حق قانونی ناشنوایان در بهرمندی از برنامه های صدا و سیما

خبرگزاری شبستان: استاندار گیلان با بیان اینکه حق قانونی ناشنوایان و کم شنوایان است که از برنامه‌های صدا و سیمای استان بهرمند شوند، گفت: هزینه‌های مربوط به تحقق این کار از سوی استانداری پرداخت خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر محمدعلی نجفی، استاندار گیلان امروز(20 مهر) در مراسم ویژه روز پارالمپیک که در سالن تختی مجموعه ورزشی عضدی رشت برگزار شد با بیان اینکه معلولین از بی گناه ترین و پاک ترین انسان‌های روی زمین هستند، گفت: بسیاری از این معلولان با حضور در رشته‌های مختلف ورزشی و با کسب موفقیت‌های متعدد خود ثابت کرده اند که می توانند فراتر از استان گیلان پای در مسابقات جهانی بگذارند.

 

وی با اشاره به توانایی های نهفته در جامعه معلولان اظهار کرد: بسیاری از افرادی که ادعای سلامت می کنند از این توانایی‌ها محروم هستند.

 

دکتر نجفی با تاکید بر رفع مشکلات معلولان و شکوفایی استعدادهای آنان در زمینه های مختلف بیان کرد: همه دستگاه ها باید برای این امر تلاش کنند.

 

وی همچنین به ورزش‌های پارالمپیک اشاره و اذعان کرد: این مسابقات با وحدت، یگانی، بشر دوستی و خارج از هرگونه رنگ و نژادی برگزار می شود که می تواند زمینه ساز بروز توانمندی‌ها و اجتماعی شدن این قشر از جامعه باشد.

 

استاندار گیلان در ادامه با اشاره به پیشنهاد سال گذشته خویش در مراسم روز جهانی معلولان در خصوص بهره‌گیری ناشنوایان و کم شنوایان استانی از اخبار و برنامه‌های صدا و سمیا، گفت: متاسفانه این امر به دلیل عدم پیگیری‌ها تا کنون تحقق نیافته است.

 

وی یکبار دیگر با تاکید بر اجرایی شدن این امر برای جامعه ناشنوا و کم شنوای استان، اظهار کرد: هزینه‌های مربوط به تحقق این کار از سوی استانداری پرداخت خواهد شد.

 

توانمندسازی و ایجاد فرصت هایی برابر مهمترین حقوق معلولان است

دکتر محمدرضا پارسی، مدیر کل بهزیستی استان گیلان نیز در این مراسم با گرامیداشت فرا رسیدن 24 مهر، روز جهانی پارالمپیک اظهار کرد: یکی از مهمترین حقوق جامعه معلولان کشور توانمندسازی و ایجاد فرصت هایی برابر برای آنان است.

 

وی با بیان اینکه عرصه ورزشی یکی از این فرصت‌ها است تا آنان بتوانند توانایی های خود را به نمایش بگذارند، افزود: ورزش در سلامت جسمی، روانی و ایجاد شور و نشاط و نیز ارتقاء اعتماد به نفس معلولان نقش مهمی دارد.

 

دکتر پارسی تصریح کرد: ورزش انگیزه رقابت را در آنان بالا برده و وقتی توانایی هایشان خوب رشد کند می توانند برای ما افتخار بیافرینند.

 

وی بر شناسایی معلولان و استعدادهای ورزشی آنان در مناطق روستایی نیز تاکید کرد و گفت: با همکاری و تعامل تنگاتنگ همه دستگاه‌ها به خصوص ورزش جوانان و هیات های ورزشی می توانیم در بخش ورزش معلولان گام‌های بهتری برداریم.

 

دکتر پارسی در ادامه از بهره برداری استخر ویژه معلولان در اواخر سال خبر داد و طی گزارشی در خصوص پروژه‌هایی که در دست احداث است، افزود: بخش هایی از سالن چند منظوره لاهیجان و سالن ورزشی در آستانه اشرفیه آماده شده است که برای ادامه و تکمیل آنها انتظار است بتوانیم با مشارکت استانی آنها را در اختیار جامعه هدف خود یعنی جانبازان و معلولان قرار دهیم.

 

محدودیت‌ها نمی‌تواند معلولان را از فعالیت‌های مختلف اجتماعی دور نگه دارد

مسعود رهنما، مدیر کل ورزش و جوانان گیلان به چشمگیر بودن موفقیت‌های ورزشکاران پارالمپیکی گیلان نسبت به المپیکی‌ها اشاره و اذعان کرد: ورزش‌های پارالمپیک و المپیک ایجاد نهضتی برای فرصت‌های دوستی، مودت و همدلی بین اقشار مختلف مردم است.

 

وی اظهار کرد: محدودیت‌ها نمی‌تواند معلولان و جانبازان را از فعالیت‌های مختلف اجتماعی دور نگه دارد.

 

رهنما خاطر نشان کرد: جامعه بسیار فرهیخته جانبازان ما نیز که از سال 59 در جنگ تحمیلی شرکت کردند امروز در بین ورزشکاران معلول، از موفقیت‌های بالایی برخوردار هستند.

 

روز ملی پارالمپیک به اسم ایران به ثبت رسیده است

دکتر جهانگیر فدایی، رییس هیات ورزش‌های جانبازان و معلولان گیلان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه روز ملی پارالمپیک از ایران مطرح شد و اکنون در سازمان ملل 24 مهر ماه به عنوان روز جهانی پارالمپیک در تقویم نامگذاری شده است، گفت: این نامگذاری به اسم جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده و هر ساله نمایندگانی از سازمان ملل برای شرکت در برنامه های این روز به ایران می آیند.

 

وی با اشاره به اینکه این حرکت نشان دهنده اهمیت حقوق بشر برای ما است، افزود: ایران با اعلام این روز به همه دنیا نشان داد که در همه ابعاد به دنبال حفظ حقوق برابر برای همه است.

 

دکتر فدایی اضافه کرد: در جمهوری اسلامی همه افراد دارای حقوق مساوی هستند و از این رو معلولان از این قائده دور نیستند.

 

گفتنی است، راهپیمایی جمعی از معلولان، ورزشکاران و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، تجلیل از 91 نفر از قهرمانان گیلانی جانباز و معلول مدال آور در بازی‌های جهانی، آسیایی و کشوری به همراه اجرای برنامه‌های شاد فرهنگی از دیگر برنامه های این مراسم بود.

 

24 مهر مصادف با 16 اکتبر روز ملی پارالمپیک نامگذاری شده است.

کد خبر 493308

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha