آیا حدیث «هر صبح و شام منتظر فرج باشید» لزومِ نشانه های ظهور را نفی می کند؟

خبرگزاری شبستان: اینکه توقع ظهور را در صبح و شام داشته باشید یعنی ظهور را قطعی، یقینی و قابل وقوع بدانید و در صبح و شام آماده ظهور باشید؛ کسی که سراسر زندگی در غفلت به سر برده آیا می تواند در شش ماه خروج سفیانی خود را آماده کند؟!

خبرگزاری شبستان: باید همیشه منتظر ظهور بود. شاید جامعه در متن خود، آبستن رویدادهایی باشد که ظهور نهایی را رقم می‌زند. در روایات، دستور داده شده است که هر صبح و شب منتظر ظهور باشید؛ زیرا ظهور، ناگهانی است.

 

بنابراین، می‌توان گفت همواره باید در راستای تحقق آن رویداد بزرگ و زمینه‌سازی برای ظهور آن منجی یگانه، تلاش کرد و هرگز نباید از ظهور او ناامید شد؛ حتی اگر بسیاری از علایم ـ به‌جز نشانه‌های حتمی ـ اتفاق نیفتاده باشد؛ چه اینکه امر ظهور در اختیار خداست و او هر گاه بخواهد به مصلح جهان اذن ظهور خواهد داد.

حجت الاسلام جواد جعفری، مدرس مرکز تخصصی مهدویت در این باره پاسخ می دهد؛

 

یاران امام زمان (عج) در زمان ظهور چه تعداد هستند؟

ما در روایات در رابطه با یاران امام عصر (عج) تعبیرات مختلفی داریم به این دلیل که یاران امام (عج) دارای مراتب مختلفی هستند و روایاتی که اعداد مختلفی را بیان کردند هر کدام ناظر به بخشی از یاران حضرت (عج) هستند، روایاتی که اشاره به عدد 313 دارند نشانگر یاران اصلی حضرت (عج) و آنهایی که فرماندهی و مدیریت را بر عهده خواهند داشت، است.

در روایات 313 نفر آمده که این تعداد صاحب پرچمان امام عصر (عج) هستند بنابراین این تعداد تنها یاران حضرت (عج) نیستند بلکه 313 مدیر، سرلشکر و فرماندهان نیرو هستند، اینها حاکمان زمین هستند به این معنی که در دوران جنگ و فتح عالم سرلشکران و بعد از تشکیل حکومت فرمانداران و استانداران امام زمان (عج) می باشند.

در رده بعد روایاتی هستند که اشاره می کند به 10 هزار نفر، اینها یارانی هستند که برای شروع حرکت امام (عج) لازم است. به تعبیر روایات وقتی 313 نفر در مکه جمع می شوند امام (ع) به کعبه تکیه می دهند و اعلام ظهور می کنند و در ساعات اولیه این 313 نفر در کنار کعبه با حضرت (عج) بیعت می کنند، بعد منتظر می شوند که یاران درجه دو بیایند که ده هزار نفرند و وقتی اینها خود را به مکه می رسانند حضرت (ع) برای فتح عالم از مکه خروج می کنند.

بنابراین این ده هزار نفر ناظر به یاران درجه دوم است که کمک کار آن 313 نفر می باشند و در شروع حرکت کنار امام (عج) هستند اما یاران درجه سوم مردم عادی هستند، بنابراین هر کسی که بخواهد جز یاران حضرت (عج) بشود این امکان برایش وجود دارد.

در روایات است وقتی علائم حتمی ظهور را دیدید هر کس می تواند خود را به مکه برساند و هر کس می خواهد جز یاران باشد ممنوعیت و مانعی ندارد، اینطور نیست که بگویند حضرت (عج) بیشتر از ده هزار نفر را با خود نمی برد بلکه ائمه (ع) گفتند وقتی علائم ظهور که 6 ماه قبل از ظهور است، نمایان شد هر کس که می تواند خود را به مکه برساند.

در این خصوص انسان برای یاری حضرت (عج) باید مطالعه کند که اهداف، روحیات و خواسته های امام (عج) چیست و زندگی خود را با آن منطبق کند بنابراین باید تمرین کند و آمادگی داشته باشد تا جز یاران نزدیک امام (عج) شود.

در روایات آمده که امام (عج) وقتی ظهور کند یکی از ماموریت هایشان پر کردن زمین از عدالت است پس کسی که می خواهد یار امام (عج) باشد باید ببیند آیا برای اجرای عدالت ظرفیت دارد و چقدر حاضر است در مقابل عدالت سر فرو بیاورد؟ این یک محک است برای یاری کردن حضرت و باید این روحیات را ایجاد کند یا افزایش دهد تا به حضرت حجت نزدیک تر شود.

 

بین ظهور و حکومت جهانی و قیامت چه مدت طول می کشد؟

در رابطه با اینکه فاصله بین ظهور تا قیامت چقدر است باید بگویم که دو نظر مهم است، یکی از نظر اهل سنت که طبق روایاتشان معتقدند که بعد از قیام امام عصر (عج) تا قیامت فاصله بسیار کمی است نهایت چیزی که در روایاتشان وجود دارد ۹ سال است یعنی کمتر از ده سال بعد از قیام، قیامت رخ می دهد و بساط عالم ماده جمع می شود و همه به عالم آخرت می روند و اهل بهشت و جهنم مشخص می شوند.

طبق این نظر قیام امام زمان (عج) را جز نشانه های قیامت می دانند همان اشراط الساعه، در نظر شیعه البته برخی روایات به همین شکل است متاثر از روایات اهل سنت است ولی آنچه که اعتقاد شیعه است بحث رجعت است یعنی زنده شدن کسانی که قبل از ظهور امام (عج) در طول تاریخ از میان رفتند و با ظهور امام (عج) افرادی زنده می شوند و به دنیا بر می گردند.

بنابراین مهمترین بخش این مساله رجعت امامان (ع) است، همچنین در ادعیه و زیارات می گوییم ایمان داریم به اینکه شما بر خواهید گشت، پس ائمه بعد از ظهور بر می گردند و هر کدام سالیان سال حکومت می کنند و این حکومت تشکیل شده توسط امام (عج) را ادامه می دهند.

پس باید بگوییم بین قیام امام زمان (عج) تا قیامت فاصله زیادی است، به این ترتیب که امام (عج) ظهور می کنند، حکومت عادلانه تشکیل می دهند، خود رهبری حکومت را برعهده می گیرند و نزدیکی رحلتشان امام حسین (ع) زنده می شوند به دنیا بر می گردند و امام مهدی (ع) که از دنیا می روند را دفن می کنند و خود رهبری حکومت را بر عهده می گیرند و همین طور ائمه (ع) بر می گردند و حکومت می کنند و همین طور سالیان سال حکوت عدل جهانی ادامه پیدا می کند.

 

حدیث "هر صبح و شام منتظر فرج باشید" به چه معناست مگر نه اینکه اول باید نشانه های ظهور رخ دهد؟

این روایت دو نکته دارد اول این که این چنین روایات می خواهد امید فراوان و قطعی را بگوید اینکه توقع ظهور را در صبح و شام داشته باشید یعنی به این مقدار این ظهور را قطعی، یقینی و قابل وقوع بدانید به گونه ای که هر لحظه ممکن است شما را درک کرده و دریابد بنابراین امیدتان را از دست ندهید بلکه این حادثه را یک چیز بسیار در دسترس بدانید.

بنابراین، یک جامعه که منتظر ظهور در هر جمعه است امکان تسلیم ندارد چون امید دارد، پس اگر بحث ظهور در جامعه زنده و پویا باشد، این امید را می دهد که مردم به این خاطر کارهایشان را انجام بدهند.

نکته بعدی توقع ظهور در صبح و شام یعنی آمادگی برای ظهور، خود را رصد کنید که در چه مرحله ای هستید کسی که زندگی اش امام زمانی نبوده و در غفلت به سر برده آیا می تواند در شش ماه خروج سفیانی خود را آماده کند به همین خاطر گفتند شما صبح و شام آماده شوید همچنین اگر امام (عج) الان ظهور کنند نوع زندگی و افکار شما این امکان را می دهد که حضرت (عج) را یاری کنید.

 

کد خبر 491600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha