به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علیرضا مختارپور در ابتدای این دیدار بار دیگر فاجعه منا را تسلیت گفت و بیان کرد: این فاجعه یک حادثه تلخ بود. البته حادثه اتفاق می افتد، اما نوع برخوردی که حکومت سعودی انجام داد، برخورد غیرمسئولانه ای بود؛ در حالیکه انتظار این بود که مسئولیت را بپذیرند. در زمان وقوع حادثه باید از تمامی امکانات برای رسیدگی به آسیب دیدگان، مداوا، اطلاع رسانی و همدردی استفاده می کردند؛ اما متأسفانه هیچ یک از این اقدامات را انجام نداده و منجر به عمیق تر شدن زخم این حادثه شدند. اکنون نیز آنگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند، تنها راه حکومت سعودی، پذیرش مسئولیت است؛ و این صرفا در لفظ نیست بلکه ابتدا باید عذرخواهی کنند و در گام بعد کمیته حقیقت یابی با حضور کشورهایی که قربانی داشتند، تشکیل شود و پس از شناسایی مقصران یا قاصران، مجازات انجام شود؛ برای آسیب دیدگان جبران خسارت های مادی و معنوی در نظر گرفته شود و همچنین تدابیری اندیشیده شود که در سال های آینده شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور سخنان خود را با طرح مباحث فرهنگی ادامه داد و گفت: هر انسانی در زندگی هدفی دارد؛ این اهداف یا غایی و نهایی، و یا اهداف میانی هستند که برای رسیدن به اهداف نهایی استفاده می شود. متاسفانه در برخی جوامع و برای بعضی از انسان ها، پاره ای از این مراتب مقدماتی تبدیل به هدف می شوند؛ و این امر مانع از رسیدن به هدف اصلی و نهایی خواهد شد. برای مثال باید ببینیم هدف غایی از باسواد شدن چیست؟ آیا هدف، صرفا کسب مدارک و طی مدارج تحصیلی است؟
وی هدف نهایی سوادآموزی را رسیدن به کمال و حرکت در این مسیر دانست و بیان کرد: اگر کسی هدف خود را نشناسد، و یا در تشخیص آن اشتباه کند، دچار سردرگمی خواهد شد و نیروی خود و جامعه اش را به هدر خواهد داد. به همین منوال سازمان ها و نهاد ها نیز هر یک اهدافی دارند، که چنانچه محقق نشود، کار آنها بی نتیجه خواهد ماند.
مختارپور ادامه داد: اکنون پرسش اساسی این است که هدف اصلی ما در نهاد کتابخانه ها چیست؟ آیا صرفا ارتقاء وضعیت معیشت، گسترش کمی و کیفی کتابخانه ها و افزایش تعداد منابع و اعضا است؟ با کمی تأمل و تفکر می توانیم در تمام این موارد تردید کنیم و بگوییم هدف ما در نهاد کتابخانه های عمومی کشور اینست که جامعه ای رشد یافته داشته باشیم. یکی از راه های تبدیل جامعه به جامعه ای متعادل و در حال رشد، مطالعه است؛ مطالعه ای هدفمند و مفید؛ این هدف با آمارسازی محقق نخواهد شد.
وی تصریح کرد: جامعه کتابخوان، جامعه ای است که عطر کتابخوانی از آن به مشام رسد و در تمام شئون جامعه فرهنگی مطالعه و کتابخوانی سایه افکند. در جامعه کتابخوان دعوا، پرخاش و بزهکاری به حداقل خواهد رسید؛ آمار طلاق کاهش می یابد؛ حتی در سبک زندگی نیز تأثیرگذار خواهد بود. برای رسیدن به این جامعه، تمامی افراد باید کتابخوان باشند؛ نقش کتابخانه ها و کتابدار در این مسیر پر رنگ خواهد بود. در این حالت کتابدار، به تعبیر مقام معظم رهبری باید مشاور امین باشد. باید خود اهل مطالعه و کتاب باشد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در بخش پایان سخنان خود با بررسی فعالیت ها و اقدامات انجام شده در نهاد از کتابداران درخواست کرد که در جهت رشد و تعالی بیش از پیش کتابخانهها گام بردارند؛ همدلی و همگرایی کتابداران؛ توقعات منطقی و منطبق با واقعیات؛ در نظر گرفتن ساعاتی برای مطالعه؛ درخواستهای دبیرکل نهاد از کتابداران بود.
بخش پایانی این دیدار به طرح پرسش های کتابداران و پاسخگویی بدانها از سوی دبیرکل نهاد کتابخانهها اختصاص یافت.
گفتنی است، در راستای تحقق وعده دبیرکل نهاد کتابخانهها مبنی بر سفر به تمامی استانهای کشور به منظور آگاهی از وضعیت کتابخانهها و دیدار با کتابداران، بوشهر هفدهمین مقصد وی برای بازدید بود.
نظر شما