به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، آخوندی به وزارت راه و شهر سازی بازگشت، تعلیق حج را صحیح نیست، ۱۶۵ دستاورد برنامه جامع اقدام مشترک، تصویب یک فوریت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
از استیضاح تامل برانگیز تا مبارزه با فساد نظام مهندسی
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در بخش اول دفاعیات خود در جلسات استیضاحش در صحن علنی مجلس گفته هایش را با تاکید بر اینکه باید به آیه واعتصمو بحبل ا... جمیلاً در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت آغاز کرد.
وی وقوع فاجعه منا را به ولیعصر (عج) رهبر معظم انقلاب و ملت ایران تسلیت گفت: و از همه دست اندرکاران در این زمینه به خصوص شرکتهای هواپیمایی و فرودگاهها تشکر کرد.
آخوندی در ادامه استیضاح را حق مسلم مجلس دانست و افزود: ما که ادعای مردمسالاری داریم باید این مردمسالاری را در یک منطقه پرآشوب جهان به رخ جهانیان بکشانیم.
وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم یادآور شد: من تا امروز 4 بار از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاییدیه گرفتهام که یکبار به جلسه رای اعتمادم اختصاص داشت و سه بار دیگر هم در سوال از من پاسخهایم آنها را قانع کرد و امیدوارم برای بار پنجم هم صحبتهایم قانع کننده باشد.
وی تصریح کرد: قاعدتاً استیضاح وقتی به جریان می افتد که پاسخهای داده شده قبل از آن نمایندگان را قانع نکند و من که تاکنون توانستهام آنها قانع کنم استیضاحم جای تامل دارم.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه این استیضاح بیش از 5 ماه است که جریان دارد گفت: عده ای از دوستان در جلسه کمیسیون عمران همواره از پاسخهای من قانع میشدند اما تعدادی علاقه مند به استیضاح بودند و من 4 بار در جلسات کمیسیون عمران شرکت کردم که اکثریت اعضای کمیسیون را توانستم قانع کنم.
آخوندی اظهار داشت: زمانیکه استیضاح مطرح می شود توجه کارکنان هم متوجه آن میشود و وزارتخانه راه و شهرسازی که 56 هزار کارمند و دهها هزار پیمانکار و مشاور دارد نیز استثنا از این قاعده نیست اما من سر سوزن نگذاشتم همکارانم متاثر از استیضاح باشند.
وی تاکید کرد: ما به هیچ وجه در مدتی که استیضاح مطرح شده نگذاشتیم کار وزارتخانه متوقف شود و در جریان استیضاحم تعداد زیادی از دوستان به من ابراز لطف داشتند و می خواستند در صحن علنی از من دفاع کنند.
وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم در قسمت اول دفاعیات خود به رویکرد استراتژیک وزارتخانهاش در اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: ما جزو اولین وزارتخانه هایی بودیم که برای فرمایشات مقام معظم رهبری نقشه راه و روش اجرا تهیه کردیم.
وی افزود: طبق تاکیدات مقام معظم رهبری باید برای عمل به سیاستهای اقتصادی مقاومتی به توان اقتصادی مردم و بخش خصوصی داخلی و خارجی متکی باشیم و بتوانیم یک رویکرد درونزا ایجاد کنیم که ما در این زمینه سه سیاست اصلی برنامه ملی ارتقای بهرهوری، برنامه ملی توسعه صادرات، برنامه ملی قطع وابستگی به بودجههای نفت را طراحی کردیم.
وی از جمله اقدامات انجام شده در وزارتخانه متبوعش در عمل به این سه برنامه را توجه به پروژه پیوستن به راههای آسیایی و ساماندهی پایانههای مرزی عنوان کرد و گفت: مردمی که قبلاً وارد ایران میشدند و یا از مرزهای ما خارج میشدند همیشه در فضاحت پایانههای مرزی بودهاند اما ما تمام پایانههای مرزی را ساماندهی کردهایم و اکثر آنها مکانیزه شدهاند تا مدت توقف مردم و وسایل حمل و نقل در پایانههای مرزی کاهش بیابد.
آخوندی اقدام دیگر وزارت راه و شهرسازی در عمل به سیاستهای اقتصاد مقاومتی ساماندهی بنادر کشور اعلام کرد و گفت: بند شهید بهشتی علی رغم اعتبار صفر در حال ساخت و ساز است و راهآهن چابهار به بیرجند نیز با سرعت ساخته میشود که این راهآهن میتواند خط فقر قسمت شرقی را به صفر برساند.
وی اجرای فاز 2 و 3 بندر شهید رجایی و بنادر عزیم خوزستان و همچنین بنادر امیرآباد و انزلی در شمال را از دیگر اقدامات وزارتخانه راه و شهرسازی در این زمینه اعلام کرد.
وی با تاکید بر این نکته که این برنامهها برای تحقق فرمان رهبری است و ما تظاهر به اقدام نمیکنیم بلکه اقدام عملی داریم و برنامه واقعی مینویسیم به ساماندهی ناوگان هوایی کشور اشاره کرد.
رای اعتماد امروز مجلس به آخوندی در راستای تعامل دولت و مجلس بود
اسماعیل جلیلی، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به رای اعتماد مجدد به وزیر راه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: شاید شروع استیضاح سیاسی نبود اما آن چیزی که امروز مشاهده کردیم و گریزی به مسایل غیرتخصصی دستگاههای غیرمربوطه زدند این شائبه را ایجاد کرد که استیضاح سیاسی است.
وی اظهار کرد: در واقع رای اعتماد امروز مجلس پاسخ بود به گزارشاتی که ارایه شد و توضیحاتی که وزیر در مورد معضلات در این بخش ارایه کردند نیز مورد قبول نمایندگان قرار گرفت زیرا مجموعه نمایندگان مجلس نظرشان این است که در شرایط فعلی تلاش شود تا مجلس و دولت در یک تعامل با یکدیگر و در جهت اجرای پروژه های نیمه تمام اقدام کنند.
جلیلی تصریح کرد: در واقع به جای اینکه وقت مجلس و دولت و یا وزارتخانه مربوطه معکوس به مسایلی شود که ارزش افزوده ای برای کشور و مردم که بهره برداران اصلی خدمات دولت هستند نداشته باشد صرف تقویت برای اجرای پروژه های وزارت راه که پروژه های مسکن و چه راهها و چه سایر فعالیتها در حوزه های تخصصی شود.
آخوندی به وزارت راه و شهر سازی بازگشت
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم که صبح امروز جلسه استیضاح او در مجلس شورای اسلامی کلید خورد توانست باز اعتماد نمایندگان مجلس را به خود جلب کند.
پس از ۴ ساعت ادامه این جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این رای گیری از ۲۵۲ نماینده حاضر ۱۷۵ رای مخالف استیضاح، ۷۲ رای موافق استیضاح و ۵ رای ممتنع به این استیضاح دادند.
لاریجانی نیز پس از این رای مجلس گفت: آقای آخوندی با رای قابل توجهی به ادامه کار در وزارت راه میپردازد.
بر اساس گزارش شبستان، جلسه علنی امروز (سهشنبه 14 مهرماه) مجلس شورای اسلامی، با هدف بررسی طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی آغاز شد. از اعضای هیأت دولت افرادی همچون اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور و سید حسین هاشمی استاندار تهران،زنگنه ، وزیر نفت و طیب نیا وزیر اموراقتصاد و دارایی و وزیر راه را همراهی کردند.
عملکرد اعضای کمیسیون برجام شائبه سیاسی بودن را بیشتر کرد
بهروز نعمتی، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به انتقاداتی که راجع به کمیسیون ویژه بررسی برجام وجود دارد به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: از همان ابتدایی که بحث انتخاب اعضای کمیسیون ویژه مطرح شد بنده نسبت به نحوه انتخاب انتقاد داشتم و حتی فراکسیون رهروان ولایت را نیز برای همین موضوع ترک کردم زیرا معتقد بودم این تناسب درستی نبود که بخواهد با آن این کار مهم را انجام بدهند، تناسب 5 عضو کمیسیون رهروان، 5 عضو فراکسیون اصولگرایان و 5 نفر مرزی و طرفین معنا نداشت؟ بنده به این مقوله اعتراض جدی داشتم و به همین دلیل نیز جلسه فراکسیون را ترک کردم.
وی اظهار کرد: نهایتاً 15 نفر به عنوان اعضای کمیسیون ویژه انتخاب شدند که در آنجا نحوه ادارات جلسات بسیار خشن و تند بود یعنی توجه به آیین نامه مجلس نشد و به نوعی رفتار شد که کسانی که 6 سال مسئول موضوع بودند و هیچگونه پاسخگویی به مجلس و ملت نداشتند در کمیسیون دعوت شدند و به آنها بیش از اندازه پرداخته شد و معلوم نبود موضوع مذاکرات و برجام چه ارتباطی با آنها داشت.
نعمتی تصریح کرد: تیم مذاکره کننده ما مشخص بود و اگر قرار بود به عنوان دولت در این زمینه توضیح داده می شد باید از دولت دعوت می شد یا اگر خیلی می خواستند موضوع را کارشناسانه بررسی کنند می بایست از کارشناسان و اساتید دانشگاه دعوت می کردند که متاسفانه این کار انجام نشد و یک کار جناحی و سیاسی برای احیای مجموعه گروه دوستان در کمیسیون انجام شد.
تعلیق حج را صحیح نمی دانم/با روشهای دیگر با عربستان برخورد شود
بیژن نوباوه، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با عکس العمل ایران بعد از وقوع حادثه منا نسبت به دولت عربستان به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند و رییس جمهور نیز تاکید داشت اساس این است که اتفاقی افتاده است و باید این اتفاق بررسی و حقایق روشن شود.
وی اظهار کرد: ما منتظر هستیم حاجیان ما برگردند و جنازه ها نیز تحویل داده شود. هر دعوایی نیز صورت بگیرد و اتفاقی بیافتد تحقیقات در مورد نتایج است، ما خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب شدیم و دولت عربستان باید در هر شرایطی پاسخ ما را بدهد و باید این اتفاق بررسی شود.
نوباوه تصریح کرد: بعد از این کار مهمترین اقدام کار حقوقی است. ما باید از طریق مجامع بین المللی و خود عربستان کارهای حقوقی را انجام دهیم و اگر اینها جواب نداد اقدامات بعدی را انجام دهیم.
وی در رابطه با اینکه تعلیق حج نیز می تواند گزینه جمهوری اسلامی ایران باشد، گفت: به نظر من بحث تعلیق حج صحیح نیست زیرا حج متعلق به عربستان نیست و اگر کشوری عرضه برگزاری مناسک حج را ندارد دلیلی ندارد ما مردممان را از یک امر واجب دور کنیم. ما می توانیم از طریق سازمان کنفرانس اسلامی و یا سایر نهادهای بین المللی این موضوع را پیگیری کنیم.
تعیین تعداد اعضای اصلی و علی البدل شوراهای هر شهر را براساس جمعیت
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 13 مهر طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل وظایف و شورای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران را اصلاح کردند.
نمایندگان در ماده 1 این طرح مصوب کرده اند متن زیر جایگزین ماده 7 قانون تشکلات و وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375 به اصلاحات بعدی ان می شود.
براساس ماده 7 جایگزین تعداد اعضای اصلی و علیالبدل شوراهای شهر به شرح زیر است:
الف: شهرهای تا 50 هزار نفر 5 نفر عضو اصلی و 3 نفر عضو علی البدل.
ب: شهرهایی با جمعیت 50 هزار فنر تا 200 هزار نفر 7 نفر عضو اصلی و 5 نفر عضو علی البدل.
پ: شهرهای با جمعیت 200 هزار نفر تا 500 هزار نفر، 9 نفر عضو اصلی و 6 نفر عضو علی البدل.
ت: شهرهای با جمعیت 500 هزار تا 1 میلیون نفر،11 نفر عضو اصلی و 7 نفر عضو علی البدل.
ث: شهرهایی با جمعیت یک میلیون نفر تا دو میلیون نفر: 13 نفر عضو اصلی و 8 نفر عضو علی البدل.
ج: شهرهای با جمعیت بیش از دو میلیون نفر 15 نفر عضو اصلی و 10 نفر عضو علی البدل.
چ: شهر تهران: 21 نفر عضو اصلی و 11 نفر عضو علی البدل.
براساس تبصره این ماده ملاک تشخیص جمعیت هر شهر، آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن و با اعلام رسمی مرکز آمار ایران است.
موافقت مجلس با کلیات طرح یک فوریتی اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی
نمایندگان مجلس با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شورای اسلامی انتخابات شهرداران موافقت کردند. نمایندگان مواد 7، 73 و همچنین موادی دیگر از این قانون را مورد اصلاح قرار دادند.
مجلس لایحه معاهده بین دولت ایران و ژاپن در مورد انتقال محکومان را به مجمع فرستاد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 13 مهر لایحه معاهده بین دولت ایران و ژاپن در زمینه انتقال محکومان به حبس را که مشتمل بر یک مقدمه و 17 ماده بود برای تعیین تکلیف به شورای نگهبان فرستادند.
این لایحه که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و کمیسیون قضایی و حقوقی بر مصوبه خود اصرار ورزید و مجلس نیز به مصوبه کمیسیون رای مثبت داد و به این ترتیب این لایحه برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاد.
تعیین حوه پاداش هیئت مدیره شرکت های سهامی عام و خاص را از سود خالص
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز دوشنبه 13 مهر و در طرح اصلاح ماده 241 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب کردهاند با رعایت شرایط مقرر در ماده 134 نسبت معینی از سود خالص سال مالی شرکت که ممکن است برای پاداش هیئت مدیره در نظر گرفته شود به هیچ وجه نباید در شرکتهای سهام عام از سه درصد و در شرکت های سهامی خاص از 6 درصد سودی که در همان سال به صاحبان سهام قابل پرداخت است تجاوز کند.
در هر حال این پاداش نمی تواند برای هر عضو موظف از معادل یکسال حقوق پایه ای وی و برای هر عضو غیرموظف از حداقل پاداش اعضای هیئت مدیره بیشتر باشد.
مقررات اساسنامه و هرگونه تصمیمی که مخالف با مفاد این ماده باشد باطل و بالااثر است طبق تبصره1 این ماده شرکتهای دولت مشمول مقرارت این ماده درخصوص پاداش هیئت مدیره نیستند و تابع حکم مقررات 78 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 78/7/1386 هستند.
طبق تبصره 2 این ماده چنانچه شخصی عضو هیئت مدیره شرکت است مجددا به عنوان عضو هیئت مدیره دیگر انتخاب شود و بابت عضویت جدید مجاز به اخذ هیچ نوع دریافتی اعم از حقوق، مزایا، حق حضور در جلسه و پاداش نیست و متخلف از حکم این تبصره ملزم به استرداد وجوه دریافتی به شرکت و نیز پرداخت جزای نقدی معادل وجوه مذکور است.
۱۶۵ دستاورد برنامه جامع اقدام مشترک/گزارش برجام دارای سوگیری سیاسی و یکسونگر بود
5 تن از اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام با صدور بیانیه ای خطاب به ملت ایران متن گزارش برجام که در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد را گزارشی یکسونگر خواندند و تاکید کردند: بیانیه قرائت شده منطبق بر منافع ملت نبوده وآثار بسیار مثبت برجام که می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات جاری کشور باشد را نادیده گرفته است.
متن کامل بیانیه علاءالدین بروجردی، منصور حقیقت پور، غلامرضا تاجگردون، مسعود پزشکیان و عباسعلی منصوری آرانی از اعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام به شرح زیر است.
ملت شریف ایران
امروز گزارش بررسی برجام توسط کمیسیون ویژه در صحن علنی مجلس قرائت گردید. وظیفه خود می دانیم در جهت تنویر افکار عمومی و بیان واقعیت های موجود نکاتی چند که طرح آن ضرورت دارد به استحضار رسانده شود.
شاکله اعضای کمیسیون که براساس توافق نسبی فراکسیون های سیاسی مجلس شکل گرفت از ابتدا بیانگر ورود جریان یکسویه در شکل گیری، تنظیم گزارشات و مدعوین بود به نوعی که بنا بر اصرار و اعمال رئیس محترم کمیسیون به شکل پدیده جدیدی که دون شأن مجلس بود گزارشات و نهایتا متن نهایی به اذعان رئیس محترم کمیسیون خارج از مجلس تدوین گردید.
نماینده ای که زنده ماند تا حادثه منا را روایت کند
امیرحسین قاضیزاده، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی که مناسک حج امسال حضور داشت با اشاره به حادثه منا که در آن تعداد زیادی از حاجیان کشته شده اند به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: عربستان طبق یک برنامه ساخت و ساز بازسازی را از ۳ تا 4 سال قبل آغاز کرده است که بتواند در یک افقی 5 میلیون زائر را پوشش دهند، کار آنها در منا و رمی جمرات تمام شده است.
وی اظهار کرد: خود منطقه ای که مراسم رمی جمرات را انجام داده ایم شلوغ نبود ازدحام وجود داشت ولی این ازدحام زیاد نبود، این 5 تا 6 راه را به گونه ای طراحی کرده اند که زائران هر منطقه راهشان اختصاصی است، یعنی مسیر تردد ایرانیان روشن است، محل تردد ایرانیان در عرفات مشخص است از منا به مشعر نیز جاده ایرانیان معلوم است و از داخل مشعر نیز این مسیر مشخص است و از مشعر به منا نیز مسیر معلوم است و از منا به سمت رمی جمرات نیز راه ما اختصاصی است یعنی معلوم است این راه را ببندند چه کسانی در این راه گیر می افتند.
قاضی زاده اضافه کرد: آنها راهها را برای گروههای مختلف مشخص کرده اند مثلاً گروه حجاج زائران عرب، آفریقایی های غیرعرب، جنوب آسیا، ترکیه و مسلمانان اروپا و جنوب شرق آسیا و ایران است و در واقع براساس تقسیم بندی سنتی که در عربستان وجود دارد مسیرها را به این 6 تا 7 بخش تقسیم کرده اند و هر راه نیز مربوط به یک عده است. در فاجعه منا نیز می بینیم که بیشترین کشته ها مربوط به نیجریه، مصر، عراق و ایران است و کشورهای دیگر کشته هایشان کمتر است.
وی گفت: معلوم است که وقتی راه بسته است بر روی کدام دسته از حجاج بسته است و شاید به همین دلیل است که برخی ها می گویند این حادثه عمدی بوده است به دلیل همین است که مسیرها و راهها برای زائران هر منطقه مشخص است یعنی معتقدند که مسیر زائران ایرانی و آفریقایی را بستهاند.
تهیه گزارش در ۹ محور از عملکرد سازمان حج و بعثه به کمیسیون اصل ۹۰
امیرحسین قاضیزاده، نماینده مشهد در مجلس با اشاره به سفر خود به مکه مکرمه به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: در این سفر بنده و آقای طاهری ماموریت پیدا کرده بودیم که گزارشی از عملکرد سازمان حج و همچنین بعثه در 9 محور به کمیسیون اصل 90 ارایه دهیم.
وی اظهار کرد: البته سفر ما زیارتی بود ولی در کنارش به دلیل اینکه جزء نمایندگانی بودیم که در مکه حضور داشتیم لذا این ماموریت را کمیسیون اصل 90 به ما داده بود.
قاضی زاده بیان کرد: ممکن است در کنار این گزارش که در حال حاضر بنده و آقای طاهری آن را تهیه کرده ایم در رابطه با فاجعه منا گزارشی ارایه دهیم که البته ارایه این گزارش منوط به این است که از ما چنین درخواستی شود.
گزارش کمیسیون ویژه با رویکرد مبتنی بر رد تدوین شده بود
اسماعیل جلیلی، عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس با اشاره به عدم رای مجلس به طرح دو فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: هفته گذشته این طرح در شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مطرح شد و اعضای شورا نظر داشتند که نظرات اعضای فراکسیون اعضای اصولگرایان نیز در این طرح گنجانده شود و در این زمینه اجماعی ایجاد شود و با جمع بندی دو فراکسیون به صحن مجلس ارایه شود.
وی اظهار کرد: در واقع این طرح با همین رویکرد مورد بررسی قرار گرفت و اعضای فراکسیون اصولگرایان نیز دعوت شد و در این زمینه نیز جلساتی بین دو فراکسیون برای بررسی و تدوین طرح برگزار شد.
جلیلی بیان کرد: از قرار معلوم نمایندگان عضو فراکسیون اصولگرایان نتوانستند این اجماع را در درون خودشان داشته باشند و دچار انشقاق و دو دستگی در این دو زمینه شدهاند، علی رغم اینکه در جلسات حضور پیدا کردهاند و اعضای آنها در کمیسیون مشترک نیز حضور داشت و در اصلاح طرح نیز نظرات آنها اعمال شد اما از آن طرف برای پشتیبانی کردن طرح نتوانستند نظر مثبت ارایه دهند و به همین دلیل شاهد زمین ماندن دو فوریت این طرح بودیم.
جلیلی در مورد اینکه تصویب یک فوریت این طرح باعث تاخیر در اجرای برجام نمی شود گفت: قطعا تاخیرها در مورد برجام به ضرر کشور است اما هیئت رییسه مجلس می تواند زمان تعطیلات مجلس را کم کند و بررسی طرح در کمیسیون امنیت ملی انجام شود و در پروسه زمانی 47 یا 75 ساعته و بررسی در کمیسیون در هفته آینده به سمع مجلس بیاید و مورد بررسی قرار گیرد.
مرگ و زندگی دست خود بابک زنجانی است
عزت الله یوسفیان ملا، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در رابطه با سیر رسیدگی به پرونده بابک زنجانی به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: پرونده بابک زنجانی تنها پرونده ای است در عالم قضا که به شخص متهم بسته است، مثل شخصی که گروگانگیری می کند و گروگانها را در جایی مخفی می کند بعد در دادگاه به وی می گویند جای گروگانها را بگو و الا به پایین سقوط میکنی؛ جرم بابک زنجانی نیز اینگونه است یعنی مرگ، زندگی، آینده و همه چیز دست خودش است.
وی اظهار کرد: اگر وی با دستگاه قضا همکاری کند و اطلاعات را ارایه دهد اتهامات وی نیز کمتر می شود زیرا 2 میلیارد دلار اخلال در امر اقتصادی است و افساد فی الارض است و باید قضات در این زمینه تصمیم بگیرند.
یوسفیان ملا در مورد روند رسیدگی به مفاسد اقتصادی گفت: روند رسیدگی به مفاسد اقتصادی در دستگاه قضا بسیار خوب بوده است و ما شاهد محکومیتهای بسیار بوده ایم اما بحث مبارزه با فساد در کل کشور مطلوب نیست و عزم جدی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی در کشور وجود ندارد.
تصویب یک فوریت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام
یک فوریت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام امروز به تصویب مجلس رسید. این طرح دارای یک ماده واحده و 9 بند و دو تبصره است متن این طرح که با امضای 75 نفر از نمایندگان به هیئت رییسه تقدیم شد به شرح زیر است:
ماده واحده دولت در چارچوب مصوبات شورای عالی امنیت ملی در صورتی میتواند به شکل داوطلبانه برنامه جامع اقدام مشترک را اجرا کند که احکام و تکالیف زیر را در فرآیند اجرا رعایت کند.
ماده یک - بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ دولتی در ایران حق تولید و به کارگیری سلاح کشتار جمعی را ندارد. دولت موظف است سیاست خلع سلاح هستهای جهانی را به طور فعال دنبال کرده و در کلیه تلاشهای بینالمللی، حقوقی و دیپلماتیک برای نجات بشریت از خطر سلاحهای هستهای و اشاعه آنها از جمله از طریق ایجاد مناطق عاری از سلاحهای کشتار جمعی به ویژه در ایجاد ائتلاف خاورمیانه عاری از سلاح هستهای فعالانه شرکت کند.
ماده 2 - پایه برنامه جامع اقدام مشترک بر همکاری و احترام متقابل قرار دارد و هر گونه اقدام مبتنی بر فشار و تهدید به هر بهانهای با تشخیص شورای عالی امنیت ملی موجب تجدیدنظر در این همکاری خواهد شد و لازم است در آن صورت مطابق مصوبات این شورای اقدامات متقابل در نظر گرفته شود.
ماده 3 - دولت موظف است هر گونه عدم پایبندی طرف مقابل را در زمینه لغو مؤثر تحریمها و بازگرداندن تحریمهای لغو شده یا وضع تحریم با هر عنوان دیگر را به دقت رصد کند و اقدامات متقابل در جهت احقاق حقوق ملت ایران انجام دهد و همکاری داوطلبانه را متوقف سازد و توسعه سریع برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران را سامان دهد. به طوری که ظرف مدت دو سال ظرفیت غنیسازی کشور به 199 هزار سو افزایش یابد. شورای عالی امنیت ملی مرجع رسیدگی به این موضوع است.
تاخیر در ارایه طرح برجام به ضرر است/طرح با نظر دو فراکسیون ارایه شده است
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در موافقت با طرح دو فوریت اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام گفت: این طرح هیچ نسبتی با گزارش برجام ندارد. زیرا در بند اول پیشنهادات کمیسیون امده است که در این زمینه طرحی ارایه شود و اینکه گفته می شود چرا طرح بعد از ارایه گزارش ارایه نشده است به این دلیل است که کمیسیون به این نتیجه رسید که نتیجه کارش با طرح باید ارایه شود و به همین دلیل طرح از قبل اماده شد.
وی با تاکید بر سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مساله ملی باید با اجماع بررسی شود گفت: در راستای این سخنان مقام معظم رهبری جلساتی با دو کمیسیون اصولگرایان و رهروان گذاشته شد و در جریان این جلسات آقایان بذرپاش، حدادعادی، زارعی نیز هستند و قرار شد که از هر دو فراکسیون سه نفر در کمیتهای گرد هم آیند و طرح را بررسی کنند.
وی تاکید کرد: در این جلسات اقایان توکلی بذرپاش و جلالی و بروجردی حضور داشتند و در روزهای پنجشنبه و جمعه جلساتی تشکیل شد و روز گذشته به جمع بندی رسیدیم و حاصلش این طرح شد.
وی خطاب به برخی نمایندگان که می گویند چرا باید با ارایه این طرح در رابطه با برجام عجله شود گفت: هر انسانی که در صحنه بین الملل حضور داشته باشد می داند که ما برای برجام تاخیر هم داشتهایم، ما فکر می کردیم کنگره آمریکا برجام را رد می کند و رییس جمهور آن وتو می کند اما این پیش بینی درست از اب درنیامد و در این زمینه گزارش کمیسیون برجام نیز با تاخیر ارایه شدو ما عقب افتادیم و باید بدانیم این تاخیر به ضرر ماست و به نفع ما نیست.
تصویب طرح برجام از منابع ملی دفاع کنیم
در ادامه جلسه علنی یکشنبه 12 مهر دو فوریت طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مطرح شود.
علاالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: در صورت دو دهه گذشته یکی از چالشی ترین مسایل در عرصه بین المللی موضوع هسته ای بوده است.
وی اظهار کرد: در این مدت از یک طرف آمریکا به عنوان دوستان قسم خورده و از طرف دیگر کشورهای اروپایی در مقابل ما بودهاند و تلاش همه انها این بوده است که فشارهای متعددی را به ما وارد کنند.
وی با اشاره به صدور 6 قطعنامه و تحریمهای سیاسی و عدم حق غنی سازی گفت: خوشبختانه خروجی همه تلاشهای ایران در عرصه بین الملل برای احقاق حقوقش این بود که برجام به عنوان یک سند رسمی اقدام مشترک تهیه شد و در برجام به این حق ما تصریح شد.
وی با بیان اینکه در این مصاف نابرابر جمهوری اسلامی ایران برنده شد گفت: براساس رهنمودهای رهبری که ما در مرحله نرمش قهرمانانه قرار گرفته ایم امیدواریم بتوانیم از این گردنه عبور کنیم و این طرح دو فوریتی به عنوان اقدام متناسب ایران در اجرای برجام است.
بروجردی گفت: در روزهای گذشته نمایندگان منتخب فراکسیون این طرح را مورد بررسی قرار داده اند و روز گذشته با حضور رییس مجلس طرح تهیه شد. این طرح امروز در مقابل دیدگان نمایندگان است و افکار عمومی جهان نیز در منتظر انند و 6 کشور طرف مذاکره مراحل قانونی شان در مورد برجام طی کرده اند و فقط ما مانده ایم که تصمیم گیری قانونی کنیم.
کشورهای اسلامی اداره مکه و مدینه را به دست بگیرند
حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با رفتار عربستان در مقابل فاجعه منا به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: رفتار آل سعود بسیار احمقانه و زشت بود، آنها آبروی اسلام و مسلمانان را بردند، آنها عرضه این کار را ندارند و باید ان را به سایر کشورهای اسلامی بسپارند.
وی اظهار کرد: امیدواریم کشورهای اسلامی با هم بنشینند و تصمیم بگیرند که خودشان اداره مکه و مدینه را به عهده بگیرند، زیرا اداره مکه و مدینه بحث شخصی و یا دست کشور عربستان نیست بلکه این دو شهر متعلق به عموم مسلمانان است و باید توسط همه مسلمانان اداره شود.
حجت الاسلام آقاتهران با بیان اینکه مسئولان باید به فکر باشند که به سایر کشورهای اسلامی را نیز به این موضوع دعوت کنند گفت: باید دولت ما پای این کار بایستد زیرا ما شاهد این بودیم که 5 هزار مسلمان با بی تدبیری دولت عربستان در یک حادثه کشته میشوند و این کار عربستان قابل توجیه نیست.
وی تاکید کرد: آنها باید احساس خفت کنند و باید اقرار کنند که نمیتوانند مکه و مدینه را اداره کنند زیرا فاجعه منا اولین بیتدبیری و بیعرضگی عربستان نبوده است قبل از آن نیز اتفاقاتی افتاد و حادثه منا اوج آن بود.
نظر شما