به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ظهر امروز(9مهر) در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز اظهار داشت: آذربایجان دیار اهالی فرهنگ، ادب، هنر،علم و فقه و سرزمین شهیدان و ایثارگران است و برای همه ملت ما افتخار است که در این خطه شاهد درخشش ستارگان درخشانی در آسمان علم و ادب و هنر هستیم.
وی افزود: فرهنگ هر کشوری جزء هویت ملت آن کشور محسوب می شود و یکی از پایههای اساسی فرهنگ و تمدن کتاب است و ما مفتخریم معجزه بزرگ پیامبر مکرم اسلام، قرآن مجید و از نوع کتاب است و برخلاف سایر پیامبران اولوالعزم خداوند به قلب پیامبر قرآن را نازل فرمود که درس زندگی برای همه مردم در همه دورانهای تاریخ است.
جنتی تصریح کرد: تاریخ ملت ما مشحون از فرهنگ غنی است که همه به آن اذعان داشتند و امروز همه دنیا به ایران بهعنوان مهد تمدن و علم و دانش می نگرند و شخصیت های بزرگی مثل بوعلی سینا و رازی و شاعرانی مثل مولانا، سعدی و حافظ همه از این سرزمین برخاستهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی نقش موثری در ارتقاء فرهنگ هر ملت دارد، تصریح کرد: خوشحالیم در طول سه دهه بعد از انقلاب مردم با کتاب آشنایی بیشتری یافتند و با گسترش مدارس و مراکز علمی و پژوهشی عناوین کتب منتشر شده هم گسترش یافت.
جنتی با اشاره به اینکه از افتخارات بزرگ ما کتابخانههای بزرگی مثل کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه آستان قدس رضوی و کتابخانه آیت الله مرعشی است که همه و همه برای ارتقاء فرهنگ و تمدن کشور تلاش میکنند، گفت: از آسیای مرکزی گرفته تا هند و عراق و خاورمیانه، همه به نوعی تحت تاثیر فرهنگ ایرانی بودند و مجموع کتابهای خطی فارسی که در پاکستان و هند استقرار یافته شگفتآور است و حتی در شهری مثل حیدرآباد هند کتابخانه بزرگی مزین به هزاران جلد کتاب به زبان فارسی است و دولتمردان هند افتخار داشتند که 600 سال به زبان فارسی سخن میگفتند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: فهرست کتابهای خطی که در کتابخانههای پاکستان مجموعه عظیمی شده و محفوظ است به عنوان سرمایه عظیم فرهنگی ما در آن کشورها به شمار می رود.
جنتی تاکید کرد: نمایشگاه کتاب تهران یکی از بزرگ ترین نمایشگاههای خاورمیانه است که همه ساله پربارتر و غنیتر از سالهای گذشته برگزار میشود و امسال روسای کتابخانههای بزرگ دنیا در تهران شرکت کردند و متقابلا ایران در بسیاری از نمایشگاههای بزرگ دنیا حضور فعال داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: جمهوری اسلامی ایران اخیرا به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه مسکو حضور یافت و بسیاری از آثار ما در آن نمایشگاه عرضه شد و مورد استقبال مطلوب بازدیدکنندگان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه نمایشگاه کتاب تبریز بعد از تهران بزرگ ترین نمایشگاه کتاب کشور به شمار میرود و مورد استقبال اهالی دانش قرار گرفته است، افزود: ما به نمایشگاهها به عنوان باشگاههای فرهنگی می نگریم و محلی برای برگزاری میزگردها و بحث و تبادل نظر تا با طرح مسائل فرهنگی اهالی دانش و فرهنگ از فضای بهوجود آمده استفاده کنند.
جنتی با اشاره به اینکه تیراژ کتاب ها به نصف کاهش پیدا کرده است، گفت: در سال گذشته 73 هزار عنوان کتاب در کشور چاپ شده که بسیاری مشمول چاپ اول بودند اما مهم تر از برگزاری نمایشگاهها گسترش و توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است که باید مورد توجه اهالی رسانه قرار گیرد.
وزیر فرهنگ گفت: آنچه به عهده ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد این است که در چارچوب قانون فضا را بازکنیم تا اهالی فکر بتوانند کتابهای خود را تالیف و ترجمه کرده و انتشار دهند که چنین فضایی پدید آمده و امروز حجم کتابهای منتشر شده نسبت به سال قبل 8 هزار عنوان بیشتر شده که نشان دهنده ترغیب افراد برای انتشار ایدهها است.
وی با بیان اینکه فضایی باید ایجاد شود کتاب به قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد، عنوان کرد: تیراژ کتابها به نسبت کاهش یافته که نشان دهنده نامناسب بودن قیمت کتابها است و در این برای تلاش می کنیم با ایجاد معافیتها و دادن یارانه به مولفان و نویسندگان و خرید کتابهای ایشان فضایی فراهم کنیم تا هر چه بیشتر کتاب در اختیار مردم قرار گیرد.
نظر شما