به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، امرالله قاجاری، مدیرکل بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، ظهر امروز (15 مهر) در نخستین نشست هم اندیشی تولید و تجارت میگو گفت: در دهه 80 میلادی، تولید این گونه آبزی در دنیا گسترش یافت به ویژه در کشورهای جنوب شرقی آسیا که در این زمینه رشد قابل ملاحظه ای داشتند.
وی افزود: اما در دهه 90 بیماری ویروسی لکه سفید، در اغلب کشورها بروز و ظهور پیدا کرد و علیرغم تمام تلاش هایی که کشورهای مختلف برای توسعه و رشد میزان تولید انجام دادند، تولید میگو رو به کاهش رفت.
قاجاری بیان کرد: مهم ترین عامل بازدارنده رشد تولید این محصول، بیماری های ویروسی بوده که سالانه 20 تا 25 درصد خسارت هایی که به تولید کنندگان وارد می شود، تنها به همین دلیل است.
وی گفت: از سال 2006 تا 2012 تولید میگو در سطح جهانی 4 تا 5 درصد رشد یافت اما از آن سال به بعد به دلیل شیوع بیماری ems وhpnd تولید جهانی رو به کاهش رفت و بیشترین خسارت ها مربوط به تایلند و چین بوده است. این بیماری ها بسیار خطرناک بوده و تولید را به چالش مواجه می کند. میزان خسارت زایی این بیماری تا حدی است که سالانه 5 میلیارد تومان بر اثر این بیماری، تولید کنندگان متحمل خسارت می شوند.
قاجاری خاطرنشان کرد: تولید مواد غذایی ارتباط مستقیم با سلامت مرم دارد و باید از سلامت و بهداشت محصول تولیدی اطمینان حاصل کرده و سپس آن را روانه بازار کرد.
وی تصریح کرد: در کشورما نیز زنگ خطر بیماری hpnd و بیماری لکه سفید به صدا درآمده است این در حالیست که استان گلستان به دلیل دوری از جنوب کشور، می تواند یک منطقه ایزوله برای تولید تمامی مواد اولیه کشور باشد.
نظر شما