ذبحِ روابط عاطفی خانواده ها با حضور بی رویه در شبکه های اجتماعی!

خبرگزاری شبستان: استفاده خارج از چارچوبِ شبکه های اجتماعی باعث می شود هر یک از زوجین با فضای مجازی خود انس گرفته، گفتگو و روابط عاطفی میان آنها کم رنگ شود و اگر چه آنها کنار هم زندگی می کنند، اما از یکدیگر دور هستند.

حجت الاسلام محمود نوذری، مدیر گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چه راهکارهایی می توان در خصوص تحکیم روابط اعضای خانواده به ویژه همسران در شرایط امروز به کار گرفت، اظهار کرد: این مساله در چند سطح قابل بررسی است که یکی از آنها به نهادهای حکومتی و تربیتی و فرهنگی باز می گردد.

 

وی ادامه داد: این نهادهای یاد شده باید امکانات زندگی اعم از ایجاد فرصت شغلی، امکان ازدواج و آموزش های فرهنگی را در دستور کار خود قرار داده و برای مردم تسهیل کنند؛ به ویژه در بحث فرهنگی، نهادهای ذیربط باید با توجه به تغییرات فرهنگی و بین نسلی که پیش آمده، آموزش ها را تغییر دهند.

 

حجت الاسلام نوذری تصریح کرد: به عبارت دیگر نهادهای فرهنگی متناسب با این تغییر در فهم ها و شناخت ها که در میان نسل های مختلف پیش آمده و این تغییرات بین نسلی را در نظر گرفته و آموزش های فرهنگی خود را مطابق با این تغییرات ارائه کنند.

 

حجت الاسلام نوذری با بیان این که در اینجا وظیفه سه نهاد آموزش و پرورش، دانشگاه و صدا و سیما از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: برخی از عوامل فروپاشی زندگی زوجین و جوان ها، به خانواده های آنها باز می گردد و برخی نیز در سطح پایین تر به خودِ زوجین و همسران و آنها زمینه سازی طلاق عاطفی یا جدایی رسمی را برای خود فراهم می کنند.

 

وی تاکید کرد: خانواده ها باید بدون قصد دخالت، به زن و شوهر و زوجین آگاهی داده و آنها را از خطرات جدایی و فروپاشی خانواده مطلع کنند یا به گونه ای تجارب خود را به آنها منتقل کنند که زمینه اختلاف و نزاع را فراهم نکنند از سوی دیگر زن و شوهر نیز نباید تاکید بر امور جزیی اعم از مسائل مادی یا اختلاف سلیقه هایشان داشته باشند، تا نظام و بنیان خانواده محکم شود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر لزوم آموزش های فرهنگی پیش از ازدواج تصریح کرد: مسوولان فرهنگی باید سیاست هایی در پیش گیرند تا آموزش های جدی و مشاوره های دوره ای برای زوجین در پیش و حین و پس ازدواج انجام شود نه این که به صورت سوری کلاس های مشاوره برای آنها برگزار شود و نتیجه ای نیز نداشته باشد یا امکانات رایگانی فراهم شود که همسران در مواقع بروز اختلاف و ناسازگاری بتوانند مشاوره و راهنمایی به صورت مراجعه به مراکز مشاوره یا در قالب خدمات الکترونیکی دریافت کنند.

 

وی در ادامه با اشاره به نقش شبکه های اجتماعی و ماهواره ها در فروپاشی نظام خانواده ها و افزایش آمار جدایی و طلاق عاطفی بیان کرد: این ابزارها به صورت غالب نقش منفی در این زمینه دارند به طور مثال امروز مشاهده می کنیم زن و شوهر زیر یک سقف و کنار یکدیگر هستند اما هر یک در دنیا مجازی خود همراه با گوشی و تبلت سیر می کنند و اساسا یکدیگر را نمی بییند.

 

مدیر گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: این مساله موجب می شود هر یک از زوجین با فضای مجازی خود انس گرفته و ارتباط و تعامل و گفتگو و روابط عاطفی میان آنها کم رنگ شود و اگر چه آنها کنار هم زندگی می کنند اما از یکدیگر دور هستند.

 

وی با بیان این مطلب که غالب شبکه های ماهوره ای سبک های زندگی جدیدی را به بیننده ارائه می دهند، اذعان کرد: در این سبک تازه از زندگی، به مخاطب القاء می شود که زن یا مرد می تواند تعهدی به همسر خود نداشته باشد و می تواند ارتباط های مختلفی را تجربه کند و این مساله خالی از اشکال و ایراد است!

 

حجت الاسلام نوذری در پایان یادآور شد: ما نیازمند آموزش های صحیح در خصوص نحوه برخورد با ابزارهای روز هستیم و باید در اطلاعات کافی در خصوص عملکرد و کارکرد آنها از سوی مسوولان فرهنگی به جامعه ارائه شود؛ متاسفانه شبکه های اجتماعی در کشور راه اندازی می شود اما آموزش صحیح استفاده از آنها به کاربر تعلیم داده نمی شود و در این راستا برنامه و سیاست خاصی وجود ندارد.

 

کد خبر 492075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha