ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور، در حاشیه سفر خود به استان آذربایجان شرقی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با تشریح وضعیت کتابخانه های مسجد کشور ابراز داشت: استان آذربایجان شرقی یکی از استان هایی است که در حوزه کتابخانه ها و قرائتخانه های مساجد فعال بوده و برنامه های کتابخانه ای منسجم و منظمی دارد و بیشتر برنامه ها در حوزه کانون های مساجد با محوریت کتابخانه اجرا می شود.
هاشمی با اشاره به تعداد اعضای کتابخانه های مساجد در سطح کشور گفت: اعضای کتابخانه های مساجد به 2 صورت ثابت و غیرثابت هستند، اعضای ثابت آن هایی هستند که از کتابخانه های مسجد کارت عضویت گرفته اند و تعداد آن ها به یک میلیون و 132 هزار نفر در کشور می رسد.
وی ادامه داد: 2 میلیون نفر نیز به صورت غیرثابت، به کتابخانه های مساجد مراجعه می کنند که کارت عضویت ندارند و شهریه هم پرداخت نمی کنند، اما از محیط کتابخانه های مساجد استفاده می کنند.
مدیرکل کتابخانه های مساجد کشور تصریح کرد: امروزه بیشتر خانه ها آپارتمانی شده و فضای مطالعه کاهش پیدا کرده و بیشتر نوجوانان و جوانان به این گونه مکان ها رغبت دارند چرا که امنیت بالایی دارد و شرایط برای مطالعه مناسب تر است.
هاشمی در ادامه با بیان اینکه کتابخانه های مساجد به 2 دسته کتابخانه های مخزن دار و کتابخانه های باز تقسیم می شوند، تصریح کرد: کتابخانه باز، در مساجدی قرار دارند که فضای کافی برای ایجاد کتابخانه ندارند که 2 قفسه کتاب و کتاب های عمومی توسط ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد به آن ها اهدا می شود.
وی افزود: در حال حاضر پنج هزار و 900 کتابخانه باز در مساجد راه اندازی شده و تعداد 6 هزار و 100 کتابخانه مخزن دار نیز در مساجد کشور فعال است که از یک تا پنج درجه بندی شده و در مناطق روستایی و شهری واقع شدند.
هاشمی از راه اندازی کتابخانه های جدید در مساجد کشور خبر داد و اظهار داشت: افزایش آمار کتابخانه های مساجد، به گونه ای طراحی شده که تعداد کتابخانه های جدید، هر سال به میزان 10 درصد کتابخانه های موجود افزایش پیدا کند که سال آینده 610 کتابخانه به این آمار افزوده می شود.
نظر شما