به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، نشست خبری پنجمین دوره جشنواره سراسری تئاتر «ایثار» با حضور حسین علی بیات مدیر کل امور هنری «بنیاد شهید و امور ایثارگران» و دبیر جشنواره، خلیل ارجمندی معاون مدیر کل هنری، حمید ساروخانی رییس اداره هنرهای نمایشی و محمد لارتی دبیر اجرایی جشنواره برگزار شد.
شهادت، رمز جاودانگی است
حسین علی بیات دبیر پنجمین دوره جشنواره تئاتر ایثار با بیان اینکه ایثار و شهادت دو گوهر تابناک حیات و رمز جاودانگی است، اظهار داشت: رشادت هایی که در دوران مبارزه علیه طاغوت تا پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن در دوران دفاع مقدس انجام شد، دستمایه مناسبی برای خلق آثار هنری از جمله تئاتر است. همدلی و یکپارچگی حضور مردم در صحنه های مختلف و ایثار و شهادت ار ویژگی های جامعه ماست که باید با استفاده از همه ظرفیت های هنری برای انتقال این مفاهیم به نسل جوان کوشا باشیم.
مدیر کل امور هنری بنیاد شهید درباره اهداف برگزاری جشنواره سراسری تئاتر ایثار تاکید کرد: انتقال پیام شهدا، رواج فرهنگ ایثار و شهادت از زبان هنر، ایجاد نوعی زمینه سازی فکری درباره دفاع مقدس، آشنایی کودکان و نوجوانان با فرهنگ ایثار و شهادت، شناخت استعدادهای هنری جوانان استانها و نمایش خلاقیت هنرمندان در عرصه ایثار و شهادت از جمله اهداف برگزاری این جشنواره اند.
انتشار ۲۲ نمایشنامه برگزیده دوره های قبل
بیات با بیان اینکه جشنواره در دو بخش ویژه «کودک و نوجوان» و «بزرگسالان» برگزار می شود اذعان داشت: متاسفانه امسال نتوانستیم بخش های خیابانی و مسابقه نمایشنامه نویسی را برگزار کنیم، اما ۲۲ نمایشنامه برگزیده مسابقه نمایشنامه نویسی که در دوره های قبلی برای چاپ انتخاب شدند ولی به چاپ نرسیده بودند را در دست چاپ داریم.
وی با اشاره به اینکه این تعداد نمایشنامه در هفت عنوان کتاب منتشر خواهد شد، تصریح کرد: ما در قبال ایثارگران و شهدا مسئولیم چرا که به فرموده مقام معظم رهبری «امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست» ما در دوران جنگ نرم هستیم و دشمنان ما از هیچ راهی برای نفوذ فروگذار نیستند. جنگ دفاع مقدس، نبرد محرز بود و اگر دشمن به جایی حمله می کرد مشخص می شد اما در جنگ نرم آنها از طریق مختلف صحنه نبرد را به خانه های مان کشیده اند، بنابر این وظیفه ما سنگین تر است.
آرشیو بنیاد شهید پذیرای نویسندگان و پژوهشگران
مدیر گروه تلویزیونی شاهد با بیان اینکه از نمایشنامه نویسان دعوت می کنیم در حوزه ایثار و شهادت دست به قلم شوند، یادآور شد: آرشیو بنیاد شهید با بیش از ۱۰۰ هزار قطعه عکس و هزاران دقیقه فیلم و صوت آمادگی دارد تا پذیرای نویسندگان، هنرمندان و پژوهشگران باشد. درب این محل به روی همه باز است چرا که این آثار در حقیقت متعلق به کل جامعه است.
حسین علی بیات درباره آثار رسیده به جشنواره بیان کرد: ۷۳۵ نمایشنامه شامل ۶۰۰ نمایشنامه بخش بزرگسال و ۱۳۵ نمایشنامه ویژ کودک و نوجوان به دبیرخانه رسید که در نهایت ۳۵ اثر بعد از مزاحل مختلف بازخوانی و بازبینی به پنجمین دوره جشنواره راه یافتند که تلاش می کنیم در حد توان مان این تعداد اثر را برای اجرای عمومی در استان های مختلف حمایت کنیم.
طهمورث، قادری و شجاع کاوه داوران بخش مسابقه
در ادامه محمد لارتی دبیر اجرایی جشنواره تئاتر ایثار ضمن معرفی داوران بخش های اصلی، گفت: سیمین امیریان، شهرام کرمی و منصور خلج داوران بخش کودک و نوجوان هستند همچنین سیاوش طهمورث، نصرالله قادری و اردلان شجاع کاوه آثار بخش بزرگسال را ارزیابی خواهند کرد. جواد روشن، مهدی نصیری، اردلان شجاع کاوه، حسن دولت ابادی و من هیئت های مختلف انتخاب آثار در بخش های مختلف بوده ایم.
لارتی درباره تالارهای میزبان جشنواره اعلام کرد: تالار هنر و تالار محراب برای بخش کودک و نوجوان و مجموعه پردیس تئاتر ایران برای بخش بزرگسال در نظر گرفته شده است.
دبیر اجرایی جشنواره در پایان استان های یزد، مازندران، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، خراسان رضوی، گیلان، آذربایجان شرقی، تهران، ایلام، اردبیل، گلستان و خوزستان را استان های حاضر در جشنواره بر شمرد و اذعان داشت: بنیاد شهید در حد مقدورات خود برای از اجرای عمومی آثار نمایشی با موضوع ایثار و شهادت در استان ها حمایت می کند.
گفتنی است از خانواده یک شهید اهل هنر تئاتر در مراسم اختتامیه تقدیر خواهد شد.
پنجمین جشنواره تئاتر ایثار از پانزدهم تا بیستم مهرماه برگزار می شود.
نظر شما