حجت الاسلام والمسلمین جواد جعفری در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به واژه "جنگ مقدس" که کلیسای ارتدوکس در اثر حمله روسیه به مواضع داعش اطلاق کرده است، گفت: حمله روسیه به داعش را نمی توان جنگ آخرالزمانی دانست. چرا که علاوه بر اینکه منبع موثق و قابل اعتمادی ندارد، واکنش کاربران شبکه های اجتماعی نیز سندیتی ندارد.
وی افزود: واژه "جنگ مقدس" که به کلیسای ارتدوکس نسبت می دهند، ممکن است ربطی به آخرالزمان نداشته باشد؛ زیرا هر مقدسی ربطی به آخرالزمان ندارد و نمی توان گفت چون کلیسا گفته مقدس؛ منظورش آخرالزمان است.
حجت الاسلام جعفری با بیان اینکه در مورد قیام یمانی هم که از نشانه های حتمی است، اطلاق جنگ مقدس را نداریم، اظهارداشت: پایان دوران آخرالزمان را، کاربران شبکه های اجتماعی ناظر به جنگ مقدس کلیسا دانسته اند و خودشان نیز نشر دادند. و کلیساها این جنگ را به آخرالزمان نسبت نداده اند.
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به واژه دابق، تصریح کرد: داعش مجله ای دارد با عنوان دابق که به زبان انگلیسی منتشر می شود. همچنین اسم سپاه خود را نیز دابق گذاشته است. البته در روایات آمده که دابق محل جنگ مسلمانان با روم است که این جنگ در آخرالزمان اتفاق می افتد، این روایت از منابع اهل سنت است و سند محکمی نیز ندارد. بنابراین داعش ادعا می کند که در دابق با کفار می جنگد که ادعایی واهی است.
وی با طرح این سوال که گذشته از حرف های کلیساها و شبکه های اجتماعی، نقش روسیه در آخرالزمان با توجه به منابع روایی چیست؟، پاسخ داد: روسیه کنونی نیز به دوران صدر اسلام و اهل بیت(ع) برنمی گردد بلکه در آن دوران طبق نقشه های قدیمی اقوام ترک در آن سرزمین زندگی می کردند و مردم روسیه از نسل های ترک قفقاز و بلغار هستند، بنابراین ساکنان این نواحی همه ترک بودند و به آنها ترک بلغار یا ترک قفقاز می گفتند.
حجت الاسلام جعفری ادامه داد: بنابراین با توجه به روایات آخرالزمانی که ناظر به ترک هاست، می توانیم نقش روسیه را در حوادث منتهی به ظهور امام عصر(ع) بررسی کنیم. این در حالی است که ترکیه امروزی با توجه به آنچه که در روایات آمده است، روم است.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه در رابطه با نقش ترک ها در حوادث آخرالزمانی چند روایت در کتاب "سبل الهدی" آمده است، افزود: این کتاب در قرن 10 نوشته شده و چند روایت را از پیامبر اکرم(ص) از منابع اهل سنت در این موضوع جمع کرده است.
وی گفت: در این کتاب آمده است، پیامبر(ص) وعده داده اند که قیامت برپا نمی شود تا اینکه مسلمانان اهل حجاز با ترک ها می جنگند و می فرماید: انگار که من می بینم شما مسلمانان را عقب می رانند تا به منطقه ای حوالی ریاض می رسند.
حجت الاسلام جعفری ادامه داد: یکی از وعده هایی که پیامبر(ص) در این روایت بیان فرموده این است که ترک ها با مسلمانان یعنی اهل حجاز جنگ می کنند و آنها را عقب می رانند و ادامه می دهند؛ می بینم که اسب هایشان را در کنار مسجد بستند. یعنی تا مکه و مدینه پیش روی می کنند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه در ادامه این روایت می فرمایند؛ این جنگ زمانی است که مسلمانان دین را اقامه نمی کنند، خاطرنشان کرد: بنابراین وقتی مسلمانان در مسلمانی خود خیانت می کنند. جنگی رخ می دهد و ترک ها بر حرم ها مسلط می شوند.
وی با اشاره به دو نکته در این روایت، اظهارداشت: نکته اول اینکه جنگ با ترک ها زمانی رخ می دهد که مسلمانان، مسلمان واقعی نیستند و این باعث نبرد می شود، پس براساس روایات مسلمانان جنگی با ترک ها دارند و ضرباتی از آنها می خورند. البته در این کتاب نیز آمده است که این جنگ باعث می شود که امر خلافت از قریش گرفته شود.
حجت الاسلام جعفری با بیان اینکه با این استدلال منظور از ترک ها در آخرالزمان، روسیه کنونی است، گفت: البته در گذشته هم مغولان و ترک ها حمله کردند و آنها را با این روایت تطبیق دادند. اما اینکه نقش ترک ها در سوریه و شامات چیست؟ روایت صحیح السندی نداریم.
نظر شما