خبرگزاری شبستان: موضوع فرهنگ یکی از مباحث بسیار مهم در جامعه ما به شمار می آید در این میان مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد هم در ترویج فرهنگ مطابق با آموزه های اسلامی_ ایرانی نقش قابل توجهی دارند. مقام معظم رهبری در نوزدهم مهرماه سال 1391 در سفر به استان خراسان شمالی و در دیدار با روحانیون بر لزوم فراموش نشدن کانون های مساجد تاکید و بر لزوم اتحاد میان ارکان مسجد با محوریت روحانی مسجد سفارش داشتند. در همین راستا در گفتگویی با آیت الله کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری نظر ایشان را در مورد بیانات و سفارشات مقام معظم رهبری در دیدار با روحانیون خراسان شمالی جویا شدیم.
آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری در دیدار با روحانیون استان خراسان شمالی به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: جوان گرایی یکی از شاخصه های روحانی موفق در مسجد است امام جماعت مسجد به مثابه مدیر فرهنگی محله و قلمرو سکونتی آن مسجد است بنابراین روحانی مسجد بنابر توصیه مقام معظم رهبری باید خودش را مجهز و مسلح به سلاح معرفت و استدلال کند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تاثیرگذاری یک روحانی در جذب جوانان به مسجد بیان کرد: روحانی مسجد می تواند نقش بسیار مهمی به عنوان مدیر فرهنگی در میان خانواده ها، جوانان و توده ها و اقشار مردم ایفا کند زیرا که امام جماعت مسجد تنها امام نماز جماعت نیست بلکه امام جماعت، امام جامعه محله است لذا یک روحانی موفق می تواند در مناسبت هایی که در محله صورت می گیرد همانند عزاداری ها، شادی ها و دیگر مناسبت های محله شرکت داشته باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار کرد: لازم است، امام جماعت مسجد، گروهی را برای ارتباطات اجتماعی در زمینه های نهضت آموزشی و پاسخگویی به شبهات جوانان و مشاوره، ارتباط خاص با اقشار مختلف بویژه جوانان و همچنین فعال کردن برنامه های محتوایی مسجد معین کند تا از اوضاع و احوال افراد محله باخبر باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: هماهنگی میان پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری، هیئت امنای مسجد و نمازگزاران یکی از موضوعات مهمی است که باید توسط و با نظارت امام مسجد صورت گیرد، در این صورت است که نهضت فرهنگی در محله ایجاد می شود و این نهضت فرهنگی می تواند زمینه ساز، جبهه رزمی در مقابل شبیخون و تهاجم فرهنگی دشمن باشد.
آیت الله کعبی خاطر نشان کرد: مسجد اداره نیست بلکه ابعاد مختلفی دارد و مدیریت مسجد باید با محوریت امام جماعت باشد در صورتی که میان ارکان مسجد همانند هیئت امنا، بسیج و امام جماعت اختلاف به وجود آمد، نیروهای مومن، نخبه، مورد احترام و مورد اعتماد باید این اختلافات را حل کنند زیرا که اختلافات میان مومنان در محله تنها موجب خشنودی دشمنان و افراد ضد جبهه ایمان می شود.
وی با اشاره به توصیه های مقام معظم رهبری به روحانیون مبنی بر حل اختلافات میان امام جماعت، هئیت امنا و نیز بسیج مسجد ادامه داد: اختلافات بین نیروهای ارزشی، حرکت غیراخلاقی و غیر ارزشی است و با توجه به اهدف و وظایف و ماموریت و نقش ویژه مسجد در تقویت باورها و ارزش های اسلامی، ارکان مسجد چاره ای جز تفاهم و وحدت و تعامل در مقابل یکدیگر ندارند.
نظر شما