وقتی آدرس نمایشگاه کتابی به سلمان رشدی ختم شود، می‌شود «غلط اندر غلط»

خبرگزاری شبستان: صالحی گفت: وقتی شعار یک نمایشگاه معتبر «آزادی بیان» است اما آدرسش به سلمان رشدی ختم شود در واقع می‌شود «غلط اندر غلط».

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری نجشنواره مصرف کالاهای فرهنگی امروز در حالی برگزار شد که در حاشیه آن، خبرنگاران درباره احتمال عدم حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت به دلیل سخنرانی سلمان رشدی در این نمایشگاه، از «سیدعباس صالحی» سوال پرسیدند.

 

آزادی بیان یعنی احترام به مقدسات ادیان و مذاهب

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این باره توضیح داد: این خبر چند روز پیش منتشر شد و ما قصد و تلاش داشتیم در پشت پرده موضوع را حل کنیم و به این نقطه نرسیم، اما اولین واکنش و گفت‌وگوی بنده دیروز رسانه‌ای شد. در ابتدا تلاش کردیم تا به دور از جنجال مساله را ختم به خیر کنیم، چراکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت یک نمایشگاه معتبر و قابل احترام است و شعار امسال این نمایشگاه، «آزادی بیان» انتخاب شده است، اما به نظر می آید اتفاقی که امسال افتاده آدرس غلط بود.

 

وی خاطرنشان کرد: آزادی بیان یعنی آزادی انسانی اخلاقی و دینی؛ بنابراین اگر بخواهیم آزادی بیان پایدار باشد و این آزادی مقدمه صلح‌ ستیزی، تعارض و خشونت نشود، باید اقتضائاتی داشته باشد که یکی از آنها احترام و حرمت نهادن به مقدسات ادیان و مذاهب است،

 

صالحی گفت: برداشت ما این است اتفاقی که با سلمان رشدی برای تدوین آیات شیطانی رخ داد و پس از آن شاهد اقداماتی اعم از اهانت توسط کاریکاتور و آتش زدن قرآن بودیم، در آزادی بیان تعریف نشده است و مقدمه مخدوش کردن آزادی بیان و ظهور داعش و طالبان‌ها است. دعوت از سلمان رشدی به معنی دعوت از یک نویسنده که رمانی را منتشر کرده، نیست بلکه این دعوت مقدمه یک اتفاق است.

 

وقتی آدرس نمایشگاهی به سلمان رشدی ختم شود، می‌شود «غلط اندر غلط»

وی تصریح کرد: دعوت از سلمان رشدی تحریک احساسات و عواطفی است که معلوم نیست به کجا ختم شود. وقتی یک نمایشگاه معتبری چون نمایشگاه کتاب فرانکفورت با شعار آزادی بیان از سلمان رشدی دعوت می‌کند، یعنی شعار خود را مخدوش کرده است. وقتی شعار یک نمایشگاه معتبر «آزادی بیان» است اما آدرسش به سلمان رشدی ختم شود در واقع می‌شود «غلط اندر غلط».

 

تنظیم و ارسال نامه اعتراض ایران به حضور سلمان رشدی در فرانکفورت

معاون فرهنگی ارشاد با بیان اینکه نامه اعتراض آمیزی برای رییس نمایشگاه فرانکفورت تنظیم شده و با این ادبیات از این اقدام انتقاد کردیم، گفت: درخواست دادیم برنامه این فرد در نشست خبری حذف شود، اما چون پاسخی نشنیدیم روز گذشته واکنش نشان دادیم و گفتگو کردیم. برگزارکنندگان این نمایشگاه خطای مضاعفی مرتکب شده‌اند و به نحوی این تصور پدید می‌آید در شرایطی که نیازمند به همگرایی مذاهب هستیم نشانه‌هایی از کوبیدن بر طبل تفرقه دیده می‌شود.

 

لابی صهیونیست راه جدیدی برای گلاویز شدن با مسلمانان برگزیده

وی همچنین به شرایط پس از تحریم و مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و افزود: این موضوع با همزمانی دور تازه‌ای از مذاکرات ایران با جان اتفاق افتاده است. حضور رشدی سوال برانگیز است و این حدس را قوی می‌کند که لابی صهیونیست که از مذاکرات توفیقی نیافته و راه دیگری برای گلاویز شدن با مسلمانان برگزیده است.

 

صالحی در ادامه تاکید کرد: اساساً این حرکت را که توسط نمایشگاه کتاب فرانکفورت برنامه ریزی شده است و از جمله خط قرمزهای نظام جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شمار می رود، حرکتی غیرفرهنگی می‌دانم.

 

وی با بیان اینکه فتوای امام خمینی رحمة الله علیه در این موضوع نگاهی دینی است و هیچ گاه کمرنگ نخواهد شد، اظهار کرد: به این اقدام سیاسی و غیر فرهنگی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت که از جمله فعالیتهای فرهنگی در جهان محسوب می شود،اعتراض می‌کنیم و از مدیران این نمایشگاه می خواهیم در مورد لغو این برنامه اقدام کنند.

 

معاون فرهنگی وزیر ارشاد ابراز امیدواری کرد که در روزهای آینده خبرهای بهتری بشنویم و افزود: بررسی ها و رایزنی ها با کشورهای اسلامی در حال انجام است و هنوز تصمیم نهایی اخذ نشده است.

 

 

کد خبر 491408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha