به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، حجتالاسلام حسین کاشی، نماینده ولیفقیه در سازمان امور عشایری کشور، شامگاه شنبه(۱۱ مهر) در همایش«بچههای روستا» در روستای هدف گردشگری حیدرآباد میش خاص، اظهار کرد: نظام اسلامی توجه ویژهای به روستاها و روستائیان دارد.
وی، افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، محرومیت و فقر، علیرغم برخورداری اهالی روستا از منابع سرشار خدادادی ازجمله آبوخاک در روستاهای کشور حاکم بوده است. جامعه ما با مشکلات اقتصادی عدیدهای مواجه بود و درب صادرات بسته و درب واردات از خارج از کشور باز بود.
حجتالاسلام کاشی، ابراز کرد: یکی از مهمترین برنامههای رهبری نظام امام راحل، مسئله توجه به روستاها و زدودن چهره فقر و محرومیت و فراهم کردن زمینه تولید، اشتغال و بالفعل کردن این زمینهها بود و تأسیس جهاد سازندگی و اقتصادی و توأم با جهاد فرهنگی در مناطق روستایی، اهالی روستا را به ظرفیتها و قابلیتهای خدادادی که داشتند، رساند.
نماینده ولیفقیه در سازمان امور عشایری کشور، افزود: گرچه پیشرفت زیادی ازلحاظ اقتصادی در کشور ایجادشده اما تا نقطه اوج خیلی فاصلهداریم و یکی از عوامل این عقبماندگی اقتصادی در کشور ما و تأمین نیازمندیها خودمان، به دلیل نگاه نامناسب به جامعه روستایی است.
وی، ابراز کرد: گرچه سیمای روستاها و جامعه روستایی و عشایری ما بهموازات جامعه شهری ما تغییر قابلتوجهی پیداکرده اما ظرفیتهای قابلتوجهی در روستاها و عشایر ما باقی است که از این ظرفیتها نتوانستهایم، این استفاده لازم را داشته باشیم و یکی از دلایل این عدم توفیق این است که ما هنوز نتوانستهایم به جایگاه جامعه روستایی و ظرفیتها و فرصتهای آن پی ببریم.
حجتالاسلام کاشی، یادآور شد: باید رویکرد قرآنی و اسلامی به روستاها باشد و توجه بیشتری بر مبنای عدالت اجتماعی در روستاها داشته باشیم و اگر میخواهیم به توسعه و رشد اقتصادی در کشور برسیم، باید به سهم جامعه روستایی و عشایری و جوانان ساکن روستاها در مسئله پیشرفت اقتصادی بیشتر توجه داشته باشیم.
نماینده ولیفقیه در سازمان امور عشایری کشور، نگاه قرآنی این است که جامعه شهری و جامعه روستایی و عشایری، مکمل و متمم هم و جامعه پیوستهای هستند که باید برای رشد و توسعه کشور اسلامی در راستای حفظ استقلال سیاسی و فرهنگی و اقتصادی تلاش و کوشش کنند.
وی، گفت: تحقق این آرمان و آرزو فقط در قالب ایجاد عدالت اجتماعی امکانپذیر است، هم جامعه شهری و هم روستایی، بهعنوان انسانهای موردتکریم الهی از نعمتها و مواهب و فرصتهای لازم برخوردار باشند و این رویکرد قرآنی است و جامعه عشایری و روستایی با ظرفیتهای که در اختیاردارند در مسائل اقتصادی مقاومتی با بهرهگیری از ظرفیتهای جوان و جوانی اهالی تلاش و کوشش کنند.
حجتالاسلام کاشی، ابراز کرد: توجه به جوانها و نوجوانهاست که کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را بهعنوان یک ظرفیتی که برای رشد و پیشرفت فرهنگی در مناطق روستایی و عشایری و آشنایی بافرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) معرفی و تشکیل و اینیک رویکرد بسیار خوب است.
وی، بیان کرد: شرط دستیابی به رشد و پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و معنوی از دیدگاه قرآن کریم دو چیز است، ما باید بدانیم منابع و معدن نعمتهای الهی که در پیش روی ماست، در نزد خداوند باریتعالی است و ایمان به خدا و رسول خدا(ص) و ولایت منبع نعمت الهی است.
نماینده ولیفقیه در سازمان امور عشایری کشور ، ابراز کرد: در درجه دوم باید تقوا داشته باشیم، تقوای اقتصادی و معنوی و باید آستینها را بالا زد، کار و تلاش کرد که خداوند نعمات خود را از آسمان و زمین متوجه انسان میکند، توجه به مساجد، ارتباط با مساجد، یاد خدا و تشویق جوانان در به حضور مساجد و پرداختن به مسائل دینی و اعتقادی شرط لازم برای تحقق رشد و رونق اقتصادی در همه مراکز و مناطق است.
حجتالاسلام کاشی، در پایان با اشاره به فاجعه منا، خاطرنشان کرد: بیکفایتی و عدم مدیریت آل سعود در خدماترسانی به حجاج و برگزاری مراسم حج و ایجاد امنیتی که در آن سرزمین انتظار میرفت، در این فاجعه کاملاً مشهود بوده و این حادثه برای دنیای اسلام، حادثهای دلخراش و تحمل آن سخت و دشوار است.
نظر شما