به گزارش خبرنگار شبستان، سردار محمود تشکری، معاون هماهنگکننده نیروی انتظامی امروز در نشست مشترک پلیس بین الملل با افسران رابط ناجا و روسای پلیس های آگاهی سراسر کشورضمن تسلیت شهادت سردار همدانی با بیان اینکه ارتقا و افزایش امنیت بدون همکاری آحاد مردم محقق نمی شود، گفت: موضوع امنیت یک موضوع اساسی و مورد نیاز همه جوامع، کشورها و نظام ها در سطح جهان است.
وی ادامه داد: امنیت با خلقت انسان هویت یافت، انسان از بدو خلقت با مفهوم امنیت سر و کار داشت. که با توسعه جوامع، امنیت در مباحث تئوریک و نظری ورود پیدا کرد.
وی با بیان اینکه هنوز هم موضوع امنیت یکی از موارد مهم و مورد توجه جوامع به شمار می آید، اظهار کرد: هر چه جمعیت افزایش پیدا کرد و منابع محدودتر شد نزاع بر سر تصرف منابع بیشتر شد و این باعث شد که امنیت جایگاه ویژهتری پیدا کنند.
وی با بیان اینکه زمانی که جمعیت در سرزمین های کوچک تر مستقر بودند امنیت معنای زیادی نداشت، اظهار داشت: بعد از جنگهای جهانی اول و دوم و تشکیل سازمانهایی که حوزه اختیارات دولتها را به دست گرفتند شاهد آن هستیم که با تشکیل سازمانهای منطقهای، بینالمللی و جهانی، نقش مرزها ضعیف شد چرا که فضای مجازی، رسانه و اینترنت اتفاقات داخل مرزها را در سطح جهان منتشر کردند.
وی ادامه داد: از زمانی که مرزهای بین المللی تحقق یافت به تدریج موضوع امنیت در دنیا جایگاه ویژه ای پیدا کرد و هشدارهای زیادی در جنگ جهانی دوم به وجود آمد که این امر موجب تشکیل سازمان ملل متحد بعد از جنگ جهانی اول و دوم شد.
سردار تشکری خاطرنشان کرد: در دوره جنگ سرد مردم اینگونه تصور می کردند که دولت ها عامل جنگ هستند و یک نگاه منفی به دولت به وجود آمده بود به همین دلیل به سمت تشکیل تشکل هایی رفتند که سهم دولت را در ایجاد امنیت کمرنگ می کرد، در واقع این موضوع مقدمه ای برای تشکیل سازمان های مردم نهاد شد.
وی با بیان اینکه امروزه فضای مجازی و اینترنت به شدت تغییرات و تحولات در عرصه سیاسی در سطح جهان را انتشار می دهند، افزود: اکنون بحث هایی مانند دهکده جهانی مطرح است که در رأس آن آمریکا قرار دارد و می گویند باید جهان یک کدخدا داشته باشد.
وی با اشاره به جرایم سازمان یافته ای که در فضای مجازی رخ می دهد، افزود: امروزه بخش عمده ای از جرایمی که در داخل کشورها رخ می دهد سرمنشأ آن در خارج از مرزها ایجاد می شود، در صورتی که تهدیدی متوجه کشوری شود اگر این کشور در داخل ضعفی نداشته باشد این تهدید عملی نمی شود و اگر هم بشود تاثیری نخواهد داشت، بنابراین نباید اجازه دهیم تهدیدات خارجی بر آسیب های داخلی سوار شود.
وی با بیان اینکه سرمنشأ بخش عمده ای از جرایم شبکه ای در خارج از مرزها است، افزود: به ویژه بسیاری از جرایمی که در جمهوری اسلامی ایران رخ می دهد در خارج از کشور صورت می گیرد.
سردار تشکری ادامه داد: امروزه موضوعی مانند مواد مخدر دیگر یک موضوع مادی نیست بلکه یک بحث سیاسی و فرهنگی است که دشمن تلاش می کند نیروی عظیم جوان ما را با آن کاهش دهد.
وی ادامه داد: دشمن در تلاش است تا نظام جمهوری اسلامی ایران را ناکارآمد جلوه دهد و نظام را از داخل متلاشی کند.
وی با بیان اینکه محیط پیرامونی ما یک محیط سیار، متعدد و پویا است، اظهار کرد: امروزه تروریسم بخش عمده ای از منابع خود را با قاچاق انسان و مواد مخدر تعیین می کند.
سردار تشکری تصریح کرد:امروز امنیت چنان در هم تنیده است که اگر اتفاقی در گوشهای بیفتند سطح امنیت ملی را به مخاطره میاندازد و دشمن با بزرگ کردن آن در شبکههای مجازی و اجتماعی آن موضوع را تبدیل به تهدید ملی میکند.
وی خطاب به کارکنان پلیس تصریح کرد: یک موضوع در سطح شهرستان بسته نمیشود و خیلی سریع به سطوح بالاتر میرود و یک پدیده امنیتی و سیاسی میشود که هزینه بالاتری را دارد.عملکرد شما در رده ها به شدت می تواند حوزه امنیت عمومی و داخلی را تقویت کند، امنیت ،نگاه مردم به نظام را تغییر می دهد وقتی مردم به دستگاه های دولتی اعتقاد داشته باشند ظرفیت های اجتماعی هم ارتقا می یابد لذا ظرفیت های اجتماعی یک لایه بین نظام و مردم هستند بنابراین وقتی مردم به پلیس اعتماد داشته باشند ظرفیت اجتماعی دستگاه امنیتی ارتقا پیدا کرده و هر چه این ظرفیت افزونتر باشد مشارکت بیشتر مردم را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه امروزه جمهوری اسلامی ایران در یک جزیره ناامن در منطقه در امنیت مطلوب به سر می برد تصریح کرد: امنیتی که امروزه در کشور ما وجود دارد مدیون تلاش دستگاه های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی می باشد، هرچند این ناامنی در منطقه می تواند به داخل کشور ما هم سرایت کند و دشمن نیز هر روز این تلاش را می کند ولی به برکت تلاش دستگاه های امنیتی و انتظامی کشور ما از امنیت شایسته ای برخوردار است.
سردار تشکری با بیان اینکه پلیس بین الملل ایران دو وظیفه دارد، تصریح کرد: یک وظیفه آن مربوط به جرایم و تعقیب مجرمان است و وظیفه دوم مربوط به روابط بین الملل می باشد که از ظرفیت ها، آموزش ها و فناوری های پلیس های کشورهای دیگر استفاده کنیم .نقش دیگر پلیس بین الملل این است که بین پلیس های سایر کشورها تعامل برقرار کند، بنابراین این تعاملات باید بین ما و پلیس کشورهای دیگر برقرار باشد.
وی خاطرنشان کرد: قاچاق انسان و مواد مخدر یک موضوع جهانی است که باید با پلیس کشورهای دیگر تعامل داشته باشیم و از ظرفیت یکدیگر در راستای حل این معضل استفاده کنیم.
نظر شما