تغییر و تحول الکترونیکی در برگزاری جایزه کتاب سال/ داوری  اینترنتی می‌شود

خبرگزاری شبستان: مدیرعامل خانه کتاب گفت: امسال گام بسیار مهمی در جهت تحول جایزه کتاب سال برداشته شد که مهمترین آن اقدام بسیار اساسی برای الکترونیک کردن جایزه است که تا حدودی در آن موفق بوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری سی و سومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، عصر یکشنبه ۱۲ مهرماه با حضور «حجت‌الاسلام محمدعلی مهدوی‌راد» دبیر علمی این جایزه، «مجید غلامی جلیسه» مدیرعامل خانه کتاب و «افشین داور‌پناه» معاون فرهنگی خانه کتاب در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

تغییر و تحول الکترونیکی در برگزاری جایزه کتاب سال

مجید غلامی جلیسه در این نشست طی سخنانی، بزرگترین و پرسابقه‌ترین جایزه در حوزه کتاب را جایزه کتاب سال دانست و گفت: این جایزه اعتبار بسیار زیادی به جهت قدمت، نوع و کیفیت دارد. ما از زمان برگزاری سی و دومین دوره، این دغدغه را داشتیم که در دوره بعدی چگونه می‌‌توانیم کیفیت برگزاری را ارتقا دهیم و همواره دغدغه شخصی‌ام این بود که بتوانیم بیش از پیش این جایزه را به استانداردها نزدیک کنیم.

 

وی با اشاره به تغییراتی در آیین‌نامه که سال گذشته اعمال شد، بیان کرد: این تغییرات شامل تحول در گروه‌های داوری نیز بود و ما شاهد بودیم که جایزه نسبت به گذشته از کیفیت بهتری برخوردار بود.

 

جلیسه در ادامه این مطلب خاطرنشان کرد: امسال نیز گام بسیار مهمی در جهت تحول برداشته شد که مهمترین آن اقدام بسیار اساسی برای الکترونیک کردن جایزه است که تا حدودی در آن موفق بوده‌ایم و امیدواریم در سال آینده به صورت کامل این جایزه را به سمت الکترونیک شدن پیش ببریم.

 

وی با بیان اینکه امسال با تغییر سایت کتاب گام مهمی در تعامل حداکثری با نویسندگان و ناشران برداشتیم، گفت: بر خلاف سال‌های گذشته جایزه کتاب سال بر اساس فراخوان فعالیت خود را آغاز کرد و ما امسال صرفا آثاری را مورد داوری قرار خواهیم داد که توسط تولیدگنندگان برای دبیرخانه ارسال شده باشد.

 

مدیرعامل خانه کتاب تصریح کرد: البته این به آن معنا نیست که ما آثار شاخصی را که به هر دلیل به دبیرخانه ارسال نشده‌اند را از دست خواهیم داد. چون مبنا فراخوان است، آثار افراد بر اساس خود اظهاری توسط تولید کنندگان آثار به دبیرخانه ارسال می‌شود.

 

حضور داوران شهرستانی در جایزه کتاب سال

وی توضیح داد: در مرحله اول هر کسی که کتاب برای شرکت دارد باید از طریق سایت ثبت‌نام کند، چون ملاک نیز آثاری است که توسط وزارت ارشاد مجوز گرفته و اعلام وصول شده‌اند، افراد می‌تواند اطلاعات کتاب خود را از بانک داده‌های خانه کتاب استخراج کنند. اگر اطلاعات در سایت وجود نداشت از طریق فرم دستنویس که در سایت وجود دارد به صورت خوداظهاری کتاب خود را ثبت نام می‌کنند. ما در مرحله نهایی را هم داوری را به صورت الکترونیکی انجام خواهیم داد.

 

جلیسه عنوان کرد: این تغییر بسیار خوب است چرا که امکانات ویژه‌ای را برای نویسندگان ایجاد می‌کند از آن جمله اینکه در شکل فعلی ما داوری‌ها را وسیع‌تر دیده ایم و داوران شهرستانی هم در این داوری شرکت می‌کنند.

 

داوری کتاب سال اینترنتی می‌شود

«افشین داورپناه» معاون فرهنگی خانه کتاب نیز در این نشست با اشاره به اینکه ملاک شرکت کتاب‌ها در جایزه کتاب سال، انتشار کتاب‌ها در سال 93 است، گفت: بر این اساس و با توجه به خارج شدن اتوماتیک کتاب‌های درسی و کمک‌ درسی از چرخه داوری، تعداد کتاب‌هایی که واجد شرایط داوری در جایزه کتاب سال هستند، حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ عنوان است.

 

وی افزود: در ۹ روزی که از اعلام فراخوان این جایزه می‌گذرد ۱۵۰۰ عنوان کتاب در سایت اعلام شده در فراخوان جایزه کتاب سال، ثبت‌نام شده‌اند.

 

وی درباره داوران جایزه نیز بیان کرد: تعداد داوران اصلی امسال 305 دارو است که در 72 موضوع داوری می‌کنند. شیوه ثبت نام نیز الکترونیکی بوده که ما تمامی تلاش‌مان را کردیم تا حداکثر نویسندگان در آن ثبت نام کنند.

 

داورپناه با اشاره به روش‌های دعوت از نویسندگان برای حضور در جایزه کتاب، اظهار کرد: در مرحله اول اینکه به صورت گسترده برای ناشران، نویسندگان و اهل قلم فراخوان را ارسال کردیم و در مرحله دوم 305 داور اصلی این امکان را دارند که در حوزه تخصصی خود کتاب‌های شایسته را پیشنهاد کنند.

 

معاون فرهنگی خانه کتاب در پایان نیز به داوری از طریق سایت به عنوان برنامه امسال کتاب سال اشاره کرد و افزود: امسال تلاش داریم 50 درصد و سال بعد کل فرآیند را به صورت الکترونیک بررسی کنیم.

 

 

کد خبر 491182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha