به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، یان الیاسون، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد فاجعه منا و اینکه آیا پیامی برای دولتمردان دارد یا نه گفت: پیامی ندارم البته صحبتهایی که در این زمینه شده است و آنچه از نظر من مشهود است عدم اعتماد میان ایران و عربستان است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اقدام روسیه در سوریه گفت: امیدواریم این اتفاق هدفی باشد تا به تعریفی مشخص برای تعیین گروههای تروریستی انجام شود امیدوارم موازی با اقدام نظامی اقدامات سیاسی نیز در سوریه انجام گرفته و هر چه زودتر این اقدامات عملیاتی شود.
این مقام سازمان ملل متحد درباره بحران یمن و ضرورت آغاز هر چه سریعتر مذاکرات برای حل این بحران افزود: امیدواریم مذاکرات یمن از پایان ماه جاری میلادی آغاز شود تا هر چه زودتر شاهد برقراری امنیت و آرامش در این منطقه باشیم.
وی درخصوص مقامات امریکایی و ادعاهایی مبنی بر اینکه ایران در خاورمیانه نقش منفی ایجاد میکند و نظر شما در این زمینه چیست گفت: نشنیدهام چنین چیزی را در این باره نظری نمیدهم آنچه می دانم این است که آمریکا و ایران همکاری خوبی داشتهاند و در مساله سوریه میان ایران و آمریکا تفاوت دیدگاهی وجود دارد. و همانگونه که میان ایران و عربستان، ایران و کویت و یا قطر این تفاوت به چشم میخورد.
وی ادامه داد: ایران نقش فعالی در زمینه یاد شده با تروریسم میتواند داشته باشد البته باید درباره یمن و سوریه مذاکرات سیاسی صورت گیرد.
وی گفت: براساس دیپلماسی باید نقطه مشترکی به دست آوریم و هر چه زودتر به صلح در جهان و همینطور منطقه خاورمیانه برسیم.
وی گفت: در غیراینصورت با رشد تروریسم در منطقه مواجه خواهیم بود مردم صلح میخواهند توسعه بدون صلح و صلح بدون توسعه امکانپذیر نخواهد بود. مردم ایران در این زمینه برای برقراری صلح قیمت سنگینی دادهاند آنچه بدون شک ضروری است به وجود آوردن اعتماد میان طرفین خواهد بود اما در حال حاضر طرفین نسبت به هم کمبود اعتماد دارند.
وی در مورد پناهجویان سوریه گفت: ما به تمایل ایران برای استقبال از پناهجویان احترام می گذاریم اما علت پناهندگی بسیاری از پناهجویان نه تنها جنگ بلکه در بسیاری از موارد در سوریه و ترکیه و لبنان شرایط برای زندگی آنقدر دشوار است که پناهندگان تصمیم میگیرند از کشور خود بروند.
وی ابراز امیدواری کرد که نه تنها به مساله پناهجویان بلکه به شرایط اوضاع کشورهایی مانند لیبی که در حال گذار هستند توجه شود تا مساله پناهجویان به طور اساسی پیگیری و برطرف شود.
معاون دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به اینکه ایران از ابتدا در حل بحران سوریه نقش آفرینی کرد اما غرب پرونده هسته ای ایران را با پرونده سوریه با هم ترکیب کرده و این امر باعث کندی روند بررسی پرونده هسته ای شد آیا بهتر نبود از همان ابتدا از ایران برای حل مناقشان سوریه استفاده می کردید گفت: از روز اول کسانی بودند که فکر می کردند میتوانند در پیروزی نظامی داشته باشیم و همین باعث شد برای استفاده از ظرفیت ایران و مقاومت سوریه مخالفتی وجود داشته باشد امروز که مدت طولانی از این جنگ گذشته است کار بسیار دشوار است زیرا شناسایی گروههای تروریستی که سوریه اشغال کردهاند سخت تر شده است.
وی با اشاره به اینکه تلاش خود را در این زمینه انجام داده ایم گفت: وقتی یک قطعنامه از سوی شورای امنیت صادر میشود به طور طبیعی ابزار ما بسیار ضعیف خواهد بود.
این مقام سازمان ملل متحد با بیان اینکه در منطقه خاورمیانه نمیتوان به نتیجه رسید مگر با همکاری ایران و سهم اصلی و منطقهای این کشور خاطرنشان کرد: ایران و روسیه متحد قوی با سوریه بوده و در برخی از مشارکتها نقش آفرینی کردهاند از آقای ظریف در مورد بحث سوریه ممنونم ایران برنامه چهارگانهای را برای انجام اقدامات مشترک کمک کرده است اما متاسفانه نفوذ از بیرون منطقه این تاثیر را گذاشته است.
وی در مورد اینکه سازمان ملل متحد چه زمانی مساله کلاهک های هسته ای اسراییل را پیگیری خواهد کرد گفت: در سازمان ملل متحد به عدم انتشار تسلیحات هسته ای هستیم همه کسانی که ان پی تی را امضا کرده اند باید ان را رعایت کنند. اما اسراییل آن را امضا نکرده است توافق ایران و 1+5 علامت مهمی است که نشان میدهد ما میتوانیم از طریق تحمل و صبر دیپلماسی را به نتیجه برسانیم خلع سلاح هستهای نیاز به اقدام عملی دارد که 1+5 زمینه آن را فراهم میکند.
خبرگزاری شبستان: معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: در منطقه خاورمیانه نمیتوان بدون همکاری بازیگران اصلی به نتیجه خوبی در حل مناقشات رسید.
کد خبر 493239
نظر شما