برترین پیشنهادهای روستائیان برای گسترش کتابخوانی در قالب کتاب منتشر شد

خبرگزاری شبستان: طرح‌ها و ايده‌هاي خلاقانه، ابتكاري و برگزيده در نخستين «جشنواره روستا‌هاي دوستدار كتاب» در كتابی به نام «پیشنهادهایی برای ترویج کتابخوانی در روستا» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد اطلاع‌رساني جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار كتاب، نخستین «جشنواره روستاهای دوستدار کتاب» که سال گذشته از سوی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت تشکل‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های دولتی برگزار شد بر آن بود تا از اقدامات انجام شده در روستاها در عرصه کتاب و کتابخوانی و نیز از پیشنهادهای ابتکاری در حوزه کتاب و کتابخوانی در روستاها حمایت کند و فعالیت‌های فرهنگی و ترویجی مرتبط با کتابخوانی را که با مشارکت مردم و دستگاه‌های فعال در روستا انجام شده و یا اجرای آن برای آینده پیش‌بینی شده است معرفی نماید.

پس از اعلام فراخوان و در مهلت مقرر، 620 روستا، و بسیاری با چندین طرح، در این جشنواره شرکت کردند که در نهایت طرح‌های ده روستا، برگزیده و مورد تقدیر قرار گرفت.

در مقدمه کتاب می‌خوانیم «کتاب پیشنهادهایی برای ترویج کتابخوانی در روستا، در واقع یکی از مهم‌ترین کارکردها و اهداف نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب را نشانه رفته است: گردآوری ایده‌های ناب و کاربردی در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی و قرار گرفتن آن در درسترس علاقه‌مندان به طوری که هر فرد و نهادی که مایل باشد می‌تواند با این طرح‌ها و نکات کلیدی هرکدام، همچنین با در نظر گرفتن ویژگی‌های بومی و مخاطبانش از این ایده‌ها استفاده کند و آن را اعتلا بخشد.»

به عنوان نمونه، يكي از طرح‌هاي برگزيده در اين جشنواره پيشنهاد بهره‌گيري از اماكن تاریخی در راستاي ترويج كتابخواني است. مردم روستاي ابويسان در خراسان رضوي ارگ تاريخي دوره قاجار در روستاي‌شان را كتابخانه كردند؛ تا علاوه بر حفظ  اين بناي تاريخي، كتابخانه‌اي‌ هم  در اختيار روستاييان قرار گرفته باشد.‌

ارائه‌دهندگان این طرح هم‌چنین پیشنهاد داده‌اند مكان‌هايي مانند حمام‌هاي عمومي، اماكن قديمي و متروك و ... مي‌توانند در روستاها به عنوان كتابخانه مورد بهره‌برداري قرار گيرند. به نظر پیشنهاددهندگان این طرح از آن‌جا که با گسترش گازرساني به بسياري از مناطق روستايي، خانه‌ها خود داراي حمام شده‌اند و حمام‌هاي عمومي اكنون بنا‌هايي متروك و غير قابل استفاده‌اند می‌توان با تغيير كاربري از آن‌ها استفاده بهينه كرد و نیز به حفظ‌شان به عنوان یک اثر تاریخی یاری رساند.

کتاب «پیشنهادهایی برای ترویج کتابخوانی در روستا» از «سوي دبیرخانه جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» و با همکاری ابراهیم حیدری، مهدی حشمتی، منیژه وثوق و مهناز مینایی، توسط نشر «شرکت تعاونی کارآفرینان فرهنگ و هنر»، در 3000 نسخه و در سال 1394 منتشر شده است. مرضیه مرآت نیا، دبیر اجرایی نخستین دوره جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و نیز مهتاب یعقوبی، در تهیه و تدوین کتاب، با گردآوردندگان همکاری داشته اند.   

 

کد خبر 492656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha