به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، آخرین تحولات بازار مسکن در تهران، ارسال اطلاعات بدهی ها و مطالبات دستگاه های اجرایی به وزارت اقتصاد، رئیس جمهور بسته جدید مقابله با رکود را ابلاغ می کند، رشد اقتصادی ایران امسال بین نیم درصد مثبت تا نیم درصد منفی از سرتیترهای مهم اخبار حوزه اقتصاد در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
بانک مرکزی و خزانه داری کل بر حسابهای دولتی نظارت می کنند
در پی انتشار مطلبی در رسانه ها در خصوص وجود رانت حسابهای دولتی برای برخی از بانکهای دولتی و خصوصی، اداره کل خزانه وزارت امور اقتصادی و دارایی با انتشار گزارشی از نظارت بانک مرکزی و خزانه داری کل کشور بر این حسابها خبر داد.
اداره کل خزانه وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی با اشاره به وجود قوانین و مقررات متعدد و ناظر بر عملکرد حسابهای دولتی تأکید کرد: نظارت بانک مرکزی و خزانه داری کل کشور بر حسابهای دولتی نظارت می کنند.
گزارش منتشر شده از سوی اداره کل خزانه آمده است: با عنایت به قوانین و مقررات حاکم بر وصول و پرداخت درآمدهای دولت یا به تعبیر نویسنده مقاله که حجم بودجه عمومی دولت 50 درصد حجم نقدینگی کشور عنوان شده است، حجم ریالی بودجه عمومی دولت مبالغی است که طی سال مالی بودجه ای وصول و هزینه می گردد، لیکن با در نظر گرفتن روند وصول درآمدهای دولت و پرداخت هزینه ها که متناوبا" و در طی سال صورت می گیرد، ماهیتا" وجود حجم نقدینگی عنوان شده در سیستم بانکی کشور امکان پذیر نمی باشد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: از آنجا که طبق اصل 53 قانون اساسی و ماده 39 قانون محاسبات عمومی کشور، کلیه وجوه درآمدی در حسابهای خزانه متمرکز و روند وصول درآمدهای دولت از طریق شعب بانک های عامل دولتی به صورت روزانه به حسابهای خزانه نزد بانک مرکزی واریز می گردد و در خصوص حسابهای پرداخت دستگاههای اجرایی با عنایت به اعتبارات تخصیص یافته، مکانیزم پرداخت دستگاههای اجرایی و نظارت ذیحساب و مدیر کل امور مالی منصوب از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی در قالب بودجه های عمرانی و هزینه ای پرداخت می گردد، عملا" رسوب چنین وجوهی غیر ممکن است.
این گزارش می افزاید: علاوه بر موارد ذکر شده، بر اساس ماده 12 قانون پولی و بانکی کشور و مفاد ماده 76 قانون محاسبات عمومی کشور، کلیه حسابهای بانکی دولتی توسط خزانه داری کل کشور و خزانه معین استانها افتتاح و زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می نمایند.
در این گزارش تأکید شده است، با توجه به اینکه نظارت بانک مرکزی بر مبنای سر فصل حسابها نزد بانک های عامل صورت می گیرد و تادیه سپرده های بانکی با بانک مرکزی به صورت سیستمی انجام می شود، بنابراین عملا" امکان استفاده از سر فصل وجوه دولتی برای بانک ها به منظور استفاده برای سایر مقاصد وجود نداشته و افتتاح حسابهای دولتی در بانکهای خصوصی نیز موضوعیت ندارد. همچنین لازم به یادآوری است که همه دریافت ها و پرداخت های دولت بصورت متمرکز در شبکه بانک مرکزی و بانک های عامل دولتی به صورت آنلاین انجام می شود.
ارسال اطلاعات بدهی ها و مطالبات دستگاه های اجرایی به وزارت اقتصاد
وزیر امور اقتصادی و دارایی طی نامه ای به کلیه دستگاه های اجرایی از آنان خواست نسبت به ارسال اطلاعات بدهی ها و مطالبات خود به این وزارتخانه اقدام کنند.
طیب نیا در این نامه که خطاب به 22 نهاد دولتی و دستگاه اجرایی، صادر شده است، با اشاره به ماده (1) قانون رفع موانع رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و ماده (2) آیین نامه اجرایی آن توسط هیات دولت به تاریخ 17 مرداد ماه سالجاری، خواستار انجام اقدامات لازم در خصوص ارسال اطلاعات بدهی ها و مطالبات به وزارت اقتصاد شده است.
گفتنی است، تمام دستگاه های اجرایی مورد اشاره در نامه طیب نیا، اطلاعات مذکور را در مرکز باید به معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور (اداره کل مدیریت بدهی ها و تعهدات عمومی دولت) و دراستان ها به اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان ذیربط ارسال کنند.
نامه وزیر اقتصاد تصریح دارد: اتخاذ تمهیدات لازم برای استفاده از ابزارهای تسویه بدهی ها، مقرر در قوانین ذیربط منوط به ارایه اطلاعات مورد نیاز در بخشنامه فوق الذکر و سایر بخشنامه های ابلاغی وزارت امور اقتصادی و دارایی است.
شایان ذکر است، معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور چندی پیش طی بخشنامه ای اعلام کرد: تا پیش از فراهم شدن بستر و ابزار لازم برای انتقال الکترونیکی اطلاعات، کلیه دستگاه های اجرایی باید آمار و ارقام مربوط به مانده بدهی ها و مطالبات خود را بر اساس بخشنامه مورخ 19 مرداد ماه 1394 این معاونت، در قالب لوح فشرده به وزارت امور اقتصادی و دارایی تحویل دهند.
این گزارش حاکی است، بر اساس بخشنامه صادره به تاریخ 19 مرداد ماه سال 1394 از سوی معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور، دستگاه های اجرایی، برای تهیه گزارش اولیه جدول مطالبات و بدهی های دولت و شرکت های دولتی، می بایست فرم های مربوط را بر اساس اطلاعات مستند به دفاتر مالی، تا پایان تیرماه امسال، با دقت و به صورت کامل تکمیل و پس از امضای مقامات مجاز، به همراه لوح فشرده حاوی فرم تکمیل شده با فورمت مندرج در پایگاه اطلاع رسانی اداره کل مدیریت بدهی ها و تعهدات عمومی دولت به نشانی http://iridmo.mefa.ir حداکثر تا سی و یکم مردادماه ارسال کنند.
بخشنامه معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور با بیان اینکه 'بر اساس قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، گزارش های سالانه مطالبات و بدهی ها و تعهدات دولت باید به تایید سازمان حسابرسی برسد'، میافزاید: ضروری است، تمهیدات لازم برای اخذ تاییدیه از سازمان حسابرسی بابت گزارشات سالانه معمول شود و بدیهی است، گزارش نهایی سال 1394 (که ضمن تکمیل بر اساس ترتیبات و برنامه زمان بندی مربوط، می بایست در سال 1395 ارایه شود) نیز مشمول اخذ تاییدیه از سازمان حسابرسی است.
رئیس جمهور بسته جدید مقابله با رکود را ابلاغ می کند
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان آنکه در سه ماه گذشته بسته جدید مقابله با رکود توسط تیم اقتصادی دولت تهیه شد، گفت: رئیس جمهور هفته آینده این بسته جدید را ابلاغ خواهد کرد.
علی طیب نیا، افزود: توفیقات دو سال گذشته دولت حاصل هماهنگی دو بال سیاست و اقتصاد بود و اگر در عرصه سیاسی حق ما در زمینه هسته ای به رسمیت شناخته شد به علت موفقیت ما در عرصه اقتصادی بود.
وزیر اقتصاد با اشاره به وابستگی شدید ایران به نفت و اعمال تحریم های بی سابقه به کشور، گفت: با سیاست های اعمال شده آثار ناشی از تحریم ها به خوبی مدیریت شد.
وی با اشاره به سیاست دولت برای کنترل تورم و رونق اقتصادی، اظهار داشت: در سال 93 در چهار دوره سه ماهه پیاپی شاهد رشد اقتصادی بودیم که این مسئله از نظر علمی به معنی خروج از رکود بود.
طیب نیا با بیان اینکه از نیمه دوم سال گذشته آثار کاهش قیمت نفت را پیش بینی می کردیم، گفت: در اقتصادی همچون اقتصاد ایران که در تحریم هست و با چالش های مختلفی روبروست دولت باید شاخص هایی را رصد و پیش بینی های لازم را اعمال کند و براساس آنها سیاست های مناسب را به اجرا بگذارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در دو سال گذشته نامه هایی را برای مسئولان کشور از جمله رئیس جمهور فرستادیم، گفت: هدف از ارسال این نامه ها توضیح سیاست های خودمان بود و براین اساس نامه اخیر چهار وزیر به رئیس جمهور امری متعارف است.
طیب نیا با اشاره به توجه ویژه رئیس جمهور به رشد اقتصادی، تورم، ثبات در بازار ارز و طلا و بازار سرمایه، گفت: نامه اخیر را چهار وزیر مرتبط با بازار سرمایه به رئیس جمهور نوشتند که ناظر بر بازار سرمایه کشور است.
وی با تأکید بر اینکه وزارتخانه های مرتبط مسائل مربوط به بازار سرمایه را در دو سال گذشته همواره رصد و پیش بینی کردند، افزود: نامه اخیر درخواست بخشی از دولت که با بازار سرمایه مرتبط است از رئیس جمهور است که براساس خواسته خود رئیس جمهور تنظیم شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی از هماهنگی و نزدیک شدن به توافق وزارتخانه متبوعش با وزارت نفت برای رسیدن به نرخ واحد برای خوراک واحدهای پتروشیمی خبر داد.
رشد اقتصادی ایران امسال بین نیم درصد مثبت تا نیم درصد منفی است
صندوق بینالمللی پول میگوید که اصلاحات اقتصادی دولت حسن روحانی در ایران قابل توجه بوده است، اما رشد اقتصادی این کشور امسال بین نیم درصد مثبت تا نیم درصد منفی خواهد بود .با این حال، مارتین کریسولا، معاون مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول که در رأس هیئتی از 19 تا 30 سپتامبر به تهران سفر کرده بود، گفته است که در صورت لغو تحریمهای بین المللی علیه ایران، رشد اقتصادی سال آینده بسیار بالاتر خواهد بود.
صندوق بینالمللی پول از سیاست های ضد تورمی ایران نیز تمجید کرده است.این صندوق خواهان اصلاحات ساختاری در اقتصاد ایران شده است.و ثبات در بازار ارز ایران نکته مثبتی در کارنامه دولت روحانی می داند و نوشته است که کاهش قیمت نفت بر در آمدهای دولت روحانی تاثیر منفی گذاشته است.صندوق بین المللی پول میگوید که بخش کسب و کار ایران با کاهش تقاضا، افزایش موجودی انبار و تولید در ظرفیت پایین روبهروست.بهگفته آقای کریسولا، بخش بانکی ایران با مطالبات معوقه فراوان و بهره بانکی بالا مواجه است و تعهدات معوقه بخش دولتی مشکلات را دوچندان میکند.
خیز شرکت کشتیرانی هند برای حضور در بازار دریانوردی ایران
بنا به اعلام مسئولان شرکت کشتیرانی ملی هند - اس سی آی - آنها امیدوارند برداشته شدن تحریم های ایران راه این شرکت را به سرمایه گذاری های هر چه بیشتر روی بازار ایران باز کند.
مسئولان شرکت کشتیرانی ملی هند امیدوارند بتوانند در سرمایه گذاری روی پروژه های مشترک کشتیرانی ، قرارداد قابل توجهی در حوزه اقتصادی و مشارکت های تجاری با ایران به امضاء برسانند. شرکت کشتیرانی هند قبلا در بازار ایران حاضر بود اما به دلیل تحریم ها ناچار شد ایران را ترک کند.یکی از اهدافی که در تجارت با ایران در دستور کار طرف هندی است طرح توسعه منطقه آزاد تجاری بندر چابهار است که به اقیانوس هند راه دارد.
مذاکره برای افزایش صادرات گاز ایران به ارمنستان
بیژن زنگنه، پس از دیدار بعد از ظهر امروز با یرواند زاخاریان، وزیر انرژی و منابع طبیعی ارمنستان، به سفر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری به دعوت نخست وزیر ارمنستان به ایروان در آینده نزدیک اشاره کرد و درباره مهمترین محور دیدار امروز گفت: در این دیدار درباره افزایش صادرات گاز ایران به ارمنستان و متناسب با آن افزایش واردات برق ایران از ارمنستان گفتوگو شد.
وی با یادآوری این که چارچوب همکاری بین دو کشور همانند گذشته خواهد بود، افزود: جزئیات افزایش مبادلات بین ایران و ارمنستان قرار است بین دو کشور بررسی شود.
تهران و ایروان در سال ٢٠٠٤ میلادی توافقنامهای رسمی را در زمینه عرضه گاز ایران به ارمنستان امضا کردند. ظرفیت سالانه خط لوله صادراتی حدود دو میلیارد و ٣٠٠ میلیون متر مکعب است؛ بر اساس توافقنامه میان دو طرف، گاز صادراتی ایران به مصرف نیروگاه های تولید برق در ارمنستان خواهد رسید و در عوض ایران از ارمنستان، برق وارد می کند.
ایرانگردی گردشگران خارجی با قطار ایرانی
بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته حدود ۸۰ گردشگر آلمانی سفر ۶ روزه خود را در ایران با قطار زندگی آغاز کردند.
این گردشگران سفر خود را ساعت ۵ صبح از تبریز با این قطار آغاز کرده و پس از ورود به ایستگاه زنجان و بازدید اماکن گردشگری این شهر، با همین قطار به سمت کرج و یزد حرکت میکنند.
گردشگران آلمانی در سفر ۶ روزه خود با قطار زندگی در ایران علاوه بر شهرهای تبریز، زنجان و کرج، به شهرهای اصفهان، شیراز و تهران نیز سفر کرده و از جاذبههای گردشگری این شهرها نیز دیدن میکنند.
آخرین تحولات بازار مسکن در تهران
گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در شهریورماه سال جاری که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط بانک مرکزی منتشر شد.
در شهریورماه سال 1394 متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران 39.1 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.5 درصد افزایش و 2.0 کاهش نشان میدهد.
در ماه مورد گزارش تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به 12.9 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.6 و 15.5 درصد کاهش نشان میدهد.
نظر شما