به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قم، نصرتالله جهانگرد امروزپنجشنبه(9 مهر ) در مراسم افتتاحیه نخستین و بزرگترین مرکز داده علوم اسلامی که در سالن همایش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور برگزار شد، با بیان اینکه ارزش تاسیس این مرکز فنی در سطح جهان بسیار مهم است گفت: می توانیم بگوییم این مرکز درچرخه تولید محتوا در فضای ارتباطات مرکز داده ها مانند مخزنی است که این اطلاعات را نگه داشته و نشر می دهد.
وی افزود: اگر چنین مراکز داده ای نباشد نمیتوانیم، شبکه ملی مناسبی در فضای مجازی داشته باشیم و امکان ذخیره اطلاعت را نخواهیم داشت و شبکه ملی بدون مرکز داده ها ارزش چندانی ندارد.
جهانگرد ادامه داد: ازبخشهای مهم و ویژه ای که در این حوزه مشخص شده است محور سیاستهای مقاومتی و توسعه علمی کشوراست که نیازمند بستر سازی و ایجاد ظرفیت مناسب می باشد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به سخن رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر تاکید ایجاد مرکزداده در برنامه ششم توسعه کشور تصریح کرد: برای اینکه چرخه اطلاعات در کشور فعالیت داشته و کارکند باید به سه موضوع شبکه، تجهیزات و نوع کاربری آن توجه ویژه داشته باشیم .
وی ابراز داشت: توسعه ظرفیتهای اینترنتی یکی ازمحورهای اقتصاد مقاومتی است که پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات یکی ازدستورات سازمان فناوری اطلاعات کشور است که باید دراین زمینه ازظرفیت بخشهای مختلف کشوراستفاده کنیم.
جهانگرد خاطر نشان ساخت: اگر این سه بخش در جامعه اطلاعاتی مورد توجه قرار گیرند در سراسر کشور هیچ فراخوانی منتشر نخواهد شد وهمه فعالیتهای کاری واطلاع رسانی از طریق شبکه های ارتباطی وسایت انجام خواهد شد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات عنوان کرد: ایجاد بسترهای ارتباطی در فضای مجازی میتواند در توسعه معارف دینی مؤثر بوده و می تواند ارتباطات طلاب و انتقال معارف دینی به کشورهای مختلف اسلامی ار از طریق همین مرکز داده های علوم اسلامی منتشر کرد.
وی با بیان اینکه فعالیتهای ارتباطی روز به روز در حال گسترش می باشند اذعان داشت: افزایش ارتباطات مردم در جامعه از طریق شبکه های ارتباطی و الکترونیکی علاوه بر صرفه جویی در وقت ارائه خدمات به مردم را نیز تسهیل کرده است .
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان ساخت: طی پنج سال آینده حجم عظیمی از اطلاعات بخشهای مختلف کشور به یکدیگر متصل و بسیاری از خدمات به صورت الکترونیک برای مردم ارائه شده است.
وی با بیان اینکه با ورود نسل سوم موبایل به تعداد گوشی های هوشمند 20 میلیون نفراضافه شده اند وممکن است تا اوایل سال آینده نزدیک به 40 میلیون نفر از جمعیت کشور از گوشیهای هوشمند استفاده کنند، اظهار داشت: هر فرد در طول روز چند صد کیلوبایت اطلاعات تولید میکند که در سال گذشته در شهریورماه نزدیک به 60 ترابایت حجم ترافیک اطلاعاتی در کشور وجود داشت که طی یک سال اخیر این میزان 10 برابر شده و هر بار 30 درصد رشد داشته است.
جهانگرد ادامه داد: زبان آینده دنیا زبان تصویری است و خوشبختانه در شهر قم امککانات وسیعی در این زمینه نهفته است که می تواند در سطح جهان به زبانهای مختلف بیان شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات افزود: بزرگترین نعمت و فرصت آفرینی در بحث داده های الکترونیکی در قم ایجاد شده و در خدمت شماست و شما باید با استفاده از این فرصت عظیم در راستای نشر معارف دینی و اسلامی استفاده کنید.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه این کار حجم اقتصادی بالایی دارد یادآور شد: بر اساس گزارشات ما در سطح منطقه بیشترین داده ها ار داریم که مرکز داده های علوم اسلامی می تواند با توجه به قابلیت هایی که دارد معارف علوم اسلامی و دینی درا به زبانهای مختلف در سراسر جهان باز نشر کند.
وی گفت: با توجه به آنچه ما در دنیا می بینیم کاربری در حوزه بسیار بیشتر و مؤثر تر بوده ومی توان از همه امکانات و ظرفیتها در تهیه آمارهای جامع برای بخشهای مختلف، استفاده کرد چرا که شهر قم میتواند به عنوان قطب تولید معارف دینی در فضای مجازی بسیار مؤثر عمل کند.
نظر شما