دکتر علیرضا درویش نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس ضمن گرامیداشت 15 مهر(روز روستا)، عنوان کرد: روستا، اساس شکل گیری جوامع و اجتماعات بشری و پشتوانه مهم توسعه کشور است.
وی با اشاره به نقش مهم روستا در توسعه پایدار، بر توجه به توسعه مناطق روستایی تاکید کرد و افزود: روستاها باید با حفظ اصالت از همه مزایا و امکانات مورد نیاز بهره مند شوند.
دکتر درویش نژاد بر تقویت بعد فرهنگی روستاها تاکید و اظهار کرد: سنت ها و آیین ها که از شاخصه های هویتی هر جامعه محسوب می شود از تولیدات روستاست.
وی توجه ویژه به فرهنگ روستا را از وظایف ذاتی فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و تصریح کرد: ایجاد بیش از 65 درصد از کانون های فرهنگی هنری در مساجد روستایی، راه اندازی موسسات قرآنی در روستاها، برگزاری محافل انس با قرآن با حضور قاریان بین المللی، کشوری و استانی، حمایت از برنامه های فرهنگی، هنری و قرآنی مناطق روستایی، راه اندازی مجتمع های فرهنگی هنری، کتابخانه و ... موید این مطلب است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان به فلسفه شکل گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و گفت: احیای کارکردهای مسجد، جذب نوجوانان و جوانان به خانه های امن الهی، ترویج فرهنگ قرآنی، سیره نبوی و معارف و آموزه های اهل بیت(علیهم السلام) و مبارزه با هجمه های فرهنگی از رسالت های کانون هاست.
وی از کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان مهمترین مرکز فرهنگی در روستاها یاد کرد و افزود: عملکرد کانون های روستایی استان هرمزگان رضایت بخش و در برخی موارد بی نظیر است و در این زمینه کانون امام المنتظر روستای کردر رضوی مبدع جشن های مردمی دهه کرامت در کشور که سابقه 9 ساله برگزاری جشنواره آسمان هشتم را در کارنامه دارد و کانون موعود روستای روتان که با اقدامات بسیار خوب توانست میزبانی نخستین دوره مسابقات قرآنی مساجد روستایی کشور را از آن خود کند، به الگویی در کشور تبدیل شده اند.
درویش نژاد با اشاره به نقش مسجد در صدر اسلام، انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس، بیان کرد: اکثر کسانی که در جبهه ها حضور داشتند برخواسته از مساجد به ویژه مساجد روستایی بودند.
وی از مسجد به عنوان مرکز گسترش فرهنگ عاشورایی نام برد و گفت: توسعه فرهنگی باید در مساجد شکل بگیرد تا بتوانیم علاوه حفظ دارایی های کنونی، با خلاقیت برای آینده برنامه ریزی کنیم.
درویش نژاد با بیان اینکه مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان مراکز تاثیرگذار را وظفیه خود می داند، مسجد را کانون و مرکز توجه و خواستگاه دین دانست و یادآور شد؛ توجه به مسجد از نشانه های ایمان است.
وی در پایان گفت: زیبایی های معنوی باید توسط کانون های مساجد با بهره گیری از ظرفیت هنر و به بهترین شکل به نسل جوان معرفی شود.
نظر شما