به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، فردین اخلاقیان، رئیس دانشگاه کردستان، صبح امروز (15 مهر) در نخستین همایش ملی کُرد فرهنگ و ادب ایرانی و اسلامی که با حضور مهمانان و اساتید داخلی و خارجی به مدت 2 روز در تالار مولوی دانشگاه کردستان آغاز شد، اظهار کرد: ملت های کرد خدمات چشمگیری به اسلام ارائه کردند و علمای بزرگی در بین کردها ظهور کردند که آثار زیادی را در زمینه اسلام ارائه کرده اند.
وی با بیان اینکه در جوامع کردی از افراط و تفریط در زمینه مذهبی پرهیز شده است، بیان کرد: اعتدال دین و مذهب در مناطق کردنشین باعث پایداری قابل توجه دین و مذهب در جوامع شده و شاهد هستیم بحث های نظیر تهاجم فرهنگی و افراط و تفریط در بین جوامع کرد کمتری بوده است.
رئیس دانشگاه کردستان تاکید کرد: زندگی مسالمت آمیز مردم کردستان با پیروان سایر ادیان در کنار هم نشانه از اعتدال قابل توجه در این مناطق است.
اخلاقیان، با بیان اینکه کردها از اصیل ترین اقوام ایرانی به شمار می روند و پایه گذاران تمدن آریایی بودند، اذعان کرد: کردها اشتراکات زیادی در زمینه فرهنگ، دین و رسوم تاریخ با سایر ایرانیان دارند و نمی شود مرز مشخصی بین کردهای و سایر ایرانیان قائل شد.
وی با بیان اینکه کردها قومی مطالبه گر و خواهان ایفای نقش و اشکار بودن هویتشان هستند، اظهار داشت: مطالبه برای توسعه و مطالبه برای ایفای نقش در مدیریت کشور از جمله مطالبات کردها بوده است و زندگی مسالمت آمیز در کنار سایر اقوام ایرانی در کردستان بارز و مشهود است.
رئیس دانشگاه کردستان با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ظرفیت برآورده کردن مزالبات کردها را دارد و آن را پذیرفته، افزود: کسانی یا افرادی ممکن است طوری وانمود کنند که این مطالبات در تعارض با ساختار کشور و نظام است که به نظر من این طرز تفکر سلیقه شخصی است و این را جایگزین ظرفیت نظام می کنند و به هیچ وجه خدمت به کشور نیست.
اخلاقیان خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال 88 در مورد کردستان سخنانی بیان فرمودند که در هیچ استانی تکرار نشد و این نشان می دهد که در دیدگاه ایشان ملت کرد جایگاه والایی دارد.
وی ابراز داشت: از مسئولان توقع داریم به این جایگاه ارج بنهند و به خواسته های ملت کرد را در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی توجه بیشتری شود.
نظر شما