) فرزند نبی خاتم " نوه بزرگوار آن حضرت است" و رسول اکرم (علیه السلام) اگر فرمودند «و انا من حسین» از این باب بوده است که مکتب اهل بیت (علیه السلام) که حقیقت اسلام بوده و اسلام حقیقی در آن تجلی دارد توسط امام حسین (علیه السلام) باقی می ماند.
مشاور فرهنگی و اجتماعی استاندار گلستان خاطرنشان کرد: بقای این مکتب به همین مجالس و عزاداری ها و توجه به امام حسین (علیه السلام) بوده و هست، اما در کنار اهمیت برگزاری این مجالس که در واقع فرصتی برای آشنایی بیشتر با مکتب امام حسین (علیه السلام) و حقائق دین به شکل عمومی و مسائل مربوط به امامت به صورت خاص، است باید توجه داشت که مسائل فرهنگی جانبی این گونه مجالس باید به گونه ای باشد که با ارزش ها و آرمان های امام حسین (علیه السلام) سازگار باشد.
حجت الاسلام زنگانه تاکید کرد: عزاداری های ما باید با معیارها و موازین اسلامی هیچ گونه تنافی نداشته باشد و یکی از مهمترین مسائلی که باید در این گونه مجالس مورد توجه قرار بگیرد اجتناب از محرمات است.
مشاور فرهنگی و اجتماعی استاندار گلستان تاکید کرد: امام حسین (علیه السلام) در راه امر به معروف و نهی از منکر شهید شدند وامر به معروف یعنی دعوت مردم به نیکی ها و نهی از منکر یعنی بازداشتن مردم از بدی ها و از آنچه که دین از آنها منع کرده است بنابراین مجالس امام حسین (علیه السلام) باید به گونه ای باشد که خود آن مجالس مصداق امر به معروف و نهی از منکر باشد.
حجت الاسلام زنگانه اذعان داشت: در این گونه مجالس همه ی افرادی که شرکت می کنند چه برگزار کنندگان این مجالس و چه مردمی که به عنوان مخاطب و شنونده شرکت می کنند و چه گویندگان مسئولیت دارند و همه مسئول هستند که حافظ آرمان های امام حسین (علیه السلام) باشند.
گزارش: علی فندرسکی
نظر شما