به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، مهرداد رایانیمخصوص درباره نحوه برگزاری جشنواره سراسری تئاتر سوره ماه ، اظهار كرد: این كه جشنواره سوره ماه فرصتی برای جوانان ایجاد كند بسیار مفید و خوب است، اما این كه نسل گذشته و سرمایههایی كه خود حوزه هنری داشته است را از دست بدهیم خردمندانه نیست.
وی ادامه داد: وقتی كسی در جشنوارهها حضور پیدا میكند و مورد توجه واقع میشود و آثارش مطرح میشود، برای تداوم بخشیدن به فعالیت هایش به پول نیاز است و برای این كه این شخصیتها بتوانند فعالیت هایشان را ادامه دهند نیازمند هزینه بیشتری هستند و چون آن هزینه وجود ندارد، راه برون رفت از این مساله این شده است كه جشنوارهها به سمت جوانگرایی بروند.
این كارگردان تئاتر و نمایشنامهنویس خاطرنشان كرد: از این حیث كه جشنواره تئاتر سوره ماه برای جوانان فرصت ایجاد میكند خوب است، اما همواره دچار این مشكل بوده و هستیم كه حد وسطی نداریم. اگر هم نسل گذشته و هم نسل جوان را در كنار هم داشته باشیم می توانیم موفق تر عمل كنیم.
وی همچنین گفت: در دورهایی نسل میانی به نسل پیشكسوت بدل میشوند، نسل جوان تبدیل به نسل میانی و نسلی هم وارد این چرخه میشوند. این فعالیت باید همواره وجود داشته باشد و همه نسلهای مختلف در كنار یكدیگر باشند. این چندان خردمندانه نیست كه كسی سرمایهگذاری كند و نیروهای جوان را به نیروهای نیمه حرفهای و بعد حرفهای تبدیل كند، اما بعد آنها را رها كند. نیروهای پیشكسوت سرمایههای حوزه هنری هستند. جوانگرایی را تایید میكنم، اما در كنار نسل میانی و پیشكسوت ارزشمند است.
رایانیمخصوص با تاكید بر این كه پیشانی نوشت حوزه هنری كاملا مشخص است و اهداف مشخصی هم دارد، عنوان كرد: حوزه هنری میخواهد به سمت آثاری برود كه به لحاظ محتوایی تعریف شدهاند. كسانی كه در جشنوارهها قرار است این محتوا را تامین كنند نباید كسانی باشند كه نوپا هستند و باید حرفهای باشند و حسابشان را پس داده باشند.
این كارگردان تئاتر با اشاره به این كه همه گونه اثر در جشنوارهها یافت میشود، گفت: چند اثر خیلی خوب در مناطق استانی جشنواره تئاتر سوره ماه حوزه هنری دیدم. چند اثر بسیار شاخص در شهرستان ها داشتیم و امیدوارم اینها بتوانند خوب بروز پیدا كنند.
رایانیمخصوص تصریح كرد: در دورهای كه مسوولیت برگزاری جشنواره تئاتر ماه حوزه هنری را بر عهده داشتم كه اولین دوره برگزاری آن هم بود، بسیار تلاش داشتیم تا با جشنواره تئاتر فجر رقیب باشیم. شاید در گام نخست نتوانستیم موفق شویم، اما در همان سال اول نگاهها را دزدیدیم. رقابت سالم خیلی خوب است و باعث میشود رشد ایجاد شود. به طور مثال كارخانه ایرانخودرو در كشورمان رقیب جدی ندارد و ماشینهای وارداتی هم با مالیات بالا عرضه می شود. اما اگر چند كمپانی در داخل كشور باشند و رقابت ایجاد شود، تاثیر آن را در تولیدات كارخانه ها مشاهده می كنیم. بر همین مبنا نگاه ما این گونه بود كه رقابتی با جشنواره تئاتر فجر داشته باشیم و از پیشكسوتان و هنرمندان برجسته هم در این راه استفاده كردیم.
یادآور میشود، بیست و چهارمین جشنواره تئاتر «سوره ماه» از 11 مهرماه به مدت 7 روز در حوزه هنری آغاز به كار میكند.
نظر شما