نظارت تمام وقت روحانیان بر ذبح شرعی دام در خراسان شمالی

خبرگزاری شبستان: مسئول نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، از استقرار روحانیون در کلیه کشتارگاه های استان خبرداد و گفت: روحانیون به صورت تمام وقت به بحث شرعی ذبح دام نظارت می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، این هفته در تقویم کشورمان به نام هفته دامپزشکی نامگذاری شده است، با توجه به رسالت این سازمان، یکی از وظایف مهم این سازمان، نظارت بر امور مربوط به دام از قبیل ذبح آن است. در این میان با توجه به اینکه ما در کشوری اسلامی زندگی می کنیم مساله ای که بسیار اهمیت پیدا می کند  انجام ذبح دام به صورت شرعی و اسلامی است.

 

ذبح شرعی به سه دسته ذبح صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی تقسیم می شود در همین راستا وجود روحانیون برای ذبح شرعی، امری بسیار شایسته و از کارهای خیری است که در امر نظارت و رساندن غذای حلال به مردم بسیار حائز اهمیت است. سیاست کلی سازمان دامپزشکی شامل نظارت بهداشتی و نظارت بر ذبح شرعی دام و طیور در کشتارگاه است.

 

در همین رابطه حجت الاسلام علیرضا دهقان، مسئول نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نظارت دقیق کشتارگاه های استان به منظور رعایت اصول شرعی و بهداشتی، خاطرنشان کرد: این امر در عید قربان به صورت جدی انجام گرفت که مورد استقبال بسیار زیاد مردم نیز واقع شد.

 

وی از استقرار روحانیون در کلیه کشتارگاه های استان خبرداد و گفت: روحانیون به صورت تمام وقت به بحث شرعی ذبح دام نظارت می کنند.

 

حجت الاسلام دهقان یادآور شد: اهمیت امر به گونه ای است که در عید قربان امسال تعداد 15 اکیپ نظارت بر ذبح شرعی دام را پیگیری کرده تا مشکلی در این خصوص نداشته باشیم.

 

وی تصریح کرد: همچنین در تمام طول سال با روحانیون مستقر در روستاها مکاتباتی شده تا راهنمایی های لازم در این خصوص به مردم صورت گیرد.

 

مسئول نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان، آموزش و بکارگیری بیشتر نیروها را نیازمند اعتبارات بیشتر دانست و گفت: با اطمینان خاطر اعلام می داریم از زمانی که قانون نظارت شرعی در تمام کشور ابلاغ شده مصرف فرآورده های خام دامی فقط به صورت ذبح شرعی انجام می شود.

 

وی افزود: این برنامه همچنین در کشورهایی که وارد کننده گوشت از  کشور ما هستند نیز انجام می گیرد و هم اکنون نیز به دنبال برند حلال هستیم تا از کشور مالزی که در این امر پیش رو است نیز پیشی بگیریم.

 

حجت الاسلام دهقان یادآور شد: در حال حاضر کدهایی برای کشتارگاه ها در حال اجرا است تا به وسیله آن محصولی که به دست مردم می رسد با استفاده از پیامک تمام مشخصات آن از قبیل محل کشتار توسط مردم دریافت شود تا با  اطمینان خاطر بیشتری مصرف شود.

 

وی با اشاره به نظارت سرزده به تمامی کشتارگاه های طیور استان، اظهارداشت: باتوجه به حساسیت این کشتارگاه  ها به دلیل حجم بالای کار این امر به صورت دقیق و حساس صورت می گیرد.

 

وی افزود: در همین راستا در مکان هایی که نیاز به ذابح بیشتر باشد به کارگیری شده و چند ذابح ذخیره نیز برای این کشتارگاه ها در نظر گرفته می شود.

 

سید مهدی احمدی، مدیرکل دامپزشکی استان خراسان شمالی نیز در این رابطه باتاکید بر نظارت دامپزشکی بر اجرای دقیق ذبح شرعی و بهداشتی دام، خاطرنشان کرد: هم اکنون در کلیه کشتارگاه ها ناظرین شرعی و بهداشتی، نظارت بر این  امر را به صورت جدی برعهده دارند.

 

وی  خاطرنشان کرد: درهمین راستا کلیه شرایط و ضوابط در کشتارگاه ها رعایت می شود.

 

وی با اشاره به هزینه کرد بسیار برای نظارت بر این امر، یادآور شد: حتی نظارت ها در کشوری مثل برزیل که وارد کننده گوشت است نیز انجام می گیرد و ناظرین شرعی و بهداشتی در آنجا حضور داشته تا محصول با کیفیت و با شرایط شرعی به کشور وارد شود.

 

احمدی، تعداد کشتارگاه های استان را 8 باب اعلام کرد که شامل یک کشتارگاه صنعتی و هفت کشتارگاه ها سنتی است و تمامی این موارد نیز در آن رعایت می شود.

 

کد خبر 492008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha