ابعاد مختلف حضور نظامی روسیه در سوریه

خبرگزاری شبستان: حضور نظامی در روسیه ابعاد مختلفی دارد که به طور کلی در سه محور بین المللی، منطقه ای و امنیتی نمود می یابد.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ پایگاه خبری "العهد" در مقاله ای به قلم "علی العوبانی" نوشت:  روسیه پس از آنکه به دنبال شکست تلاش های متخاصمان برای براندازی دولت سوریه با چراغ سبز بین المللی روبه رو شد، حملات خود را درسوریه آغاز کرد.

غرب و به همراه آن توطئه گران عرب، تمام توان خود را به کار گرفتند، تمام برگ های خود را رو کردند، سرمایه گذاری کردند و عضوگیری نمودند، ولی نتوانستند سر سوزنی برنامه های خود را به پیش ببرند.

حضور نظامی روسیه در سوریه، ابعاد متفاوتی دارد؛ روسیه برای خود حساب های ویژه ای دارد. روسیه نمی خواهد تنها گذرگاه و دروازه خود در خاورمیانه را از دست بدهد.

علاوه براین روسیه سعی دارد موازنه بین المللی را پس از ۲۵ سال نابربری بازگرداند و کشورش را به عنوان طرفی تأثیرگذار در معادلات بین المللی پس از فروپاشی هیمنه آمریکا تثبیت کند.

مسکو می خواهد ثابت کند که همچنان بر تغییر حساب و کتاب های بین المللی تواناست و آمریکا که سعی داشت در حیات خلوت اوکراین نقش بازی کند، امروز از روسیه ضعیف تر است.

بُعد بین المللی تنها بُعدی نیست که روسیه را به ورود نظامی در سوریه واداشته است؛ بلکه در پس این حملات بعد دیگری که همان بعد امنیتی و نگرانی از نفوذ گروه تروریستی داعش به اروپا و مشخصا روسیه است، وجود دارد.

از این روست که مسکو جنگ خود علیه گروه تروریستی داعش را با رضایت ضمنی برخی کشورهای اروپایی آغاز کرده و همان دلایلی را که حزب الله برای ورود خود به جبهه مبارزه با داعش عنوان کرد(حفاظت خاک خود از نفوذ تروریست ها) مطرح می کند.

از سوی دیگر، ورود نظامی روسیه به سوریه بعدی منطقه ای نیز دارد که در گشایش روزنه ای برای حل بحران سوریه نمود می یابد؛ به همین خاطر است که حملات هوایی روسیه تنها بر نابودسازی تروریست ها تمرکز دارد و مقامات مسکو دست مخالفان سیاسی را برای حل هرچه زودتر بحران در سوریه از طریق طرح سیاسی آماده که با همکاری ایران تدوین شده است می فشارد.طرحی که می تواند تحولی جدی را در بحران سوریه ایجاد نماید. به ویژه آنکه حضور مٰؤثر روسیه، آن را به یک ناظر بین المللی برای هرگونه راه حل در سوریه مبدل می سازد.

افزون براین عربستان اخیرا متقاعد شده است جنگی که آن و متحدانش آغاز کرده اند ممکن است پس از خروج بیش از ۸ میلیون سوری از این کشور به تغییر تراکم جمعیتی آن منجر شود؛ در این صورت به جای آنکه جنگ در هدف خود یعنی همان براندازی دولت بشار اسد سهیم باشد، در مهاجرت گروه بزرگی از ملت سوریه شریک شده است.

ایران و حزب الله هیچ مخالفتی با ورود روسیه به سوریه که ندارند هیچ، بلکه اساسا این عملیات با هماهنگی آن دو و دولت سوریه انجام می گیرد. بنابراین این دخالت یک عنصر قوی اضافی خواهد بود که در افزایش دستاوردهای میدانی و تحقق پیروزی مورد انتظار سهیم خواهد بود.

از همین روست که سید حسن نصرالله –دبیر کل حزب الله- از هر عملیاتی که در سوریه به نابودی تروریسم کمک می کندُ استقبال کرده است.

ایران نیز که چند سال است برای نابودی تروریسم در سوریه و ایجاد یکپارچگی سیاسی در این کشور تلاش می کند روشن است که با راه حل سیاسی در سوریه مخالفتی ندارد و اجرای این راه حل چنانچه تحت نظر کشور هم پیمان آن، یعنی روسیه باشد، برای آن بهتر خواهد بود.

 

کد خبر 491207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha