ظریف سوپراستار سریال دیپلماسی نیویورکی/ عصبانیت ترکیه از ایران

خبرگزاری شبستان: ظریف سوپراستار سریال دیپلماسی نیویورکی، یارکشی ایران در اوپک، جهان در انتظار نفت ایران، عصبانیت ترکیه از ایران، بازی با کارت بشار از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ظریف سوپراستار سریال دیپلماسی نیویورکی، یارکشی ایران در اوپک، جهان در انتظار نفت ایران، عصبانیت ترکیه از ایران، بازی با کارت بشار از سرتیترهای مهم اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

 

مفقودین فاجعه منا ربوده، بازداشت یا قربانی شده اند؟

 

با افزایش آمار قربانیان فاجعه منا از تعداد مفقودین ایرانی این فاجعه کاسته می شود و برخی اخبار دل خانواده های آن ها را به لرزه در می آورد اما اخیرا اخباری نیز باعث قوت قلب مفقودین حادثه منا شده اخباری که احتمال بازداشت یا ربوده شدن آن ها را می دهد. در همین رابطه یکی مسئولین وزارت امور خارجه به اظهار نظر و تشریح موقعیت پرداخته است.

 

حسن قشقاوی معاون کنسولی وزیر امور خارجه کشورمان گفته است: طبق ۹ پروتکلی بین ایران و عربستان وجود دارد، انتظار معقول ما این است که تکلیف 116 مفقود ایرانی این حادثه مشخص شود. ما در حال حاضر نمی‌دانیم که این عزیزان به رحمت ایزدی پیوسته‌اند و یا اینکه در جایی بازداشت هستند تا جنازه آنها برنگردد نمی‌توانیم نفیاً و اثباتاً در این مورد صحبت کنیم

 

وی تاکید کرده که باید تکلیف این عزیزان هرچه زودتر روشن شود.

 

علاوه بر این قشقاوی روز گذشته در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته برای پیگیری وضعیت غضنفر رکن‌آبادی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در لبنان که یکی از مفقودین فاجعه منا محسوب می شود، گفت:‌ وزارت خارجه با جدیت تمام در حال پیگیری وضعیت رکن‌آبادی در عربستان است، زیرا وی یک شخصیت شناخته شده‌ در منطقه بوده و این وزارتخانه همچون بقیه مفقودان حادثه منا، پیگیر وضعیت این دیپلمات ایرانی است.

 

معاون کنسولی، پارلمانی و حقوق ایرانیان خارج از کشور وزارت امورخارجه، با اشاره به موضوعات مطرح شده درباره احتمال ربایش رکن‌آبادی در خاک عربستان و انتقال آن به اراضی اشغالی، افزود:‌ این مسائل تنها در حد گمانه‌زنی است، ولی نمی‌توان به صورت قطعا این ادعا را رد یا تأیید کرد.

 

وی ادامه داد: اما من که به شخصه از نزدیک محل وقوع حادثه منا را مشاهده کردم، به نظر شخصی من، شرایط در آن زمان به گونه‌ای نبود که افراد توسط برخی‌ها ربوده شوند، چون امکان کشته شدن خود رباینده نیز در آن حادثه وجود داشت.

 

یارکشی ایران در اوپک

 

ایران و روسیه در تحولات سوریه نقش پر رنگ و هماهنگ را ایفا می کنند. این دو کشور در اتاق عملیات بغداد با یکدیگر به عنوان متحدین عمل می کنند. تقسیم اطلاعات برنامه ریزی برای انهدام اهداف و اطلاع رسانی گسترده توسط رسانه های دو کشور از جمله برنامه مشترک تهران و مسکو در سرزمین سوریه است. این در حالی است که طی آخرین آمارهای منتشر شده در 24 ساعت گذشته مسکو دست کم 9 مقر داعشی ها در سوریه از میان رفته است.

 

نباید از نظر دور داشت که طی ماه های گذشته جنگ رسانه ای به کاهش قیمت نفت کمک شایانی کرد به طوری که بسیاری از تحلیل گران بر این عقیده استوار بودند که کاهش شدید قیمت نفت اقتصاد ایران و روسیه را به چالش خواهد کشید و دست های پشت پرده در عربستان سعودی چنین برنامه پیچیده ای را برنامه ریزی کرده اند تا اقتصاد این دو کشور را با توجه به بحران های منطقه ای به چالش بکشند.

 

این نگاه بد بینانه چندان هم درست نبود اما در تحولات میدانی عملا همکاری میان ایران و روسیه در مجموعه کشورهای تولید کننده نفت می تواند تاثیرگذار باشد.

 

در حال حاضر ایران، ونزوئلا و روسیه درمجموعه کشورهایی قرار دارند که کاهش قیمت نفت بر اقتصاد آنها سایه افکنده است به همین جهت همکاری آنها در اوپک  وزنه مخالفان عربستان را سنگین تر می کند.

 

آمریکایی ها از این هم سانی و نزدیکی چندان نگران نیستند و دلیل آن را می توان در کاهش به صرفه نبودن تولید نفت های سخره ای به دلیل کاهش شدید قیمت ها دانست. اگر قیمت نفت افزایش یابد عملا تمامی تولید کنندگان و سرمایه گذاران کلان در بازار انرژی از آن سود خواهند برد به همین جهت در پشت پرده آمریکا ازحضور روسیه در کنار ایران در نشست اوپک حمایت می کند.

 

جهان در انتظار نفت ایران

 

تحریم های انرژی بر اقتصاد ایران زیان های بسیاری را وارد کرد. صنایع پایین دست همانند بخش های بالادستی انرژی از این مهم مستثنی نبودند. کاهش فروش نفت جمهوری اسلامی ایران به بازار های جهانی و تحریم های انرژی عملا بخش مهمی از مشتریان ایران را مجبور کرد تا به دنبال جایگزین باشند اما اکنون و با برجام سوالی که باید به آن پاسخ داد آن است که ورود مجدد ایران به بازارهای جهانی چه تاثیراتی در میان مشتریان و بازار انرژی خواهد داشت ؟

 

نگاهی به رفتار بازار حد فاصل سال 2013 تا کنون نشان می دهد ایران می تواند جایگاه قابل اتکایی در بازارهای جهانی داشته باشد.

 

در نوامبر 2013 ایران و 5+1 توانستند به اولین توافق کوتاه مدت خود دست یابند که به اقدام مشترک شهرت یافت. در این دوره زمانی ایران 4.2 میلیارد دلار از پتانسیل مالی اش را که خارج از مرزهایش بلوکه شده بود بدست آورد و توانست بخش های ازاقتصاد ملی را بازسازی کند.

 

 

بخشی از این پول صرف برنامه های بلند پروازانه اجتماعی شد که دولت به انجام آنها متعهد بود . در همین دوره سرمایه گذاران خارجی از جمله چینی ها برای قرار داد های طولانی مدت انرژی راهی ایران شدند تا بتوانند پیش از هر توافق جامعی جای پای خود را در اقتصاد ایران محکم کنند.

 

آخرین آمارهای رسمی نشان می دهد ایران 1.1 میلیون بشکه در روز نفت صادر میکند که این رقم در مقایسه با سال 2011 کم تر از نصف برآورد می شود.

 

مقاملات آمریکایی می گویند اقتصاد ایران 15 تا 20 درصد از آنچه بر اساس برنامه ریزی های دولتی برآورد کرده بودند کوچک تر شده است که این مساله به خودی خود تنها در بخش نفت معادل از دست دادن 160 میلیارد دلار است.

 

ترکیه از ایران عصبانی است

 

برجام و توافق جمهوری اسلامی ایران با 5+1 فرصت ها و تهدیدات متنوعی را برای همسایگان تهران ایجاد کرده است به طوری که می تواند به سالهای دوری سرمایه گذاران ، پرواز های بین المللی و اقتصاد جهانی پایان دهد. این مساله برای ترکیه نیز مانند دیگر همسایگان ایران با چالش ها و فرصت های مختلفی همراه است به طوری که سیاست مداران ترک و اقتصاددانان این کشور با رویکرد های متنوعی به مساله ایران نگاه می کنند.

 

حجم تبادلات تجاری میان ایران و ترکیه در دوران تحریم همواره روندی به رشد داشته است ، ترک ها از فرصت بدست آمده استفاده کرده و در بازار بدون رقیب ایران جولان می داده اند . آمارها نشان می دهد حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال گذشته چیزی در حدود 14 میلیارد دلار بوده است و گفته می شود طرفین برنامه های جدی برای توسعه این تبادلات تجاری دارند. ایران و ترکیه برنامه بلند مدتی را برای توسعه همکاری های اقتصادی در دستور کار خود دارند و سیاست مدران در صحبت های خود از افزایش حجم مبادلات تجاری تا 30 میلیارد دلار خبر می دهند اما این موضوع می تواند به سود ترکیه باشد؟

 

ترکها نشان داده اند از تبدیل شدن ایران به هاب منطقه ای واهمه دارند ،جغرافیای ایران این کشور به طور چشم گیری به مجموعه ای جذاب برای سرمایه گذاران خارجی مبدل می کند ، مساله ای که ترکیه فی نفسه از آن بهره مند نیست.

 

در همین حال طی سالهای تحریم ترکیه توانست هاب گردشگری ، ترانزیت ، سرمایه گذاری و حتی انرژی منطقه ای باشد و تمامی مسیر های انتقال انرژی همانند آنچه امروز مسیرهای انتقال تروریست های به سوریه و عراق است از این کشور عبور می کرده است . آیا تهران می تواند با توجه به مزیت های مطلقی که در اختیار دارد جای در پای ترکیه بگذارد؟

 

پاسخ ایران به اتهامات بی اساس وزرای امور خارجه بحرین و امارات

نماینده جمهوری اسلامی ایران به ادعاهای بی اساس  وزرای خارجه بحرین و امارات عربی متحده که در هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد  اظهار شده بود، پاسخ داد.

 

وی در پاسخ به سخنان وزیر خارجه بحرین که ایران را به دخالت در امور داخلی این کشور متهم نمود، گفت : طرح این اتهامات از سوی مقامات بحرینی تلاشی برای سرپوش گذاردن بر  نقض حقوق اساسی اکثریت مردم بحرین توسط اقلیت حاکم است و تا زمانی که اقلیت حاکم حق اکثریت را مورد تعدی قرار می دهند هیچ تلاشی از جمله اتهاماتی مانند دخالت خارجی به حل مسئله کمک نمی نماید.

 

نماینده ایران در پاسخ به اظهارات وزرای خارجه بحرین وامارات عربی متحده  در خصوص  سخنان اخیر مقامات جمهوری اسلامی ایران در مورد  حادثه اخیر منا که موجب شد تعدادی از حجاج عزيز جان خود را از دست بدهند افزود: اظهارات منزجر كننده دو مقام بحرینی و اماراتی در اموری که به آن ها مرتبط نمی باشد،  کمکی به حل موضوع نخواهد کرد.

 

همچنین در پاسخ به اظهارات تکراری دو کشور مذکور در خصوص تحریف نام  خلیج فارس وموضوع سه جزیره ایرانی ابو موسی، تنب بزرگ و تنب کوچک نماینده کشورمان اظهار داشت تغییر نام های جغرافیایی با انگیزه سیاسی در کنفرانس های متعدد سازمان ملل متحد رد  شده و مایه تاسف است که علیرغم  برخی انگیزه های سیاسی پشت تحریف نام خلیج فارس برخی مقامات کشورهای عربی به رویه  نخ نمای گذشته خود برای تحریف نام  این آبراه ادامه می دهند.

 

بازی با کارت بشار !

 

سه روز از آغاز حملات هوایی روسیه به حما، حمص و دیرالزور می گذرد و آمارها نشان می دهد اکتبر همانند روزهای انقلاب سال 1917 باز هم برای روسها خوش یمنی آورده است و داعش به همراه جبه النصره ضربات سنگینی از میگ های روسی خورده اند. در این شرایط در آمریکا اوباما تنها توانست به رئیس جمهور روسیه توصیه کند که اقدامات او در سرزمین شام به برهم ریخته شدن بیشتر بحران می افزاید . اما چرا بمب های روسی دقیق تر از آمریکایی ها اقدام کرده اند و پوتین در اتاق عملیات بغداد به دستان چه کسی چشم دوخته است؟

 

 

سوریه به عنوان محور مقاومت یکی از اصلی ترین همپیمانان روسیه و ایران در خاورمیانه به شمار می رود که از سال 2011 درگیر زیاده خواهی های ترکیه و عربستان و در برخی از مواقع قطری ها بود. در این دوران چهار ساله عملا 200 هزار سوری کشته شدند و هزاران تن دیگر مجبور به ترک خانه هایشان شده اند به طوری که بسیاری روانه اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه شده و اکنون فارق از چالش مهاجران بحث ورود تروریست های در قالب گروه های مهاجر به اروپا مطرح است.

 

ورود نظامی روسیه به سوریه در پی شکست غرب در تمام تاکتیکی هایش در قبال سرزمین شام صورت می گیرد و ایران نیز در این میان برای حفظ محور مقاومت با مسکو همکاری های تنگاتنگی را دارد. همزمانی پرواز جنگنده های روسیه علیه داعش با در خواست دولت عراق برای حضور روسیه در آسمان این کشور نشان از حرکت تازه مسکو و مشورت های تهران برای حضور قدرت های بزرگ در معادله پیچیده خاورمیانه دارد.

 

زبان اقتدار ایران برای آل سعود

 

در پی پاسخگو نبودن حکومت عربستان در خصوص فاجعه منا مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند که در صورت لزوم از زبان اقتدار بهره خواهند برد. در اولین اظهارات در این خصوص رهبر انقلاب هفته گذشته در  مراسم دانش آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر حضور یافتند. در این مراسم حضرت آیت الله خامنه ای نسبت به وقایع اخیر و کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان در عربستان واکنش نشان دادند.

 

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: جمهوری اسلامی ایران تاکنون از خود خویشتن‌داری نشان داده و رعایت ادب اسلامی و حرمت برادری در دنیای اسلام را کرده است اما این را بدانند که دست ایران، برتر از خیلی ها است و امکانات بیشتری هم دارد و اگر بخواهد در مقابل عناصر اذیت کننده و موذی عکس العمل نشان دهد، اوضاع آنها خوب نخواهد بود و در هیچ صحنه هماوردی، حریف نخواهند شد.

 

حضرت آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه عکس العمل ایران اسلامی خشن و سخت خواهد بود، خاطر نشان کردند: در دوران هشت سال دفاع مقدس، قدرت های شرق و غرب و کشورهای اطراف از یک عنصر خبیث و فاسد حمایت کردند اما سرانجام همه آنها سیلی خوردند و بر همین اساس، ایران را می شناسند و اگر هم نمی شناسند، الان بشناسند.ایشان با اشاره به حضور دهها هزار نفر از حجاج عزیز کشورمان در مکه و مدینه، هشدار دادند: اندک بی احترامی به حجاج ایرانی و همچنین عمل نکردن دولت عربستان به وظایف خود در قبال بدنهای مطهر، موجب عکس العمل ایران خواهد شد.

 

علاوه براین، روز گذشته حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در مراسم استقبال از پیکر جان باختگان فاجعه منا  با اظهار اینکه باید روشن شود در این حادثه افرادی مقصر بوده اند یا نه خاطرنشان کرد: اگر ثابت شود عده ای از ماموریت در این حادثه تقصیر داشته‌اند یا نه ما به هیچ عنوان از این مساله نخواهیم گذشت.

 

رییس قوه مجریه زبان جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این حادثه را زبان عاطفه و ادب دانست و گفت: در جایی هم که لازم بود از زبان دیپلماسی استفاده کردیم و اگر هم لازم باشد جمهوری اسلامی ایران از زبان اقتدار خودش استفاده خواهد کرد.

وقتی حمله کنندگان به یمن، ایران را ناقض حقوق بشر می نامند

 

این روزها عربستان که خود حمله کننده به مردم بی دفاع یمن است قصد دارد ایران را مقصر اصلی جنگ در این کشور معرفی کند. از آنجایی که شورای حقوق بشر سازمان ملل نقطه ضعف فراوانی در رسیدگی به حقوق بشر دارد، عربستان توانسته با نفوذ در این شورا خود را مبرا از همه چیز نشان دهد.

 

روز گذشته در این شورا طرحی که هلند برای حقیقت یابی در یمن به منظور شناسایی مقصران و ناقضان حقوق بشر در این کشور داده بود با نفوذ عربستان از دور خارج شد و این شورا تصمیم گرفت بدون هیچ دلیل قانع کننده ای حوثی های یمن را مقصر اعلام کند.

 

در این رابطه عربستان اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت از حوثی های یمن مقصر اصلی جنگ در این کشور است.

 

همچنین خبر دیگر در مورد ایران و یمن روز گذشته منتشر شد.

 

«راجح بادی» سخنگوی دولت مستعفی یمن که اعضای آن مقیم «ریاض» پایتخت عربستان شده‌اند، قطع رابطه با ایران را تکذیب کرد.

 

امروز روزنامه الشرق الاوسط به نقل از «ریاض یاسین» وزیر خارجه «عبد ربه منصور هادی»‌ رئیس جمهوری فراری یمن اعلام کرد که دولت یمن روابطش با ایران را قطع کرده است.

 

«بادی» در گفت‌وگو با وبگاه خبری «المصدر آنلاین» یمن گفت: شورای وزیران که پنجشنبه‌شب جلسه داشت، چنین تصمیمی برای قطع روابط با ایران نگرفته و تنها مرجع برای این کار دولت یمن است اما چنین تصمیمی اتخاذ نشده است.

 

همچنین شبکه خبری «عدن» وابسته به منصور هادی نیز روز جمعه این خبر را اعلام کرده بود.

 

پنجشنبه و جمعه پرکار ظریف در نیویورک

 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که در نیویورک به سر می برد به دیدار با مقامات کشورهای عالی جهان ادامه داد.

 

بنابراین گزارش، وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه ملاقات‌­های دوجانبه خود در حاشیه هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک روز پنج­شنبه با «سرتاج عزیز» وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی و امور خارجی نخست وزیر پاکستان ملاقات کرد.

 

در جریان این ملاقات طرفین در خصوص مسائل مهم منطقه و نیز مسائل دوجانبه گفت‌وگو کردند.

 

افزایش همکاری­های اقتصادی بین دو کشور متعاقب لغو تحریم­ها علیه کشورمان، از جمله در حوزه صادرات برق و گاز از ایران به پاکستان، از جمله موضوعات مطروحه در این ملاقات بود.

 

همچنین افزایش سفر مقامات دو کشور، بویژه در حوزه اقتصادی، مورد توافق طرفین قرار گرفت.

 

علاوه براین، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «رامتان لامامرا»، وزیر امور خارجه الجزایر، روز پنجشنبه در حاشیه هفتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر ملاقات کردند و علاوه بر موضوعات دوجانبه، در خصوص مسائل مختلف بین‌المللی از جمله حادثه منا که طی آن هزاران نفر جان باختند و نیز چگونگی حل بحران سوریه و یمن و ضرورت همکاری برای ایجاد صلح و ثبات در این کشورها تبادل نظر کردند.

 

همکاری در بازار انرژی در راستای تعدیل و تثبیت بهای نفت و همچنین حمایت دو کشور ایران و الجزایر از یکدیگر در محافل و مجامع بین‌المللی از جمله موضوعاتی بود که در دیدار ظریف و لامارا مورد تأکید قرار گرفت.

 

همچنین، وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قبرس بعد از ظهر روز پنجشنبه در سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر ملاقات و گفت‌وگو کردند.

 

در این ملاقات طرفین علاوه بر مناسبات دوجانبه و بررسی راه‌های تقویت روابط دو کشور، بر ادامه رایزنی‌های سیاسی ایران و قبرس در خصوص مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله بحران سوریه تأکید کردند.

 

وزیر امور خارجه قبرس در این دیدار ضمن تبریک حصول توافق وین بین ایران و 1+5، این توافق را نه تنها برای دولت و مردم ایران بلکه برای کل کشورها و ملت‌های منطقه مهم دانست.

 

بحرین باز هم موذی گری کرد

 

روز پنجشنبه بحرین کاردار ایران را اخراج کرد. دولت این کشور به  «محمد رضا بابائی» کاردار ایران در منامه اعلام کرد که 72 ساعت فرصت دارد که خاک این کشور را ترک کند. بحرین همچنین از «راشد سعد الدوسری» سفیر خود تهران خواست تا خاک ایران را ترک کند.

 

خبرگزاری رسمی بحرین در علت این تصمیم دولت بحرین مدعی شد که به دلیل اقدامات تخریبی ایران و تلاش در جهت بر هم زدن آرامش کشور، دولت بحرین چنین تصمیمی گرفته است. مقامات بحرینی مدعی شدند که یک انبار مهمات و سلاح به وزن 1.5 تن را در زیر زمینی در روستای النویدرات از توابع منامه، کشف کرده‌اند. وزرات کشور بحرین، سریعا این انبار سلاح را به ایران و عراق نسبت داد.

 

وزارت امور خارجه در بیانیه رسمی خود به سفارت بحرین، «اتهامات بی‌اساس عنوان شده از سوی بحرین» را نیز رد کرده است. در واکنش به این اقدام، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه نفر دوم سفارت بحرین در تهران را عنصر نامطلوب اعلام کرد.

 

بر اساس بیانیه رسمی وزارت امور خارجه، تهران به «بسام دلهان الدوسری» ٧٢ ساعت مهلت داده تا خاک ایران را ترک کند اما خصومت بحرین همچنان ادامه یافت تا این که در ادامه ادعاهای بی اساس مقامات آل خلیفه درباره ایران،‌ بحرین از ایران به سازمان ملل شکایت کرد.

 

پاریس بعد از پوتین میزبان روحانی می شود

 

سفر حسن روحانی به پاریس بعد از بیش از 10 سال صورت می گیرد و بسیاری بر این عقیده اند که تعمالات تجاری و اقتصادی در راس این گفتگو هاست. بازگشایی اتاق تجارت فرانسه در تهران در شهریور ماه 1394 این گمان را قوت بخشید اما طی یک هفته گذشته تحولات منطقه خاورمیانه وارد فاز تازه ای شده است. حضور نظامی روسیه و بمباران مناطق تحت کنترل گروه های تروریستی ضربه سختی را به جبه النصره ، داعش و جریان های تروریستی دیگر وارد کرد و البته حامیان آنها را نیز به وحشت انداخته.

 

ترکیه به عنوان یکی از حامیان جریان های تروریستی در سوریه که خواهان سقوط بشار اسد به هر قیمتی بود به همراه عربستان سعودی از ناراضیان پرونده حملات هوایی به مناطق تحت کنترل تروریست ها هستند. این در حالی است که ایران، روسیه و عراق به همراه سوریه در بغداد اتاق عملیات مشترکی را ترتیب داده اند تا بر اساس آن تحولات منطقه را بررسی و برنامه ریزی های آینده را انجام دهند. در این میان اروپایی ها خواهان مشارکت بیشتر در بخش های اطلاعاتی ائتلاف میان ایران و روسیه هستند و به نظر می رسد پاریس محلی برای مذاکره و چانه زنی بر سر این موضوع باشد.

 

پیش از آنکه حسن روحانی تهران را به مقصد پاریس ترک کند ولادیمیر پوتین میزبان فرانسوا اولاند رئیس جمهور مجرد فرانسه است. اولاند سوسیالیست در ملاقات با پوتین احتمالا از وی خواهد خواست تروریست های میانه رو یا همان گروه های تروریستی که تا کنون از ترکیه و غرب سلاح و پول دریافت می کرده تا اسد را تضعیف کنند را بمباران نکند یا زیر ساخت های آنها را از بین نبرد اما در عوض این خواسته چه به روسیه خواهد رسید؟

 

مساله اوکراین برای روسیه اهمیت ویژه ای دارد اما آیا روسها از کارت اوکراین در بازی سوریه استفاده خواهند کرد؟ این بخش قالب تحلیل های اروپایی هاست در حالی که برای روسیه اوکراین پرونده و یک پوشه کاملا جدا از تحولات منطقه ای حتی اوستیا و آبخازیا است به همین جهت سفر پوتین به پاریس اگر با هدف اقناع مسکو برای معامله میان اوکراین و سوریه باشد قطعا با شکست رو به رو خواهد شد.

 

ظریف سوپراستار سریال دیپلماسی نیویورکی

 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته در نیویورک به ادامه پروژه دیپلماتیک خود پرداخت.

 

بنابراین گزارش، وزیر امور خارجه, در نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای بزرگداشت روز بین المللی امحاء سلاح های هسته ای به نمایندگی از 120  کشور عضو جنبش عدم تعهد حضور یافت و سخنرانی کرد.  وی گفت مایه

 

تاسف عمیق است که کشورهای دارنده سلاح هسته ای بجای پایبندی به تعهدات حقوقی بین المللی در مورد امحاء سلاح های هسته ای  شان و حرکت در این مسیر، به نقض این تعهدات و نوسازی زرادخانه هسته ای خود

 

مشغول هستند.

 

وی با اشاره به اثرات فاجعه بار استفاده از سلاح هسته ای گفت, هر گونه استفاده ای از سلاح هسته ای جنایت علیه بشریت محسوب می شود. 

 

ظریف در این سخنرانی گفت دیر زمانی است که جامعه بین المللی برای تحقق خلع سلاح هسته ای به انتظار نشسته است. وی ضمن برشمردن نقائص روش گام به گام و تدریجی برای عاری سازی جهان از سلاح هسته ای گفت

 

طی سال های اخیر محدودیت ها و ناکارآیی روش تدریجی بیش از پیش نمودار شده و اکنون زمان اتخاذ یک رویکرد جدید و جامع برای تحقق خلع سلاح هسته ای از طریق شروع مذاکرات بر روی یک کنوانسیون جامع هسته ای فرا

 

رسیده است.

 

در ابتدای این جلسه دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود از ابتکار جمهور ی اسلامی ایران برای نام گذاری این روز به عنوان روز بین المللی تشکر کرد. دو سال قبل رئیس جمهور کشورمان از طرف عدم تعهد پیشنهاد نمود که

 

26 سپتامبر به عنوان روز بین المللی  امحاء سلاح های هسته ای نام گذاری شود. این پیشنهاد در همان سال طی قطعنامه ای .به تصویب مجمع عمومی رسید.

 

علاوه براین، وزرای امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و اروگونه روز چهارشنبه 8 مهرماه در سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر ملاقات و گفتگو نمودند. در این ملاقات طرفین در خصوص ارتقاء سطح روابط دوجانبه و آخرین وضعیت روابط دو کشور

 

رایزنی و تبادل نظر نمودند. آقای لوئیس المارگو با اشاره به اهمیت ایران در سیاست خارجی اروگوئه توافق هسته ای وین بین ایران و کشورهای 1+5  در وین را نه تنها برای خارومیانه بلکه برای کل جهان مهم دانست وآمادگی

 

کشورش برای آغاز دور جدیدی از روابط بین دوکشور پس از لغو تحریم ها را اعلام کرد.

کد خبر 492167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha