به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی استانداری خوزستان، محمد مختص آبادی سرکنسول ایران در بصره عراق، در نشست ستاد اربعین که با حضور استاندار خوزستان و معاونین استاندار و جمعی از مدیران دستگاه ها در سالن جلسات حوزه استاندار برگزار شد، با بیان اینکه روابط ایران و عراق در زمینه های مبادلات اقتصادی و گردشگری به نسبت سایر کشورها بی نظیر است، گفت: حدود یک چهارم از 48 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی که داریم به کشور عراق انجام می شود، همچنین حدود نیمی از گردشگرانی که از کشور دیدن می کنند از عراق هستند و هیچ کشوری در سطح بین المللی جای عراق را برای ما نمی گیرد.
وی خاطر نشان کرد: استان خوزستان در خط مقدم مراودات با کشور عراق است و در مجاورت با دو یا سه استان عراق با جمعیت حدود 6 میلیونی قرار دارد که یک فرصت بی نظیر برای این استان به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه حمله داعش یک فرصت تاریخی برای ما به وجود آورد طوری که اکنون نفوذ ایران در عراق در قیاس با گذشته بسیار افزایش داشته است، افزود: در اثر حمله داعش و جنایت های ضد بشری این گروه تروریستی علیه مردم مظلوم عراق اکنون نفوذ ایران به عمق لایه های مردم عراق رسیده و اکنون علاوه بر نفوذی که در خواص و نخبگان عراقی که از قبل داشتیم اکنون بین عموم مردم و توده های عراقی جمهوری اسلامی نفوذ چشمگیری دارد.
مختص آبادی، یاد آور شد: تردیدی نیست که تحولات عراق سریع ترین اثر را بر استان خوزستان می گذارد و می توان با تدبیر این تاثیر را مثبت و تبدیل به فرصت کرد و اگر مدیریت و تدبیر نداشته باشیم این تاثیر تبدیل به تهدید می شود.
وی با بیان اینکه بخشی از فرصت طلایی که در اختیارمان بود را با توجه به کاهش قیمت نفت از دست دادیم و تاثیرات مخرب این کاهش قیمت نفت در یکسال گذشته در عراق دارد نمایان می شود، تاکید کرد: استانی که بهترین موقعیت را برای ارتقای روابط با عراق دارد استان خوزستان است.
سرکنسول ایران در عراق، اضافه کرد: گاهی اوقات برخوردهای موردی از سوی برخی از نیروهای کم تجربه نیروی انتظامی روی می دهد که جا دارد مورد رسیدگی قرار گیرد و برخورد با زوار عراقی با دقت بیشتری انجام شود.
وی اذعان داشت: یکی از پیشنهادات ما جهت ساماندهی روابط با عراق اعمال مدیریت واحد در مرز شلمچه است و در این خصوص مکاتبه کردیم و در حال پیگیری هستیم، به عبارت دیگر باید یک مسئول در مرز شلمچه مستقر باشد که حرف نهایی را بزند و جلوی ناهماهنگی را بگیرد.
وی عنوان کرد: از سال 90 به این سو شاهد رشد چشمگیر صدور ویزا برای زوار عراقی بوده ایم به نحوی که آمار به رقم حدود 400 هزار نفر در سال رسیده و اکثر این افراد از مرز خوزستان وارد کشور می شوند که این امر فرصت بزرگی است ولی متاسفانه برنامه منسجمی برای بهره گیری از این فرصت بزرگ را نداشته ایم.
سرکنسول ایران در بصره، تصریح کرد: با توجه به اشتراکات فراوان فرهنگی زیادی که بین خوزستان و جنوب عراق وجود دارد می توان اقدامات خوبی انجام داد.
وی بیان کرد: از پیشنهادات ما جهت ساماندهی و ارتقای روابط با عراق تهیه یک بروشور در مورد میراث فرهنگی استان جهت توزیع بین زوار عراقی، برگزاری تورهای دو روزه در خوزستان، کمک به شرکت های موجود و ایجاد شرکت های دیگر جهت استفاده از خدمات درمانی و بیمارستانی استان، افزایش روابط دانشگاه های مطرح استان با دانشگاه بصره، برپایی نمایشگاه عرضه کالا و توانمندی های خوزستان در عراق، ایجاد رستوران های ویژه عرضه غذای ایرانی در عراق، راه اندازی فروشگاه های بزرگ ویژه عرضه کالای ایرانی در عراق، برگزاری برنامه های ورزشی و برگزاری همایش های مختلف تجار و بازرگانان ایرانی در بصره و در خوزستان است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از پیشنهادات ما دادن مجوز تردد کامیون ها و خودروهای شخصی عراقی ها به کشور است که در صورت تحقق موجب رونق تجارت و گردشگری در خوزستان می شود و به نظر می رسد در این خصوص دغدغه ها و حساسیت های امنیتی که وجود دارد موضوعیت ندارد.
مختص آبادی، اظهار کرد: این فرصت طلایی که در عراق پیش آمده دائمی نیست و بایست یک نگاه ویژه برای توسعه روابط با عراق داشته باشیم و قول می دهم در کنسولگری مسئولان خوزستانی هر مساله و مشکلی داشته باشند با تمام توان پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما