الحق مع علی و علی مع الحق به چه معناست؟

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام والمسلمین رحمت‌کاشانی گفت: رسول الله (ص) با تکرار و تأکید بر همراهی حق و علی با یکدیگر خواستند جدایی‌ناپذیر بودن این دو را تا همیشه نشان دهند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حامد رحمت‌کاشانی، پژوهشگر علوم دینی و استاد حوزه امروز یازدهم مهرماه 94 در آیین عمامه‌گذاری هشت طلبه مدرسه علمیه مروی تهران گفت: پیامبر اسلام (ص) به دلیل اهمیت رسانه‌ها در هر زمان و دوره‌ای در معرفی امیرالمومنین علی (ع) به یک نحو بسنده نکردند بلکه جانشینی حضرت را مکررا و با تعابیر گوناگون بیان نمودند.

 

وی با اشاره به روایت حضرت محمد (ص) "فردا پرچم به دست یک مرد می‌افتد"، افزود: حضرت به جای اینکه صرفا تغییر دوست را برای امیرالمومنین (ع) به کار ببرند به صراحت ولایت و امامت ایشان را مطرح فرمودند.

 

استاد حوزه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گسترش تألیفات درباره آموزه های شیعه و اینکه نمی‌توان برخی از وجوه آنها را به غیر شیعه گفت، یادآوری کرد: در حالی که باید آموزه‌های اهل بیت (ع) را به جهان معرفی کرد شاهد کم‌کاری  و شاهد سهل‌انگاری در این زمینه هستیم.

 

وی با اشاره به تحریف واقعه غدیر به دست بنی امیه خبیث گفت: به جز 2-3 جمله سایر مسایل غدیر در منابع اهل سنت بیان نشده است لذا باید با کار گسترده تمام واقعیت غدیر را به گوش جهانیان و اهل تسنن رساند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رحمت‌کاشانی در ادامه سخنانش به کار بردن واژه مولا در وصف امیرالمومنین بسیار دقیق و حساب‌شده دانست و افزود: همین واژه سدی محکم در برابر تمام تلاش‌ها برای تحریف حقیقت غدیر است همچنان که بسیاری از بزرگان و دانشمندان اهل تسنن ولایت علی ابن ابیطالب را تایید می کنند.

 

وی با اشاره به ترجمه‌های غیر دقیق سعودی‌ها درباره عبارت من کنت مولا و هذا علی المولی ادامه داد: آنها واژه مولا را به جای اسم فاعل به صورت اسم مفعول ترجمه می‌کنند و کسی نمی‌داند این اقدام را با استناد به کدام دلایل انجام می‌دهند.

 

پژوهشگر علوم دینی گفت: پیامبر اسلام (ص) بارها مردم را ملتزم به اطاعت از امیرالمومنین (ع) کردند و تلاش داشتند حضرت را در تمام مقام‌ها و جایگاه‌های متعالی و معنوی معرفی کنند.

 

وی افزود: رسول‌الله بارها نام حضرت علی را در کنار مردم و حق قرار دادند از جمله فرمودند علی مع الحق والحق مع علی. این تکرار برای تأکید بر جداناپذیر بودن همیشگی قرآن و حق از علی است. یکی از مراجع تقلید در تفسیر این همراهی (علی مع الحق والحق مع علی) فرمودند این تکرار و همراهی برای این است که مردم تصور نکنند علی مانند عمار حق‌مدار است بلکه حضرت شخصیتی فراتر از این تصورات است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین رحمت‌کاشانی در پایان گفت: تعابیر پیامبر گرامی اسلام (ص) نشان‌دهنده وابسته بودن حقیقت قرآن، حق و رسالت به وجود امیرالمومنین (ع) است.

 

 

کد خبر 490791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha