به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سید جواد جعفری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، صبح امروز (12 تیر) در نشست خبری ویژه اعلام برنامههای اوقات فراغت سال 90 کانون های فرهنگی هنری مساجد استان گفت: کانونهای فرهنگی مساجد برخاسته از متن جامعه مؤمن و خداجوی مساجد هستند.
وی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی مساجد به عنوان بازوهای فرهنگی، عهدهدار ترویج معارف دینی، اسلامی و تعمیم ارزشهای دینی در سطح حوزه مأموریتی خود هستند، تصریح کرد: این کانونها با حضور و مشارکت جوانان دلسوخته مسجد محور و ولایتمدار تشکیل شده و در سراسر استان خراسان رضوی بیش از یک هزار کانون فرهنگی، هنری مسجد متناسب با نیاز مساجد و شهرها به وجود آمده است.
وی افزود: 500 کانون از سال 1372 شروع به کار کردهاند و 500 کانون دیگر نیز از محل اعتبارات ارتقای شاخصهای فرهنگی در سال گذشته و ادامه آن در سال جاری پا گرفته و استمرار مییابد.
مدیر کل ارشاد خراسان رضوی بیان کرد: برای ایجاد 500 کانون فرهنگی، هنری مسجد در حدود 2 میلیارد تومان با حمایت استاندار و ستاد عالی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد در نظر گرفته شده است.
جعفری با بیان اینکه این بودجه در قالب خرید تجهیزات آموزشی، سمعی و بصری و کتابخانهای و در قالب برنامههای فرهنگی تعریف شده است، خاطرنشان ساخت: در سال جاری با توجه به کسب رتبه اول توسط دبیرخانه کانونهای فرهنگی، هنری مساجد استان خراسان رضوی بیش از یک و نیم میلیارد تومان اعتبار برای فعالیت این کانونها پیشبینی شده است.
مدیرکل ارشاد خراسان رضوی گفت: همچنین در سال جاری برای تجهیز کانونهای فرهنگی، هنری مساجد 250 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی پیشبینی شده است و هماکنون در آستانه قرار گرفتن در ایام اوقات فراغت جوانان و دانشجویان و دانشآموزان، مجموعهای از تجهیزات خریداری شده آماده حمل به شهرستان های استان است.
جعفری افزود: ما معتقدیم کانونهای فرهنگی، هنری مساجد یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حوزه فرهنگی کشور است که میتواند ضامن فرهنگ و معنویت و هنجارهای اجتماعی باشد چرا که با تقویت معنویت در جامعه، ارزشهای دینی از لحاظ فردی، خانوادگی و اجتماعی نهادینه میشود.
محمدحسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان رضوی در ادامه با تاکید برسیاست برنامه ای امسال دبیرخانه استان به تشریح برنامه های اوقات فراغت کانون های مساجد استان در تابستان 90 پرداخت و گفت: به طور میانگین در 500 کانون فرهنگی هنری مساجد استان 150 هزار عضو مشغول به فعالیت هستند و از مجموع این 500 کانون در 400 کانون پایگاه اوقات فراغت وجود دارد که پیشبینی میشود بین 80 تا 90 هزار نفر از این پایگاهها استقبال کنند.
وی با اشاره به حجم اقلامی که برای کانونها ارسال میشود، تصریح کرد: به طور کلی اقلام سمعی و بصری، اداری و کتابخانهای همچون رایانه، چاپگر، دوربین عکاسی، کمد بایگانی، قفسه، میز مطالعه و صندلی ارسال میشود.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان رضوی تصریح کرد: در کل 260 میلیون تومان برای خرید اقلام در نظر گرفته شده که 100 میلیون تومان آن در مرحله اول و 160 میلیون تومان آن در این مرحله توزیع میشود.
عبداللهی تأکید کرد: اوج فعالیت کانونها در تابستان است و برنامههای زیادی از جمله برگزاری جشنواره قرآنی بشارت با موضوع سوره مبارکه "نور"، جشنواره اذان و ابتهال با همکاری اداره اوقاف، اجرای طرح خانواده پایدار، دوره اندیشههای آسمانی با حضور چهار هزار نفر از مدیران فرهنگی کشور در مشهد، در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امسال یک برنامه جامع فرهنگی و هنری تحت عنوان برنامه جامع مشکات برای کانونهای فرهنگی، هنری مساجد در نظر گرفته شده که طی آن تفاهمنامهای امضا شده است و دبیرخانه متعهد به حمایت و کانونها متعهد به اجرا میشوند.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان رضوی اذعان داشت: سقف این تفاهمنامه برنامهای با کانونها 800 هزار تومان است و هر کانونی که مجری اجرای این تفاهم هستند، این مبلغ را دریافت میکنند.
عبداللهی تصریح کرد: براساس برنامه پنجم باید تا پایان این برنامه در 25 درصد مساجد در هر استان کانون فرهنگی هنری ایجاد شود که هماکنون در سال اول برنامه پنجم 25 درصد مساجد خراسان رضوی دارای کانون فرهنگی، هنری مساجد هستند.
وی در ادامه از وجود 21 کانون تخصصی در رشته های مختلف دراستان خبرداد و اذعان داشت: کانونهای تخصصی در حال حاضر علاوه بر موضوعات عمومی، 16 موضوع تخصصی همچون ایثار و شهادت و شعر را نیز دنبال میکنند.
پایان پیام/
نظر شما