دیپلماسی بر روحیه انقلابی در عرصه سیاست غلبه کرده است

خبرگزاری شبستان: جانشین نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران با اشاره اینکه مقام معظم رهبری بارها تاکید کرده اند که «من یک انقلابی هستم نه دیپلمات»، گفت: متاسفانه امروز در سیاست، فرهنگ حاکم، فرهنگ بسیجی نیست و دیپلماسی بر روحیه انقلابی غلبه کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت‌الاسلام عبدالله حاج صادقی عصر دیروز (18 مهر) در همایش حضور «نشست بصیرتی - سیاسی» که در سالن غدیر بیرجند برگزار شد با طرح این سوال که چه نسبت و رابطه ای بین عاشورا و بسیج وجود دارد، اظهار داشت: بین عاشورا و بسیج هم نقاط مشترک و هم تفاوت ها و تمایزهایی وجود دارد.

 

وی ادامه داد: یکی از بزرگترین هدایت های خاص خداوند و از یادگارهای ماندگار امام خمینی(ره) که در بین همه کارهای معجزه آسای امام راحل برجستگی دارد، راه اندازی بسیج و ترویج فرهنگ و تفکر بسیجی است.

 

جانشین نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری «عظیم ترین و ماندگارترین یادگار آن امام بزرگوار،‌ همین بسیج مردمی است که در همه جا حضور دارد»، پیشنهاد کرد: امسال در جلسات عزاداری امام حسین(علیه السلام) و در کنار ذکر مصیبت و روضه اباعبدالله الحسین(علیه السلام)، برای افزایش معرفت خود به امام حسین (علیه السلام) موضوع بحث خود را «فرهنگ عاشورا» قرار دهیم.

 

بسیج مقلد فرهنگ عاشوراست

وی با تاکید بر اینکه عاشورا در ادبیات ما طلوعی، بی غروب و حرکتی بود که تمام مکان ها را در بر گرفت، گفت: بسیج مقلد فرهنگ عاشوراست.

 

حجت الاسلام حاجی عبداللهی با بیان اینکه امام حسین(علیه السلام) هم در اهداف، هم روشها و هم روحیات ما یک فرهنگ حسینی را تولید کرد که فرهنگ بسیجی برگرفته از آن است، ادامه داد: اباعبدالله الحسین( علیه السلام) به ما آموخت که هرگاه دین خدا به خطر بیفتد، تقیه حرام است.

 

به گفته وی، بسیجی یعنی انسان مومن و بصیری که در راه خدا، همه چیز را به میدان می آورد و در جایی که دین خدا به خطر بیفتد، غیرقابل کنترل می شود.

 

روحیه عاشورایی و بسیجی، عامل اقتدار انقلاب اسلامی ایران

وی عامل اقتدار انقلاب اسلامی ایران را روحیه عاشورایی و بسیجی ذکر کرد و اظهار داشت: یاران امام حسین(علیه السلام) در عاشورا ۷۲ نفر بیشتر نبودند اما در انقلاب اسلامی ایران، جوانان انقلابی و بسیجی نگذاشتند که دشمن به امام خمینی(ره) جسارتی بکند و در این راه، ما شهید، جانباز، آزاده و مفقود دادیم ولی اجازه هیچ گونه جسارتی به امام و پیشوای انقلاب اسلامی ایران را به دشمن ندادیم.

 

جانشین نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با اشاره به اینکه ۱۸ هزار نفر با مسلم بیعت کردند اما تنها ۷۲ نفر پای کار و یاری امام حسین(علیه السلام) آمدند، افزود: امروز یکی از بزرگترین رسالت های ما این است که فرهنگ بسیجی را گسترش دهیم چرا که دشمن دریافته که فرهنگ بسیجی را باید نابود کند.

 

وی در ادامه با طرح این سوال که فرهنگ عاشورایی چه مولفه ها و شاخصه هایی دارد، گفت: «معنویت و اتصال به خدا» و داشتن روحیه الهی اولین مولفه و شاخصه فرهنگ عاشورایی است و در این راستا، انگیزه و جهت گیری کارها، به سمت خدایی بودن است و در این فرهنگ «من» و «ما» معنی ندارد و همه چیز در «الله» تجلی می یابد و این همان معنویتی است که موجب اقتدار می شود.

 

فاجعه منا با تدبیر آل سعود رخ داد

حجت الاسلام حاجی عبداللهی «روحیه جهادی و انقلابی» داشتن را دومین مولفه فرهنگ عاشورا ذکر کرد و ادامه داد: بسیجی اهل سازش و معامله با دشمن نیست، به همین دلیل دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران درتلاشند تا روحیه انقلابی را از این ملت بگیرند.

 

وی با تاکید بر اینکه شعار «مرگ بر آمریکا» نباید هرگر ترک شود، افزود: مقام معظم رهبری بارها و بارها تاکید کرده اند که «من یک انقلابی هستم نه دیپلمات» و امروز دشمن تلاش می کند که ما را نسبت به اصول بی اهمیت کند.

 

دیپلماسی بر فرهنگ بسیجی در عرصه سیاست غلبه کرده است

جانشین نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بقای انقلاب را در گرو بقای بسیج ذکر کرد و با تاکید بر اینکه حتی در عرصه سیاست و اقتصاد نیز برای موفقیت به فرهنگ بسیجی نیاز داریم، گفت: متاسفانه امروز در سیاست، فرهنگ حاکم، فرهنگ بسیجی نیست و دیپلماسی بر روحیه انقلابی غلبه کرده است.

 

وی گفت: در این دنیا، ادبیات دیپلماسی تا جایی بُرد دارد اما ادبیات انقلابی خیلی بُرد دارد و اگر تکیه بر فرهنگ عاشورا و بسیج کنیم، دنیا با ما برخورد بهتری خواهد داشت.

 

وی با تسلیت جان باختن تعدادی از زائران بیت الله الحرام در حادثه جرثقیل و منا تصریح کرد: حادثه جرثقیل و کشته شدن ۱۱۰ مسلمان و زائر در این حادثه یک وضعیت سنجی توسط آل سعود بود و فاجعه منا نیز با تدبیر آل سعود انجام گرفت و نمی توان گفت که بی تدبیری در پست این حوادث بوده است.

 

جانشین نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ادامه داد: متاسفانه برخی این حادثه را بد تعبیر کردند و این موضوع باعث شد حساسیت ها نسبت به این فاجعه کم شود.

 

تکلیف گرایی متکلف بر تکلیف شناسی است

حجت الاسلام حاجی عبداللهی اصل سوم فرهنگ عاشورایی را «ولایت مداری» ذکر کرد و گفت: بسیجی امروز باید هم مواضع رهبری را بفهمد و هم به موقع عمل کند.

 

به گفته وی «بصیرت» از دیگر شاخصه های فرهنگ عاشورا است که نیازمند درک و عمل به موقع است و در این بین فرق بین بصیرت و علم در مصداق شناسی یک آدم بصیر است.

 

وی داشتن «بصیرت» نسبت به آرمانها، اهداف، وسیله ها، اقتضاعات و شرایط محیطی، جریان ها و دسته بندی را مهم ذکر کرد و افزود: تکلیف گرایی، متلکف بر تکلیف شناسی است و یکی از راههای جذب به بسیج، بصیرت افزایی است.

 

این مقام مسئول تلاش پیوسته برای افزایش توانمندی های مادی و معنوی را یکی دیگر از شاخصه های فرهنگ بسیجی ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا باید هم به دنبال افزایش قدرت معنوی و هم افزایش قدر مادی باشیم.

 

 

 

خبرنگار: زینب رمضانی

 

کد خبر 492695

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha