صندوق بیمه، صندوق خسارت نیست / چادر عشایر یک کارگاه کوچک تولیدی است

خبرگزاری شبستان: قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با بیان اینکه صندوق بیمه صندوق خسارت نیست، گفت: حضور و لزوم استفاده از بیمه در مواقعی است که عشایر دچار خطرات شده اند و نمی توانند به تولید محصولات ادامه بدهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدابراهیم حسن نژاد قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی امروز (13 مهر) در نخستین همایش سران عشایر استان خراسان جنوبی گفت: وقتی انسان‌های توسعه یافته ای در یک بخش مشارکت داشته باشند قطعا آن بخش توسعه پیدا خواهد کرد.

 

وی با بیان اینکه در دنیا بیمه یکی از شاخص‌های پیشرفت و توسعه است، افزود: 66 کشور دنیا در ارتباط با بیمه کشاورزی هستند و در کشور ایران حدود 30 سال است که بیمه کشاورزی فعالیت می کند.

 

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی کشور بسیار آسیب پذیر و بلاخیز است، گفت: بلاهای طبیعی که بخش کشاورزی کشور را تهدید می کند بسیار زیاد است و تاکنون بیمه کشاورزی 204 خطر را تحت پوشش قرار داده است و تنوع محصولات و شرایط اقلیمی کشور بسیار زیاد است به همین دلیل خطرات احتمالی نیز بسیار است.

 

حسن نژاد با بیان اینکه نحوه استفاده از منابع باعث شده است که خطرات احتمالی افزایش پیدا کند، افزود:در مورد دامداری‌ها وقتی مراتع دچار آسیب می شوند وضعیت محصولات تولیدی عشایر نیز دچار مشکلات می شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه صندوق بیمه صندوق خسارت نیست، گفت: حضور بیمه در مواقعی است که عشایر دچار خطرات شده اند که نمی توانند به تولید محصولات ادامه بدهند و بیمه کشاورزی یک صندوق کاملا دولتی است که بخش عمده ای از حق بیمه را از دولت دریافت می کند و بخش کمی را از کشاورز دریافت می کند.

 

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اشاره به اینکه در 30سال گذشته خطرات وارد شده به همین منوال بوده است، افزود: در سال 94-93 بیمه کشاورزی یک میلیون و 360 هزار پرونده بیمه گری داشته است که یک میلیون و 250هزار کشاورز غرامت را دریافت کرده اند و در سال جاری یک هزار و 200 میلیارد ریال اعتبار دریافت شده است تا رونق در بحث کشاورزی اتفاق بیافتد.

 

حسن نژاد با بیان اینکه یکی از مشکلات بیمه کشاورزی اتکا به درآمدهای دولت است، گفت: کشاورزان همواره باید محصولات خود را بیمه کنند و مهم این است که همه کشاورزان در صندوق بیمه کشاورزی مشارکت کنند و محصولات خود را بیمه کنند تا زمینه بالندگی و توسعه‌ی بیمه کشاورزی فراهم شود و همهی درآمدهای این صندوق مربوط به کشاورزان است.

 

وی با اشاره به اینکه کشاورزان هم انتظارتی از صندوق بیمه دارند، افزود: مقدار حق بیمه دریافتی این صندوق از کشاورزان 25 درصد است و 75 درصد حق بیمه را دولت تامین می کند و هر مقدار که تعداد کشاورزان تحت پوشش افزایش یابد پشتوانه این بیمه برای استفاده از کمک‌های دولت افزایش خواهد یافت.

 

عشایر تولیدکنندگان تاثیرگذاری در خراسان جنوبی هستند

هاشم ولی پورمطلق رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی نیز در این همایش گفت: عشایر در حفظ  امنیت موثر هستند و از تولیدکنندگان تاثیر گذار در استان خراسان جنوبی هستند.

 

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی خراسان جنوبی بسیار پویا است، افزود: 28 درصد از ارزش افزوده کل فعالیت های اقتصادی استان خراسان جنوبی مربوط به بخش کشاورزی است که حدود 11 میلیارد تومان است و 89 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی استان حضور دارند و سالانه درآمد روستاییان 67 درصد میانگین درآمد سراسر کشور است.

 

ولی پورمطلق با اشاره به اینکه بر اساس آمار سال 91 درآمدهای شهری 72 درصد است، گفت: ارزش محصول زعفران استان حدود 45 درصد گندم تولیدی استان فارس است.

 

به گفته وی، در خراسان جنوبی 16 سال خشکسالی مزید برعلت شده و اگر ادامه یابد باعث آسیب دیدن منابع خاکی و از بین رفتن منابع آبی می شود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در استان خراسان جنوبی شرایط بسیار سختی وجود دارد، افزود: ۳۵.۲ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است و 48 درصد فعالان بخش کشاورزی در سنین بالاتر از 45 سال هستند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه دولت در سال گذشته علی رغم کاهش آبی که در کشور وجود داشت نقدینگی را بی هدف به بازار وارد نکردند، یادآور شد: در سال جاری یکی از اهداف سازمان تقویت تشکل ها است و یکی از ارکان تشکل‌ها می تواند استفاده از سرمایه‌های ریز بهره براداران باشد.

 

اختصاص ۹۰ میلیارد ریال به عشایر استان از سوی صندوق توسعه ملی در سال گذشته

حسین نجفی مدیر ستادی شعب بانک کشاورزی استان خراسان جنوبی نیز گفت: عشایر استان خراسان جنوبی که از مردان خستگی ناپذیر و تلاشگر در بحث تولید و امنیت مرزها هستند.

 

نجفی با بیان اینکه تنها شغل عشایر دامداری است، گفت: عشایر در سخت ترین شرایط زندگی می کنند و اگر مقدور باشد هر نوع مساعدتی از طرف صندوق بیمه کشاورزی برای دامداران استان خراسان جنوبی در نظر گرفته خواهد شد و میانگین درآمد استان خراسان جنوبی در ردیف 29-30 است و بارندگی در دوره 10 ساله حدود 6/102 میلی متر بوده است و شرایط آب استان بسیار سخت است.

 

مدیر ستادی شعب بانک کشاورزی استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نگهداری دام‌ها برای عشایر مقرون به صرفه نیست، افزود: در سال گذشته 90 میلیارد ریال از طرف صندوق توسعه ملی به عشایر استان تعلق گرفته است.

 

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی سجادی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی نیز در این همایش گفت: امنیتی که در مرزهای کشور وجود دارد به دلیل نقش کلیدی عشایر است.

 

وی با بیان اینکه در کشور سازمان عشایر وجود دارد، افزود: وظیفه این سازمان صیانت از فرهنگ عشایری یعنی غیرت و وطن دوستی عشایر و تحقق مطالبات آنهاست.

 

وی با اشاره به اینکه بیمه یعنی اطمینان دادن به عشایر از سوی مسئولان نظام، گفت: همه‌ عشایر توان تلفات بزرگ را ندارند و باید همه‌ی محصولات عشایر بیمه شده باشند.

 

چادر عشایر یک کارگاه کوچک تولیدی است

حسین اردونی نماینده جامعه عشایر استان خراسان جنوبی نیز گفت: عشایر تولیدکنندگانی بی ادعا هستند و چادر عشایر یک مرکز تولیدی به حساب می آید و یک اقتصاد مقاومتی در مقابل تحریم هاست.

 

وی با بیان اینکه عشایر مرزبانان واقعی و بی ادعا هستند، افزود: نکته مهم برای پایداری عشایر در مناطق مرزی بیمه دام است به دلیل اینکه بیمه دام باعث پایداری و رونق شغل عشایر می شود و تنها شغل عشایر دامداری است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه بالغ بر 50 هزار راس از دام ها بیمه شده اند، گفت: 60 درصد از دام‌های شهرستان نهبندان بیمه شده اند.

 

 

 

کد خبر 491344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha