نوبت هنرمندان است که جنبه های مختلف عاشورا رادر قاب هنر بنشانند

معاونت سینمایی در پیامی به جشنواره میلاد سرخ گفت:اینک نوبت هنرمندان است که جنبه‌ها و فرازهای گوناگون عاشورا را در قاب هنر نشانده و در قالب تصویر برای تأثیر‌گذاری بیشتر بر ذهن‌ها و دل‌ها تلاش کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری جشنواره میلاد سرخ، متن کامل پیام «جواد شمقدری» به جشنواره سراسری میلاد سرخ، به شرح ذیل است:
 

بسم رب الشهداء و الصدیقین
 

با درود و سلام بر پیامبر گرامی اسلام (ص) و خاندان پاک و مطهرش و همه شهیدان راه حق، به ویژه سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش.
 

عاشورا مظهر عزت‌مندی و عزت‌مداری است که در جای جای این حماسه جاوید دیده می‌شود. امام حسین (ع) از همان هنگام که مدینه را به قصد خانه خدا ترک کرد و از آنجا به سوی کوفه و نهایتاً کربلا حرکت کرد، در همه این ایام و در مناسبت‌های گوناگون بر شجاعت، شهامت، عظمت و استواری روح و مقابله با ظالم و ظلم‌ستیزی تأکید کرده است. در همه جای این نهضت، عزت و عظمت موج می‌زند؛ تا جایی که حقیقت مرگ و زندگی به خوبی آشکار می‌شود. در جایی می‌فرماید: «ای مردم! مرگ چونان گردنبندی به گردن دوشیزگان بر آدمی زاده مقرر شده است، و چه اشتیاقی به دیدار پدرانم دارم، به مانند اشتیاق یعقوب به دیدار یوسف». در جایی دیگر به مانند پدربزرگوارش دنیا را به «لماظه» یعنی چیزی که به هنگام غذا خوردن لای دندان‌ها می‌ماند، تشبیه می‌کند و می فرماید: «آیا آزاد مردی پیدا نمی‌شود که به دنبال لماظه نباشد و آن را به اهلش واگذار کند؟»
 

و این شعارها هر چه به روز عاشورا نزدیک‌تر می‌شود، بیش‌تر اوج می‌گیرد:
«اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید.»
«به زودی می‌روم و مرگ برای جوانمرد عار نیست.»
«مرگ بهتر از زندگی همراه با ذلت است.»
و از همه معروف‌تر: «این ناکس پسر ناکس! یعنی عبیدالله بن زیاد مرا میان یکی از این دو کار مخیّر کرده است: یا شمشیر یا ذلت و هیهات مناالذله. خدا و رسول خدا و مؤمنان و آن دامن‌‌های پاک و مطهر، ذلت را برای ما نمی‌پسندد.»
 

در حماسه عاشورا و پس از آن در قافله اسیران کربلا، هیچ جا و هیچ وقت نشانه‌ای از ذلت و خواری دیده نمی‌شود. در همه جا و در همه مواقع عظمت، شجاعت، عزت و سربلندی است که دشمن ظاهراً پیروز را تحقیر و رسوا می‌سازد و انقلاب اسلامی که از عاشورا الهام گرفته، این عزت و عظمت کربلایی را به ملت بزرگ ایران هدیه داد.
 

اینک نوبت هنرمندان است که جنبه‌ها و فرازهای گوناگون این حماسه جاوید و انسان‌ساز را در قاب هنر نشانده و در قالب تصویر برای تأثیر‌گذاری بیشتر بر ذهن‌ها و دل‌ها تلاش نمایند.
 

از همه سینماگرانی که با عشق حسینی در جشنواره فیلم عاشورایی «میلاد سرخ» حضور یافته‌اند، تشکر می‌کنم.
 

امید است که همه این تلاش‌ها در نزد صاحب خون حسین (ع) مأجور باشد.
 

جواد شمقدری
معاون وزیر
 

به گزارش شبستان، نخستین جشنواره سراسری «میلاد سرخ»،‌ در ایام مبارک شعبانیه و تا عصر 15 تیرماه 1390 در استان اردبیل برپا خواهد بود.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 49259

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha