دکتر شامیل اوچال، مدیر موسسه یونس امره درباره فعالیت های موسسه یونس امره در زمینه آموزش زبان به زبان آموزان ایرانی هنرهای تجسمی در ایران به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: ما علاوه بر آموزش زبان ترکی استانبولی برای زبان آموزان ایرانی بعضی فعالیت های فرهنگی در ایران داریم که بیشتر برگزاری نمایشگاه است؛ تاکنون نمایشگاه های عکس و خط و آتلیه هایی را برگزار کرده ایم و شاید چند کارگاه آتلیه دیگر هم در تهران برگزار کنیم.
مدیر موسسه یونس امره درباره برنامه های این موسسه برای نمایش هنرهای ایران در ترکیه با توجه به ریشه های مشترک هنری ایرانی و ترکیه اظهار داشت: ما در ایران به هنرمندان کمک می کنیم که بیایند در آنکارا و استانبول آثارشان را در ترکیه به نمایش درآورند، نمایشگاه عکس، و خطاطی از هنرمندان ایرانی داشتیم که در سالن مرکز موسسه برپا شد؛ تاکنون 30 هنرمند ایرانی در مرکز ما آثارشان را به نمایش درآورده اند.
دکتر شامیل اوچال خاطر نشان کرد: الان گروه موسیقی را با حضور هنرمندان ایرانی آقای سلیم اوزبان تشکیل دادند. در موسسه یونس امره هنرمندان دیگری هم از ایران آمدند و کارگاه های آموزشی در ترکیه برپا کردند و هنرشان را به نمایش گذاشته اند، امیر میرزایی، خطاط، نادر عنصری، خطاطی بر روی خط ترکیه و محمد عطارپور که سازهای ایرانی و ترکیه آموزش می دهند از جمله این هنرمندان بوده اند.
وی اظهار داشت: هنرمندان و اساتید ایرانی تاکنون در ترکیه 30 نمایشگاه برگزار کرده اند و فقط ما میزبان آنها بودیم و هنرهای خط ، مینیاتور و سینما را آموزش دادند و بسیاری از اساتید ترک هم به ایران آمدند و نمایشگاه برگزار کردند.
دکتر شامیل اوچال درباره راه اندازی مرکز یونس امره در شهرهای شیراز و اصفهان به عنوان مراکز فرهنگی گفت: ما درخواست راه اندازی این مرکز در شهرهای شیراز و اصفهان داده ایم و به نهادهای ایرانی مراجعه کرده ایم و آنها باید به ما اجازه بدهند آنها تصمیم گیرنده هستند و باید جواب بدهند و ما باور داریم که مقامات ایرانی برای اینکه روابطمان را تقویت کنیم این اجازه را به ما خواهند داد.
مدیر موسسه یونس امره اظهار داشت: بعضی از هنرمندان ایرانی به ما مراجعه می کنند که ما قصد برگزاری نمایشگاه در ترکیه داریم و ما به آنها کمک می کنیم؛ در ماه رمضان یک هنرمند ایرانی به ما مراجعه کرد و قصد برگزاری نمایشگاه در قونیه را داشت که مابه این هنرمند کمک کردیم.
دکتر شامیل اوچال تاکید کرد: ما فرهنگ ایرانی را در چهارچوب فرهنگ اسلامی؛ فرهنگ خودمان می دانیم و ترکیه ای ها فرهنگ ایران را دوست دارند، همانطور که مردم ایران ترکیه را دوست دارند، بچه های من با دیدن سریال ها و تلویزیون ایران بزرگ شدند. در آن زمان ما سریال های ایرانی را نگاه می کردیم و الان مردم ایران سریال های ما را می بینند.
نظر شما